Capitală, Capitală, vrem țărani!

Dacă ne place natura, iarba verde, iubim grătarele, fleicile și animalele, vrem să trăim sănătos, să mâncăm natural și să trăim mult, de ce dracu ne întoarcem de fiecare dată la oraș? Și mai stăm și la coadă pentru asta?

In timpul ăsta, pe la poalele Ceahlăului, lucrurile stau cam așa:

peste apa

Cine a zis ca petrecem prea mult timp la job-uri pe care le urâm, ca să câștigăm bani pe care-i cheltuim pe lucruri inutile, ca să impresionăm oameni pe care-i disprețuim, probabil că a făcut de multe ori drumul ăsta de la țară la oraș. Mă întreb dacă atunci când a descoperit acest adevăr, o fi decis să rupă și lanțul slăbiciunilor și să stea acasă la el, la țară?

Etichete: , , , , , ,

7 comentarii la “Capitală, Capitală, vrem țărani!” Subscribe

  1. Escu 25/04/2011 at 23:18 #

    toata lumea vrea….sau lasa impresia ca ar vrea…cand de fapt lumea nu prea stie ce vrea…

    • Dollo 26/04/2011 at 08:39 #

      Unii ar mai sti cate ceva, dar nu e chiar suficient:)

  2. blo 26/04/2011 at 08:57 #

    si mirosul, ha? te-a izbit mirosul cand te-ai apropiat de capitala? ca se simte de la 30-40 km cand te apropii.
    eu aveam niste prieteni buni care stateau in bucurestii noi, si cat a fost pumpkina mica, peste vara mai petreceam cate un wknd de gratare si joaca cu ei si cu copiii lor.
    duminicile pe seara cand ne intorceam acasa la minunatul apartament de la mall, simteam ca ne sufocam din cauza mirosului si a gazelor de esapament.

    • Dollo 26/04/2011 at 10:22 #

      Pai mirosul asta de oras cred ca e ala cu care ne-am obisnuit, mai mult decat cu aerul curat de la munte 🙂

  3. ei, de ce 26/04/2011 at 17:45 #

    ‘ai nu mai facea pe ce nu esti – adica pe proasta. ne intoarcem fiindca la poalele ceahlaului nu e rost de castigat o paine. dac-ai vazut p-acolo vreun cioban, poate ai simtit de la distanta si ca n-avea acces zilnic la apa calda si sapun – esti sigura ca ti-ar conveni? da’ sa te caci in fundu’ curtii? cum ai mai blogari de pe buda aia?

    • Dollo 26/04/2011 at 17:51 #

      Poate ca e un cerc vicios, de fapt. Lipsesc multe acolo tocmai pentru ca au dat toti bir cu fugitii si n-a mai ramas nimeni care sa le faca. Insa ăia care sunt gospodari au reusit sa aiba si buda in casa, apa curenta, telefon, internet, si sa-si trimita si copiii la facultate. Si asta chiar de pe buza lacului Bicaz, unde se ajunge pe un drum forestier. Iar daca eu n-as mai blogări sunt sigura ca lumea n-ar sta in loc din atâta lucru 🙂

  4. blo 26/04/2011 at 18:20 #

    eu vreun an de zile am suferit de dorul orasului dupa ce am plecat din Bucuresti si-am venit aici unde e o liniste d-aia ca in filmele suedeze :))
    insa mi-a trecut, acum chiar n-as mai suporta mizeria si aglomeratia unui oras mare.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.