Poliția te face de râs în fața blocului

De ceva timp constat că pe ușa de la intrare în blocul meu sunt mai mereu lipite citații la adresa diverșilor locatari, puse acolo de cineva din Ministerul Administrației și Internelor. Oare poliția crede că noi, ceilalți locatari, ne vom duce cu furci, coase și fărașe la ușa ălora citați, și le vom bate obrazul, după ce le vedem numele pe ușa blocului sau ce?

De ceva timp constat că pe ușa de la intrare în blocul meu sunt mai mereu lipite citații la adresa diverșilor locatari, puse acolo de cineva din Ministerul Administrației și Internelor, Direcția nu știu care din Poliție. Nu pricep de ce brusc s-au apucat să le lipească pe geam, în văzul tuturor, și nu le pun în cutia poștală a incriminaților, că doar pe ei îi privesc citațiile alea, nu? E vreo modă descoperită de poliție, ca să te facă de râs în fața întregului bloc și a vecinilor, în caz că ai călcat strâmb și ai încasat o amendă sau ceva? Chestia asta nu contravine unor prevederi legale cu dreptul la intimitate, protecția datelor personale, bla bla? Sau sunt eu pe altă lume? Adică, la ce să ne așteptăm de acum, că o să vină și secretarul de partid, ca pe vremuri, să ne țină o lecție de morală și civism în scara blocului, când nu suntem cuminți și aruncăm gunoiul nesortat? Iată, tovarăși, de ce a fost capabilă domnișorica Ixulescu de la 5, a aruncat cu nerușinare și fără remușcări o pungă plină cu materiale reciclabile la tomberon, refuzând să contribuie la economisirea valoroaselor materii prime cu care industria noastră capitalistă poate ajuta la construirea și propășirea producției multilateral dezvoltate. Rușine, tovărășico, și bravo tovarășe Igrec, care ai observat această abatere și ai sancționat-o prompt, și cu spirit civic exemplar! Să nu se mai repete, tovarăși!

Zău așa, poliția crede că noi, ceilalți locatari, ne vom duce cu furci, coase și fărașe la ușa ălora citați, și le vom bate obrazul, după ce le vedem numele pe ușa blocului sau ce?

Tags: , , ,

12 Responses to “Poliția te face de râs în fața blocului” Subscribe

  1. ady 11/05/2011 at 18:28 #

    nu vad ce scrie pe adresa aia de la politie, poate il cheama pe om ca martor. si nu e vina politiei, si mai degraba a agentului procedural sau a postei Romane, daca „hartiuta” a fost trimisa prin acesta fascinata institutie.
    in cazul plicului de la banca, pare trimis tot prin Posta. in cazul destinatarului, eu as face un circ de toata frumusetea incriminand posta romana. plangere la ANPC si la „Autoritatea lu; peste”. inclusiv faptul ca esti client al unei banci reprezinta informatie de natura secretului bancar, conform OUG 99/2006 (vezi in special art. 113-114). astfel de informatii nu se pot furniza nici macar sotului/parintilor daca nu sunt codebitori/imputerniciti, etc (teoretic, practic prin uniatile bancilor lucreaza tot felul de specimene care muncesc uneori dupa ureche).
    dupa modul cum sunt lipite amandoua, similar, cred ca e totusi vina postasului.
    ca chestie, pe cand invatam eu dreptul procedural, citatiile, cel putin in materie civila, se puteau afisa si la usa instantei si publica in cotidiene de larga circulatie, ba chiar afisa la avizierul primariei din localitatea de domitil a celui citat.
    in materie penala, nu mai stiu.

    • Dollo 11/05/2011 at 20:58 #

      Hm, mie tot mi se pare aiurea, înțeleg să te citeze la ușa primăriei sau în ziar când nu ți se cunoaște adresa, dar când vine unde stai, de ce nu-ți bagă citația în cutie, și preferă să ți-o lipească pe geam?

      • MLZ 26/08/2013 at 23:03 #

        Dollo, este vorba de faptul ca odata afisata, contravenientul/paratul/etc NU se mai poate prevala de faptul ca nu a luat la cunostinta despre citatie.

        Asa cum atunci cand pierzi un act de stare civila – trebuie sa-l declari „la ziar”, pentru ca toti cetatenii sa ia la cunostinta (in mod potential) si sa nu se mai poata prevala cineva de faptul ca nu stia ca respectivul act este nul.

