Salată de fasole Jumbo

Boabe de fasole uriașe, castraveți acri, ceapă roșie și diverse verdețuri de prin casă. Sare și piper, după gust, și gata salata. La noapte deschideți ferestrele ca să simțiți adierea primăverii :)

O fi porcul cea mai bună legumă, dar nici o fasole nu e de lepădat. Cum mama ține post de câteva săptămâni, i s-a activat folderul de rețete de post din „computer” și numai pe alea le accesează până la Paște. Ieri a compus o salată cu boabe de fasole uriașe (Jumbo, dacă e să respectăm clasificarea creveților, de exemplu), castraveți acri, ceapă roșie și diverse verdețuri de prin casă. Rezultatul e sățios, iar dacă sunteți norocoși poate fi chiar… turbo 😉

Începeți de cu seară să puneți fasolea la înmuiat, într-o oală cu apă. A doua zi o puneți la fiert, și atunci când e aproape gata adăugați un morcov, un cartof, niște sare și o ceapă. Cartoful cică are talentul de a scoate gazele din boabe, înainte ca ele să se tranforme în… știți voi, și anume bășini. Trucul nu e garantat, dar nu costă nimic să-l încercați.

Când sunt toate fierte, scurgeți boabele și legumele de zeamă și le lăsați la răcit. Când sunt suficient de reci tăiați în feliuțe mici morcovul, apoi tocați mărunt o ceapă crudă (de preferat roșie, dar merge și albă), un castravete murat sau doi (în funcție de cât de acră vreți să fie salata și cât de multă fasole aveți – mama a fiert cam 300 de grame) și le amestecați pe toate cu boabele fierte de fasole. Cartoful și ceapa puse la fiert au avut doar rol adjuvant, pentru gust, nu se pun la salată.

Aspectul salatei e dat de dimensiunea boabelor, așa că e bine să căutați acest soi prin piețe. Se găsește și are cam același preț ca fasolea normală, adică e scumpă 🙂

Mama a mai pus și niște gogoșar murat tăiat mărunt, apoi a adăugat pătrunjel, busuioc uscat mărunțit, câteva frunzulițe de mentă proaspătă, și un pic de cimbru uscat. Sare și piper după gust. Unii adaugă și maioneză, dacă li se pare aiurea să alerge boabele prin farfurie (pentru că nu e nimic în salată care să le lege). Puteți stropi și cu un pic de ulei de măsline. Și gata salata! La noapte deschideți ferestrele ca să simțiți adierea primăverii 🙂

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

În așteptarea telefonului de la Angela Merkel

tausance-bun

Ce mai face echipa care l-a ajutat pe Iohannis să strângă un milion de like-uri pe Facebook și să ajungă președinte

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.