Cum vă place la cumpărături?

Nu știu la alții cum e, dar la noi în familie week-end-ul conține de cele mai multe ori și cumpărăturile. Se alege un hypermarket și se umple coșul, veți zice, mare lucru! Ei bine, nu, pentru că ritualul cere să atârni printre rafturi, în căutarea acelor nimicuri nefolositoare pe care nu le-ai trecut în lista de acasă, dar descoperi la fața locului că-ți erau de fapt indispensabile. Și uite așa, un scheci care la un om hotărât poate dura maximum jumătate de oră, se transformă într-o piesă de teatru de două ore, obositoare și plicticoasă pentru unii dintre participanți. Există cel puțin un actor, săracul, care se simte prizonier în acest scenariu, și visează cu ochii deschiși la o bere cu guler în timp ce-și joacă absent rolul de împingător de cărucior.

Așa e, majoritatea bărbaților nu agreează cumpărăturile. Nu știu de ce și nici nu-mi propun să rezolv misterul ăsta ancestral. Dar aici nu vorbim despre shopping de țoale sau pantofiori, ci de lucruri indispensabile casei și de-ale gurii. Deci dacă nu faci cumpărăturile astea, mă întreb ce naiba bagi pe sub nas atunci când ți-e foame sau sete? De aceea vă spun argumentele „regizorului”, ca să-mi ziceți voi: n-am dreptate?! 😉

– niciodată lista făcută acasă nu e exhaustivă, și poți să constați la raft că uitasei să treci și un borcan cu muștar, să zicem. Deci e bine că ai căscat gura pe unde nu credeai că ai treabă, și ți-a sărit muștarul în ochi

– când zărești, din întâmplare, pe un raft, un produs nou sau a cărui reclamă tocmai ai văzut-o de câteva ori la la tv, nu vrei să îl studiezi mai de aproape? Poate se dovedește ceva interesant, nu?

– cum poți să afli ce noutăți au mai apărut în materie de: detergenți pentru curățat obiectele din baie sau bucătărie (niciodată nu ești mulțumită de ce ai, pentru că deși scrie pe toate „curăță fără efort”, de fapt freci de te doare mâna. Ce știu ei!), deodorante de budă, șampoane, paste de dinți, ape de gură, geluri de duș, dacă nu te învârți un pic printre rafturile astea? Și doar știți câte produse sunt, nu? Nu știu voi, dar eu simt că de fiecare dată am ratat ceva important trecând fugitiv printre rafturile astea de importanță capitală.

– de ce să ratezi o promoție la hârtie igienică cu x straturi+prosoape de bucătărie bonus, când poți să studiezi mai bine oferta de raion și să faci o economie de… 50 de bani?

– la măsline, trebuie să le guști

– la mezeluri trebuie să cauți ceva uscat, slab și apetisant (și sunt munți de mezeluri)

– la iaurturi trebuie să faci investigații ca să-ți găsești marca preferată, că ăștia mereu îi schimbă locul

– la ronțănele nu știi niciodată ce a mai apărut nou, plus că sărățelele alea cu chimen sunt de cele mai multe ori ascunse de parcă ar vrea să nu le găsești

Și câte și mai câte. Numai cine n-a fost vreodată într-un hypermarket nu știe ce peștera lui Ali Baba ți se dezvăluie acolo. Și deși te străduiești să nu stai mult, să nu exagerezi, dar să cuprinzi cât mai multe din interesele tale de femeie gospodină, tot ajungi pe ultima sută de metri, când el descarcă coșul la casă (crezând că a scăpat, he, he! ), să alergi ca disperata după un tampon, un dizolvant de unghii sau cine mai știe ce mărunțiș scăpat din vedere, dar care te-a lovit cu absența lui exact în ultima clipă. Evident, dacă el n-ar fi fost așa de grăbit și nemulțumit că tu stai prea mult printre rafturi, ai fi avut timp să le vezi pe toate și să le cumperi în tihnă, dar așa…

Ați văzut reclamele alea în care un el cară, râzând cu toți dinții, pungi de shopping, alături de o ea la fel de zâmbăreață? Unde sunt domnule bărbații ăia așa fericiți?

Și cum tot n-am mai făcut demult un sondaj, ia votați, să vedem, statistic vorbind, care-i procentul?

Cum vă place la cumpărături?

Vezi Rezultatele

Etichete: , , ,

16 comentarii la “Cum vă place la cumpărături?” Subscribe

  1. Adrian 15/04/2011 at 11:57 #

    Io-s barbat si imi place la cumparaturi. E-adevarat, sunt gurmand…dar tot mai opresc si pe la alte articole decat din alea de bagat pe sub mustata, ca de ex. la CD-uri, DVD-uri, carti, flori, etc. Ok, si nu-s gay 🙂

    • Dollo 15/04/2011 at 13:08 #

      Flori? Hm!

