Strălucirea Bucureștiului

Ce poți vedea într-o plimbare de o oră-două, pe jos, în jurul kilometrului 0 al Capitalei?

Bucureștiul are un Plan Urbanistic General depășit de vremuri, și prin șpăgi consistente. Are arhitecți vocali, urbaniști proști și peisagiști ioc. Ce poți vedea într-o plimbare de o oră-două, pe jos, în jurul kilometrului 0 al Capitalei? Voila, Micul Paris!

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Strălucirea Bucureștiului” Subscribe

  1. mircea 17/02/2011 at 22:14 #

    Daca ar fi mai multe cladiri ca BNR-ul, CEC-ul, Atheneul…
    Daca ar fi mai multe strazi ca Lipscani…
    Daca ar fi mai putini „Homo Carpaticus”…
    Daca nu ar fi atita praf…
    Daca, daca, daca…

    • Dollo 18/02/2011 at 11:22 #

      Da, prea multi de daca. Inca unul ar fi ca daca am fi inceput demult sa reabilitam si sa pastram, cate putin, fiecare particica de oras ramasa dupa iuresul demolarilor, poate ca n-am mai fi aratat asa dezastruos acum.

  2. Mihai Lesiacu 27/06/2011 at 17:05 #

    Daca vrei, poti poza orice oras, oricat de frumos ar fi, in asa fel incat sa para urat. Eu lucrez ca ghid de turism pe germana, cu nemti care vin in Bucuresti si pot sa spun ca sunt incantati de ceea ce vad, zic ca este un oras curat, frumos si se bucura mult ca l-au vizitat. Eu la randul meu am fost mult prin Europa si pot sa zic ca sunt de acord cu ei.
    In al doilea rand nu inteleg ideea de a scrie articole si de a face site-uri publice (World Wide Web) in care sa nu faci nimic altceva decat sa critici orasul in care probabil traiesti. O sa vezi asa ceva in Austria, in Germania, in Franta??? Nu ai mentionat niciunde faptul ca mentalitatea oamenilor ar trebui schimbata dar asta e textul clasic. Si ai dreptate dar si tu faci parte din cei care ar trebui sa si-o schimbe daca chiar iti doresti sa evolueze tara asta.

    • Dollo 27/06/2011 at 17:27 #

      Draga Mihai, bine ai venit pe acest site public! Drept sa-ti spun nu stiu care e utilitatea lui, cei care ma citesc ar putea s-o spuna, dar in mod sigur nu e doar pentru criticat Bucurestiul, asa cum crezi. Postarea la care comentezi tu a avut menirea de a arata niste ipostaze ale orasului in care traiesc, care imi e casa, dar asta nu ma impiedica sa-i vad minusurile. A nu vorbi despre ele nu inseamna a-l iubi mai mult, dupa cum sugerezi tu ca ar face strainii. Daca vei cauta suficient o sa descoperi ca au bloguri si austriecii, si francezii sau germanii, site-uri in care probabil isi critica orasele, ca nicaieri nu e totul perfect. Tocmai am venit de la Londra si am si de acolo o multime de lucruri de criticat. Poate sunt eu prea critica 😉
      Apoi, cred ca si tu cand mergi undeva esti amabil cu gazdele, si le lauzi orasele, nu? Exista si in aprecierile turistice o doza de amabilitate diplomatica. Nu trebuie sa ne lasam pe urechea aia ca niste turisti care vad Casa poporului si imprejurimile sau merg pe la manastiri in Moldova si in cateva sate din Transilvania ne spun ca avem o tara frumoasa si curata. Stim cu totii adevarul, acela ca desi avem multe de oferit si aratat, o facem intr-o maniera stangace, ca sa nu folosesc un cuvant mai dur, si in general ne cam batem joc de ce avem. Da mentalitatea trebuie schimbata, si a mea cu siguranta, nu ma scot din context. Dar poate ca vei observa ca am scris si despre asta citind mai multe postari de pe acest site public… intr-o mare masură inutil probabil.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Strălucirea Bucureștiului | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 17/02/2011

    […] This post was mentioned on Twitter by Ganduri Libere…, dollo. dollo said: Strălucirea Bucureștiului: Ce poți vedea într-o plimbare de o oră-două, pe jos, în jurul… http://goo.gl/fb/gWBgM […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.