Al doilea sex, ăla de joia asta

De ce femeia continuă să fie al doilea sex, în ciuda atâtor campanii de promovare a egalității de șanse

Mâine, 3 martie, de la ora 20.00, Raluca Bibiri, realizatorul serialului documentar „Al Doilea Sex în România„, o să facă față audienței la Make a Point. După vizionarea a două episoade din documentarul ei, dacă tot nu înțelegeți de ce femeia continuă să fie al doilea sex, după atâtea campanii de egalități de șanse, înseamnă că… trebuie să aprofundați subiectul. Așa că haideți la film. Moka.

Cateva cuvinte despre documentar, zise de stăpânii sălii Make a Point:
„Platforma politică a partidului comunist român avea ambiția de a depăși statele capitaliste. Cursa împotriva Occidentului duce la exagerarea campaniilor de egalitate a celor două sexe, susținute prin legislație și printr-o vizibilă ambiție de a nu discrimina femeia. În ciuda acestor eforturi, societatea post-comunistă a moștenit un cadru social diferențiat inegal pe criterii sexuale și considerat de țările din Vest drept profund sexist. Femeia rămâne în continuare ‘al doilea sex’, după cum scria Simone de Beauvoir. Diferențele sexuale care stau la baza inegalităților sunt inscripționate așadar mult mai profund în cultura și tradițiile încurajate de propaganda comunistă, rămânând intacte chiar și după preschimbarea legislației și a politicilor sociale. O examinare profundă a culturii, așa cum a avut loc în țările din Vest, ar fi fost imposibilă într-un mediu schizoidat de cenzură și de supraveghere polițienească. Ce anume ar fi trebuit modificat? De ce legislația și politicile de încurajare a femeii nu au fost suficiente? Seria acestor documentare explică pas cu pas acest aparent paradox, punând sub lupa investigației arhiva Televiziunii Române. Vom vedea 2 episoade, urmate de o sesiune de Q&A cu regizoarea”.

Make a Point e pe șoseaua Morarilor 1, Sect. 2, în interiorul Postăvăriei Române. O hartă găsiți aici.

Etichete: ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?