        Asa cum atunci cand te casatoresti, se afiseaza la primarie acest lucru („i se face publicitate”) pentru ca toti cetatenii sa stie (potential, iarasi) ca X este om casatorit si astfel sa se evite un „n-am stiut” in cazul bigamiei.

        Cireasa de pe tort sau bomboana de pe coliva (cum vrei) este Monitorul Oficial. Functioneaza pe acelasi principiu. S-a publicat in Monitorul Oficial, se considera ca este deja de notorietate publica, si nu te mai poti prevala de necunoasterea legii.

        Acum, de acord cu tine ca este fizic irealizabil ca cineva sa stie toate legile (dar pe parlamentari nu i-as ierta! Ei ne cer asta, noi nu suntem in stare, asta este. Dar ei TREBUIE sa fie in stare, pentru a fi in pozitia sa o ceara altora. Nu sunt nici ei in stare, sa-si dea demisia sau sa inceteze sa mai ceara asa ceva! Dar asta e din alt film….).

        Totusi, gandeste-te ca instanta trebuie sa se asigure ca paratul a fost citat in mod „corect”. I s-a trimis recomandata, nu s-a dus sa o ridice (se astepta si evita). A fost trimis un politist, si nu l-a gasit acasa (era ascuns in WC, da’ politistul n-are mandat de perchezitie, ca eu un parlit de parat intr-o cauza minora). Singurul loc unde cetateanul a fost de acord ca poate fi contactat si gasit de catre Stat este domiciliul, pe care fiecare cetatean si-l alege liber, la acea locuinta pe care cetateanul o considera (dupa ce criterii vrea el) ca fiind „principala”.

        De aceea se afiseaza LA DOMICILIU, indiferent cate proprietati are respectivul sau daca se stie ca el sta de fapt la Bucuresti in casa altora, chiar daca e senator de Dabuleni, si ar trebui sa-l gasesti la Dabuleni, de exemplu. Nu poate sa se eschiveze si sa zica „Ah, pai eu nu trec pe la domiciliu decat din patru-n patru ani, dom’le!” Este greseala lui, ca nu a anuntat o alta locuinta ca domiciliu, o locuinta unde considera el ca-si desfasura activitatea „principala” si unde era „de gasit”.

        Nu-mi place Statul deloc, dar pune-te in situatia lui: Cum faci ca respectivul parat/citat/etc. sa nu zica la infinit „N-am stiut onorata instanta, ca daca stiam … bineinteles ca veneam, bucuros si increzator!”. Undeva trebuie sa opresti acest lant al slabiciunilor. Poate n-o fi varianta cea mai fericita, astept (inclusiv de la tine) alta mai buna.

        Cum opresti , printr-o metoda mai adecvata decat asta cu afisatu’ la domiciliu fuga de responsabilitate a oamenilor din norod (ca cetatenii, in sensul propriu al cuvantului, n-au cum sa fie altfel decat responsabili)?!

        Parerea mea este ca pare absurd, dar este doar usor exagerat… Ce zici? :o)

        • MLZ 26/08/2013 at 23:12 #

          Completare:

          Daca o baga in cutia de scrisori, respectivul va zice „n-am primit, sa moara mama!”.

          Afisatul la domiciliu se face (ca la carte) in prezenta unui martor si cu incheiera unui P.V. pe aceasta tema. Deci este irefutabil ca a fost afisata regulamentar pe usa imobilului si ca acolo fiind domiciliul tau n-ai cum sa zici ca n-ai vazut (luat la cunostinta).

          Deasemeni, smulsul unor astfel de acte oficiale de pe pereti (de catre altii inafara de partile in cauza) se pedepseste (in cea mai buna dintre lumile posibile, nu la lumea noastra, ma rog …) :o)

          Cam asta ar fi rationamentul.

  2. Béranger 11/05/2011 at 19:02 #

    Chestia este că LA OLIGOFRENII DE ROMÂNI, cutiile poştale sunt puse doar cu acces PE DINĂUNTRU, dar la uşă există un INTERFON care nu permite accesul liber!

    Că tot fusăşi în Wien, ar fi trebuit să observi că în alte ţări, chiar dacă există interfon la uşa imobilelor, cutiile de scrisori au fanta de alimentare în stradă, ca să poată poştaşul (sau oricine ar avea nevoie) să pună dracului ce are de pus.

