Prăjiturica miresei

Daca mireasa se abține de la dulciuri ca sa încapă în rochie, nu vi se pare un sadism ca tortul tăiat la nuntă să-i poarte taman numele celei care nu-l mănâncă?

Nu înțeleg de ce se numește tortul miresei, când:

1. mireasa se înfometează înainte de nuntă, printre altele și ca să încapă în rochie, deci gustatul tortul ar fi ultima aroganță pe care ar face-o.

2. prăjiturile sunt mai degrabă preferatele bărbaților, deci ar trebui să se numească tortul mirelui. Sau tortura… Vede el după ce spune DA.

3. mireasa, fiind ea așa mică, gingașă și preocupată de formă, n-ar putea să le împărtășească anumitor nuntași decât cel mult prăjiturica ei. Și aia poate doar nașului, care așa are și el ocazia să vadă o dată în viață prăjiturica finei.

4. la nunțile la care am fost eu (nu multe) am văzut doar cucoane cu ștate vechi în căsnicie, care devorau porțiile de tort. Duduile care încă mai aspirau la statutul de mirese se abțineau eroic.

Eu am ratat azi nunta secolului în direct (că eram pe câmp, admiram ridichile lui Andrei), dar am văzut acum pe Mediafax cum arată „tortul miresei” și mi-am dat seama că fosta domnișoară Midleton nu arată deloc ca una care a lins prea multă frișcă înainte de a încăpea în minunata rochie stil Grace de Monaco.

Deci, de ce-i zice tortul miresei? În ciuda ei? Sau e un soi de prag gastronomic pe care orice fată îl trece ca să intre în viața ei de femeie măritată?

Tags: , , ,

4 Responses to “Prăjiturica miresei” Subscribe

  1. Escu 29/04/2011 at 23:52 #

    prajiturica prajiturelelor…o sa guste printul ..la noapte :)) Nu m-am putut abtine :))

    • Dollo 30/04/2011 at 21:49 #

      🙂 Si unde mai pui ca nu avura nici luna de miere saracii. A trebuit omul sa se mulțumească cu o prăjiturică mică, și să se intoarca la munca de luni. Of, of, măi, măi!

  2. Messa 01/05/2011 at 09:16 #

    La 8 ani împreună… eu cred că a tot gustat prințul din prăjitură.

    • Dollo 01/05/2011 at 09:30 #

      Bine că nu s-a săturat între timp 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.