Salată de fasole Jumbo

Boabe de fasole uriașe, castraveți acri, ceapă roșie și diverse verdețuri de prin casă. Sare și piper, după gust, și gata salata. La noapte deschideți ferestrele ca să simțiți adierea primăverii :)

O fi porcul cea mai bună legumă, dar nici o fasole nu e de lepădat. Cum mama ține post de câteva săptămâni, i s-a activat folderul de rețete de post din „computer” și numai pe alea le accesează până la Paște. Ieri a compus o salată cu boabe de fasole uriașe (Jumbo, dacă e să respectăm clasificarea creveților, de exemplu), castraveți acri, ceapă roșie și diverse verdețuri de prin casă. Rezultatul e sățios, iar dacă sunteți norocoși poate fi chiar… turbo 😉

Începeți de cu seară să puneți fasolea la înmuiat, într-o oală cu apă. A doua zi o puneți la fiert, și atunci când e aproape gata adăugați un morcov, un cartof, niște sare și o ceapă. Cartoful cică are talentul de a scoate gazele din boabe, înainte ca ele să se tranforme în… știți voi, și anume bășini. Trucul nu e garantat, dar nu costă nimic să-l încercați.

Când sunt toate fierte, scurgeți boabele și legumele de zeamă și le lăsați la răcit. Când sunt suficient de reci tăiați în feliuțe mici morcovul, apoi tocați mărunt o ceapă crudă (de preferat roșie, dar merge și albă), un castravete murat sau doi (în funcție de cât de acră vreți să fie salata și cât de multă fasole aveți – mama a fiert cam 300 de grame) și le amestecați pe toate cu boabele fierte de fasole. Cartoful și ceapa puse la fiert au avut doar rol adjuvant, pentru gust, nu se pun la salată.

Aspectul salatei e dat de dimensiunea boabelor, așa că e bine să căutați acest soi prin piețe. Se găsește și are cam același preț ca fasolea normală, adică e scumpă 🙂

Mama a mai pus și niște gogoșar murat tăiat mărunt, apoi a adăugat pătrunjel, busuioc uscat mărunțit, câteva frunzulițe de mentă proaspătă, și un pic de cimbru uscat. Sare și piper după gust. Unii adaugă și maioneză, dacă li se pare aiurea să alerge boabele prin farfurie (pentru că nu e nimic în salată care să le lege). Puteți stropi și cu un pic de ulei de măsline. Și gata salata! La noapte deschideți ferestrele ca să simțiți adierea primăverii 🙂

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei