Tosh(t)i(r)ba

Deși abia își schimbă dinții, Toshiba a avut câteva tentative de călduri. Precoce sexual, știrba rămâne totuși un copil cu dinți de lapte deocamdată.

Când am văzut că Toshiba scoate ceva alb din gură și se joacă cu lăbuța, dându-l de colo-colo, am fost curioasă să văd ce o fi mai furat, ca să ronțăie. Ce credeți că era? O măseluță mică, de lapte, pe care și-o scosese singurică, fără ajutor de la dentist sau sfoara legată de clanța ușii.

Vă dați seama că m-am cam speriat. Ce să aibă biața mâță, ca să-i cadă dinții? Am dat fuga la veterinară (care are cabinet la parterul blocului) cu Toshiba într-o mână și cu dintele în cealaltă. Cum ultimele vizite la doctor s-au soldat ba cu vreun vaccin, ba cu tăieri de unghii, Toshiba a dezvoltat deja o „pasiune” aparte pentru locul ăla. Așa că s-a strâns la pieptul meu și s-a făcut mai mică decât este. Eu o mângâiam cu o tandrețe sfâșietoare, de parcă ar fi fost pe moarte.

Cam pe fondul ăsta dramatic, când m-a întrebat doctorița ce a mai pățit pisica, i-am răspuns, gravă: I-a căzut un dinte!

Apocalipsa avea să vină peste biața pisică, mă gândeam.

Doctorița a luat dintele din mâna mea și a început să râdă cu poftă: „normal, până la opt luni își schimbă dinții, și puii de pisici și cățeii. Ca și omul”, zice ea aruncând dintele.

Ha! Deci avem încă dinți de lapte, cu mici lipsuri pe fălcile de sus. Culmea e că deși abia își schimbă dinții, Toshiba știrba a avut acum vreo săptămână și oarecari tentative de a intra în călduri. Precoce din punct de vedere sexual, rămâne totuși un copil cu dinți de lapte în rest.

Etichete: , ,

5 comentarii la “Tosh(t)i(r)ba” Subscribe

  1. Escu 19/03/2011 at 15:32 #

    ah, inca o chestie. sa nu te sperii cand o sa creasca mai intai in lungime…si mai apoi in greutate.

    • Dollo 20/03/2011 at 11:59 #

      Escu – deja s-a lungit și la un moment dat părea foarte slabă. Acum a început să se mai implineasca.
      Al3n – pai usa de la balcon ii e deschisa, da deocamdata se rezuma sa fie spectatoare 🙂

  2. Ale3n 20/03/2011 at 11:47 #

    stai sa vezi cand o pleca noaptea de acas`

  3. ana 26/03/2011 at 19:30 #

    ar fi bine s-o sterilizati

    • Dollo 27/03/2011 at 09:56 #

      Ana, o vom, dar sa mai creasca un pic, e prea mică, zice veterinara.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.