      • Adrian 15/04/2011 at 13:21 #

        Ok, am exagerat un pic cu florile…dar nici chiar la raftul cu bere nu merg 🙂

        • Dollo 15/04/2011 at 14:03 #

          Nu că ar fi vreo rușine raftul cu berea, dar cred că se ajunge mai ușor la el dacă treci printre alea de flori mai întâi 😛

  2. Béranger 15/04/2011 at 12:45 #

    Opţiunile îs proaste. Fireşte că pe îndelete, dar cum PLM dezmierdând fiecare raft? Ba mai degrabă înjurând fiecare raft şi fiecare produs a cărui etichetă o citesc (în 12 limbi, uneori diferă descrierea ingredientelor între limbi, găseşti procentul pentru câte un ingredient doar în croată sau cehă), şi tot aşa. Ca un programator care încearcă să depaneze un program uriaş şi prost făcut – aşa e actul meu de şoping.

    • Dollo 15/04/2011 at 13:07 #

      Of, programatorii astia, cum nu sesiseaza ei aluziile din dezmierdari, domnule! 🙂

      • Béranger 15/04/2011 at 15:12 #

        Da’ ce, şopingul e ca să-ţi bagi p* în el?

        • Dollo 15/04/2011 at 15:14 #

          Câteodată 🙂

  3. Ana 15/04/2011 at 14:28 #

    Votat prima optiune. Rapid, fara preludiu.

    Daca e pe indelete, dezmierdand fiecare raft, nu cumpar nimic. Nu se cheama facut de cumparaturi, ci tur de recunoastere. Notez pe telefon preturi, caracteristici produse, merg acasa, imi fac un plan, o lista de cumparaturi, apoi vin cu adevarat la cumparaturi si cumpar numai ce e pe lista. Preferabil singura, ca nu stiu multi oameni care sa poata tine pasul. In 2-5 minute am terminat de batut tot hypermarketul si sunt deja la o casa.

    Ca sa iau argumentele pe rand:
    – nu-mi plac muraturile de nici un neam;
    – l-am studiat deja la vizita precedenta „de recunoastere”
    – la fel, am studiat cand am fost in recunoastere; la capitolul detergent de vase am o preferinta foarte bine definita: L’arbre vert cu aroma de migdale, nimic altceva nu miroase la fel de bine nasului meu; la deodorante de buda iar am preferinte foarte bine definite; la capitolul produse de curatare baie sunt foarte multumita de draciile pe care le am, mi-au facut alba cada care parea condamnata la a ramane pe veci maro-portocalie; geluri de dus, deodorante nu cumpar din hypermaket, is fana chestii cu arome fructate pe care nu le gasesc in magazinele mari; la capitolul sampon, de ce l-as schimba pe ala dupa care am mai mult par?
    – nu iau un anumit neam de hartie igienica doar ca sa fac economie de x lei; am preferinte foarte bine definite in materie de hartie igienica (Milde cu aroma de portocala si scortisoara, miroase super si e foarte fina si placuta pentru mine, ca mai adorm uneori pe buda cu capul sprijinit pe sulul de hartie igienica din dreapta… nu glumesc)
    – nu-mi plac maslinele, nu-mi plac iaurturile, nu-mi plac mezelurile, nu-mi plac rontanelele

    • Dollo 15/04/2011 at 14:40 #

      Wow! :)) Care e ala care face cada alba? Sunt interesata, ca am folosit Cif si Putzstein si ambele albesc, dar parca nu chiar…

      • Dumnezero 15/04/2011 at 16:12 #

        Sapunul de casa.

      • Ana 15/04/2011 at 16:41 #

        Mr. Muscle Citrus Fresh scrie pe el. A nu se intelege ca n-am frecat de credeam ca-mi cad mainile. Da’ cu siguranta nu m-as fi apucat sa frec in halul ala daca nu m-ar fi pocnit ca hei, a inceput sa se duca stratul maro portocaliu dupa ce am dat cu porcaria… Si de atatia ani de cand ma mutasem aici fusesem mereu convinsa ca n-am ce-i face daca nici ai mei n-au gasit o solutie… 😀

  4. Dumnezero 15/04/2011 at 14:36 #

    Eu incerc sa-mi dezvolt o mall-o-fobie. Aceste spatii sunt bazate pe o falsa diversitate si pe diverse smecherii cu preturi variate… facute sa te convinga sa dai bani multi pe prostii.

    Si-mi plac cumparaturile, dar eu cand ma fac cumparaturi, ma duc pe la toate magazinele relevante din oras si am un plan, chiar daca are doar forma unei liste.

    • Dollo 15/04/2011 at 14:41 #

      Deci faci si drumuri, nu numai cumparaturi 🙂

  5. Farfuridi 18/04/2011 at 22:05 #

    asta va fi abaterea de la regula si voi spune ca-mi place lung si pe indelete. in schimb e chinuitor pentru my better? half, aka Al Bundy. adica lui ii place cat mai scurt, cu toate comentariile pe care le va atrage aceasta fraza. 🙂 n-o sa-i spun chiar impingator de carucior, dar odata i-a facut, de nervi, un vant, de nu s-a oprit decat in rafturi. bine ca nu eram la vin 😀

    • Dollo 18/04/2011 at 23:26 #

      Da, tot cu un soi de Al Bundy convietuiesc si eu 🙂 Rasplata mea e ca se intampla ca acasa sa descopere ce bune sunt unele chestii pe care el n-ar fi avut rabdare sa le gaseasca prin rafturi.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.