Hai la ouă românești!

Cu ceapă verde călită cu mărar, în care mai arunci așa, în scârbă, niște cârnăței feliați și o seamă ce ciupercuțe fragede. Alături, o salată verde ca românu

,Știu că la alții vine cu adieri de vânticel, iz de zambile, și  e delicată ca un ghiocel. Dar la mine primăvara a venit așa, sub formă de plimbare până la piață și înapoi, și o poftă neostoită de niște ouă ochiuri românești, cu garnitură de ceapă verde călită cu mărar, în care mai arunci așa, în scârbă, niște cârnăței feliați și o seamă de ciupercuțe fragede. Sare și piper, după gust. Pui alături o salată cu ceapă, castravete, ridichi, lobodă, ceva busuioc verde de prin ghiveci și o lecuță de mărar. Stropești totul cu lămâie și ulei (de măsline, firește, că suntem nație mediteraneeană când vine vorba de unsori), și suni repede adunarea la prânz, ca să nu se răcească pâinea proaspăt scoasă din cuptorul supermarketului. Hai, poftă bună!

P.S. A, în salată am mai aruncat niște cubulețe de brânză de capră și măsline. Mie una ochiurile românești mi se par cele mai gustoase ouă ochiuri.

Etichete: , ,

7 comentarii la “Hai la ouă românești!” Subscribe

  1. Oana B. 11/03/2011 at 15:01 #

    Iar ma enervezi, femeie, cu mancarea ta!

    • Dollo 11/03/2011 at 15:04 #

      Hai ca asta e la indemana oricui 🙂

  2. Victoria 11/03/2011 at 16:25 #

    Esti ingrozitoareeee!

  3. Adrian 14/03/2011 at 13:21 #

    Pffffff….am balit pe tastatura!

    P.S. A fost de mare efect rulada ta, aia cu Gulu-Gulu, am pregatit-o pentru petrecerea aniversarii mele din weekend. Multam’ Dollo!

    • Dollo 14/03/2011 at 15:03 #

      Ah, deci se cuvine să-ți urez cât mai multe și frumoase aniversări cu ruladă sau alte încercări gastronomice de exceptie 🙂 Sa fii sanatos si norocos, plus acel ingredient secret pe care ti-l doresti tu!

  4. Adrian 14/03/2011 at 15:05 #

    Mersi Dollo, esti draguta ca de obicei 🙂 Din pacate am sarit parleazul…adica am facut 30.

    • Dollo 14/03/2011 at 15:08 #

      Ooo, ce parleaz frumos! Abia de acum incolo incepe viata, o sa vezi 🙂 La mine cel putin asa a fost… eh, ce vremuri, maică! 🙂

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