Der Viena

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se compară cu a treia :)

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se  compară cu a treia 🙂 Dar, chiar dacă unele sunt legate de momente, sentimente și persoane, iar altele de deplasări strict profesionale, Viena reușește să te facă să te simți bine, per total, indiferent ce cauți în ea.

De data asta am remarcat, de exemplu, că în cea mai mare parte a zilei Viena e foarte aglomerată, obositor de aglomerată cu turiști. De aceea, în scurtele momente libere pe care le-am avut am preferat să bat orașul cu piciorul, la întâmplare, ocolind zonele turistice. Dar a fost cam în zadar. Erau peste tot.  Așa că nu prea am sfaturi turistice. Doar câteva locuri și lucruri surprinse de ochiul lui Canon 🙂 Dacă vreți să vă relaxați nu alegeți Viena, dar dacă vreți un week-end activ, în care să vedeți ceva nou, un oraș frumos, curat, nepoluat, să mâncați bine, să beți bere bună, dar și vin excelent, să mergeți la un spectacol de operă sau să vă epuizați cardul pe Mariahilfer Strasse, Viena e categoric o destinație ce nu trebuie ratată. Iar Tarom are, de exemplu, curse dus întors de 150 de euro de persoană.

Etichete: , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.