Cum să iei benzină moka

In Timisoara cumperi o canistra cu benzina la pret de sticla de suc

Cică în Timișoara a revenit moda canistrelor cu benzină. Nu mai merge omul cu mașina până la pompă, că benzina a devenit esență scumpă, ținută în sticluțe mici. Eu n-am mai folosit o canistră de benzină de pe vremea lui Ceaușescu, când mergeam cu mama și cumpăram petrosin de la benzinărie, ca să frecăm dușumelele. Dar uite că citind cum s-a descurcat un nene să ia benzină moka din Agip, îmi dau seama că asta e următoarea investiție necesară pentru vara care vine.

Deși, eu mi-s fată, și de câte ori mă văd angajații benzinăriilor așa neajutorată sar să-mi pună ei benzină în rezervor, așa că nu știu cum ar reacționa să mă vadă cărând o canistră plină… Dar sunt sigură că inventivi cum îi știm, românii o să treacă de la plata cu mărunțiș (cu care blocau până mai ieri benzinăriile din oraș) la aia cu sticla de suc. Și dacă tot nu reușesc să aducă benzinarii la prețuri mai bune, să încerce direct cu stinsul țigării pe mânerul pompei, că poate se rezolvă și nu mai e nevoie.

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei