Der Viena

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se compară cu a treia :)

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se  compară cu a treia 🙂 Dar, chiar dacă unele sunt legate de momente, sentimente și persoane, iar altele de deplasări strict profesionale, Viena reușește să te facă să te simți bine, per total, indiferent ce cauți în ea.

De data asta am remarcat, de exemplu, că în cea mai mare parte a zilei Viena e foarte aglomerată, obositor de aglomerată cu turiști. De aceea, în scurtele momente libere pe care le-am avut am preferat să bat orașul cu piciorul, la întâmplare, ocolind zonele turistice. Dar a fost cam în zadar. Erau peste tot.  Așa că nu prea am sfaturi turistice. Doar câteva locuri și lucruri surprinse de ochiul lui Canon 🙂 Dacă vreți să vă relaxați nu alegeți Viena, dar dacă vreți un week-end activ, în care să vedeți ceva nou, un oraș frumos, curat, nepoluat, să mâncați bine, să beți bere bună, dar și vin excelent, să mergeți la un spectacol de operă sau să vă epuizați cardul pe Mariahilfer Strasse, Viena e categoric o destinație ce nu trebuie ratată. Iar Tarom are, de exemplu, curse dus întors de 150 de euro de persoană.

Etichete: , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.