Era să scrie și EVZ despre Coca Cola

Perfida băutură capitalistă Coca Cola și-a trimis camioanele cu fericire și la poarta EVZ. Un editorial care n-ar fi spart canoanele de calitate ale jurnalismului, dar ar fi zis printre altele că „Coca Cola e o băutură proastă”, a fost scos de pe site-ul ziarului, de o mână cuminte de cenzor care dorește să-și ia leafa, nu să fluiere a pagubă cu buzunarele pline de libertate de exprimare.

Autorului i s-ar fi sugerat ca de acum să scrie editoriale la el acasă, așa cum li s-a mai spus și altor doi angajați ai ziarului, în ultima vreme. Cum spunea cineva, în curând nimeni nu va mai ști că sucul ăla negricios cu bule este prost, pentru că toată lumea va ști că aduce fericire. Eventual că e plin de vitamine și minerale – Idiocracy.

***
Înainte să vă cuprindă indignarea, însă, v-aș zice că Dollo a avut încă o dată dreptate 🙂 EVZ a devenit ceea ce trebuia. Un ziar condus de un patron român, în care se face presă românește, prin întoarcere la epoca 90, în care băgai banu și apărea articolul. Un ziar la care îți trimiți pe stick interviul pe care ți l-ai luat singur (eventual închis cu consiliera aia sexy în cabinet) și ești sigur că o să apară chiar ca deschidere de ziar. Că doar vorbești în el de valori naționale, cinste, morală și despre „bărbați de stat” :D. Îl găsiți aici, cu toate limbile aferente.

Ca o formă prea subtilă de protest, pseudonimul Ilinca Istrati (care i-a luat, chipurile, interviul lui Gabriel Oprea) și-a făcut cont pe Facebook, în care arată cum se sinucide presa pe mâna ei. Sau ce a mai rămas din presă… În caz că se mai găsește cineva să se indigneze de tupeul agenției de publicitate care deține contul Coca Cola în România, că pune pumnul în gura presei, să se uite mai întâi pe cine pune ștampila la alegeri. Acolo sunt tinerele speranțe ale jurnalismului românesc.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “Era să scrie și EVZ despre Coca Cola” Subscribe

  1. phidas 16/05/2011 at 05:32 #

    Era sa scrie, dar si-a luat banul si n-a mai scris. 🙂 Coca Cola lover.

  2. eu 19/05/2011 at 09:42 #

    De unde ti-ai facut documentarea pt acest subiect, de pe Facebook?

    • Dollo 19/05/2011 at 09:45 #

      Dar tu cine esti? Facebook însuși? 🙂

  3. Vlad 19/05/2011 at 12:08 #

    Cititi aici:

    http://www.newspad.ro/EDITORIALUL-EVZ-Contemporani-cu-Coca-Cola,419046.html

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce se taie se fluieră. Pe net e pe dos decât pe print « Comanescu.ro - 17/05/2011

    […] o continuare a relaţiei Adevărul-McCann. Ce te faci însă că luni, numele Coca-Cola se lega de un al doilea caz asemănător, un articol retras de pe site-ul “Evenimentul […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.