    • Dollo 11/05/2011 at 20:56 #

      Păi e și asta adevărat, dar poștașul, în cazul nostru, reușește întotdeauna să intre și să pună în cutii restul corespondenței. Adică decât să se caute de lipici, să rupă hârtiuțele alea ca să lipească citația pe geam, nu mai bine sună la interfon și intră înăuntru? Ca să nu zic că mai există din când în când și un portar, care le dă drumul ăstora cu diverse pliante și materiale publicitare. Nope, eu cred că nu interfonul e de vină în cazul ăsta.

  3. ady 11/05/2011 at 19:45 #

    si atunci cum ajung pliantele in cutiile de scrisori? in blocurile cu interfon vorbesc. daca pliantele publicitare si alte dracii ajung in cutiile de scrisori, de ce n-ar putea s-o faca si scrisorile de la banca, citatiile sau ce mai e pe usa blocului lui Dollo?
    nu stiu cum e prin alte parti, dar am si eu nedumerirea asta.

  4. Béranger 11/05/2011 at 22:29 #

    Băi ăştia, NIMENI nu este obligat să sune CA UN CRETIN, LA ÎNTÂMPLARE, până nimereşte un pensionar acasă! Căci la ora la care vine poştaşul (sau cine vine), destinatarul NU ESTE ACASĂ dacă are job!

    Că unii au răbdare să sune, e treaba lor. Eu aş lipi totul cu scotch pe uşa blocului, până se civilizează românii.

    Citaţia aia nu cred că e de la o instanţă, căci aia ţine de alt minister. Dar DACĂ şi când e vorba de o citare în instanţă, de remarcat că pe citaţie va apărea R cu număr, deci citaţia este RECOMANDATĂ, AR TREBUI ÎNMÂNATĂ PERSONAL, sau avizat pentru prezentare la oficiul poştal. Ei bine, pentru citaţii, NICIODATĂ NU SE RESPECTĂ REGIMUL RECOMANDAT – ceea ce, în ultimă instanţă (sic!), poate fi chiar un motiv bun pentru a emigra, căci în România, din cauza necitării corespunzătoare a părţilor şi martorilor, poţi pierde un proces făsă a şti măcar că ai fost parte în el!

    Paranteză. Somaţiile de la utilităţile publice (alea că se taie apa, gazul, curentul dacă nu etc.) se lipesc pe uşă, poartă, gard ORIUNDE ÎN LUME (ca Eviction Notice la americani) – nu ştiu dacă e chestie de oprobriu public sau pur şi simplu ca încă o dovadă (publică!) cum că ai fost anunţat.

  5. Béranger 11/05/2011 at 22:42 #

    Uitasem. Eficienţa interfoanelor este NULĂ. Tocmai pentru că întotdeauna poştaşul sau băiatul cu reclamele va suna la întâmplare, în toate cazurile în care un locatar va fi sunat de oricine va pretinde că are de pus ceva la o cutie de scrisori, acesta va deschide! Pe cale de consecinţă, protecţia asigurată de interfon e fix zero.

    • Dollo 11/05/2011 at 23:17 #

      Așa-i, ca protecție sunt zero barat. Cred că și interfoanele astea au fost o afacere ca și apometrele sau repartitoarele în sistemul centralizat de încălzire. Dar, repet, în cazul citațiilor de la poliție (pe aia lipită azi pe ușă scria Direcția de Poliție a Municipiului București, Secția nu știu care) nu interfornul e problema. E o treabă care se petrece de câteva luni. Iar modul de operare e ăsta cu lipitul pe ușă. Și nu e nici înștiințare de evacuare, nici de oprire a gazelor 🙂

  6. Adrian 12/05/2011 at 09:41 #

    Dollo, din pacate e scris in lege, cum ca militianu se prezinta la domiciliul contravenientului si in cazul in care nu-l gaseste acasa are obligatia sa lipeasca la loc vizibil, pe usa de intrare respectivul proces verbal sau ce dracu o fi. Si eu am fost extraordinar de intrigat pentru o amenda de circulatie lipita pe poarta casei, in vazul tuturor vecinilor, dar mai apoi dupa ce am facut niste cautari am bagat de seama ca asta e legea romaneasca.

    • Dollo 12/05/2011 at 09:54 #

      Atunci e încă o lege stupidă sau o reglementare inutilă. După capul meu de nespecialist, evident 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău