Hai la ouă românești!

Cu ceapă verde călită cu mărar, în care mai arunci așa, în scârbă, niște cârnăței feliați și o seamă ce ciupercuțe fragede. Alături, o salată verde ca românu

,Știu că la alții vine cu adieri de vânticel, iz de zambile, și  e delicată ca un ghiocel. Dar la mine primăvara a venit așa, sub formă de plimbare până la piață și înapoi, și o poftă neostoită de niște ouă ochiuri românești, cu garnitură de ceapă verde călită cu mărar, în care mai arunci așa, în scârbă, niște cârnăței feliați și o seamă de ciupercuțe fragede. Sare și piper, după gust. Pui alături o salată cu ceapă, castravete, ridichi, lobodă, ceva busuioc verde de prin ghiveci și o lecuță de mărar. Stropești totul cu lămâie și ulei (de măsline, firește, că suntem nație mediteraneeană când vine vorba de unsori), și suni repede adunarea la prânz, ca să nu se răcească pâinea proaspăt scoasă din cuptorul supermarketului. Hai, poftă bună!

P.S. A, în salată am mai aruncat niște cubulețe de brânză de capră și măsline. Mie una ochiurile românești mi se par cele mai gustoase ouă ochiuri.

Etichete: , ,

7 comentarii la “Hai la ouă românești!” Subscribe

  1. Oana B. 11/03/2011 at 15:01 #

    Iar ma enervezi, femeie, cu mancarea ta!

    • Dollo 11/03/2011 at 15:04 #

      Hai ca asta e la indemana oricui 🙂

  2. Victoria 11/03/2011 at 16:25 #

    Esti ingrozitoareeee!

  3. Adrian 14/03/2011 at 13:21 #

    Pffffff….am balit pe tastatura!

    P.S. A fost de mare efect rulada ta, aia cu Gulu-Gulu, am pregatit-o pentru petrecerea aniversarii mele din weekend. Multam’ Dollo!

    • Dollo 14/03/2011 at 15:03 #

      Ah, deci se cuvine să-ți urez cât mai multe și frumoase aniversări cu ruladă sau alte încercări gastronomice de exceptie 🙂 Sa fii sanatos si norocos, plus acel ingredient secret pe care ti-l doresti tu!

  4. Adrian 14/03/2011 at 15:05 #

    Mersi Dollo, esti draguta ca de obicei 🙂 Din pacate am sarit parleazul…adica am facut 30.

    • Dollo 14/03/2011 at 15:08 #

      Ooo, ce parleaz frumos! Abia de acum incolo incepe viata, o sa vezi 🙂 La mine cel putin asa a fost… eh, ce vremuri, maică! 🙂

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.