Der Viena

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se compară cu a treia :)

E interesant cum același oraș, vizitat de mai multe ori, îți poate oferi stări complet diferite, chiar dacă-i calci aceleași locuri. Amintirile mele din prima Vienă sunt cu totul altele decât cele din a doua, și niciuna nu se  compară cu a treia 🙂 Dar, chiar dacă unele sunt legate de momente, sentimente și persoane, iar altele de deplasări strict profesionale, Viena reușește să te facă să te simți bine, per total, indiferent ce cauți în ea.

De data asta am remarcat, de exemplu, că în cea mai mare parte a zilei Viena e foarte aglomerată, obositor de aglomerată cu turiști. De aceea, în scurtele momente libere pe care le-am avut am preferat să bat orașul cu piciorul, la întâmplare, ocolind zonele turistice. Dar a fost cam în zadar. Erau peste tot.  Așa că nu prea am sfaturi turistice. Doar câteva locuri și lucruri surprinse de ochiul lui Canon 🙂 Dacă vreți să vă relaxați nu alegeți Viena, dar dacă vreți un week-end activ, în care să vedeți ceva nou, un oraș frumos, curat, nepoluat, să mâncați bine, să beți bere bună, dar și vin excelent, să mergeți la un spectacol de operă sau să vă epuizați cardul pe Mariahilfer Strasse, Viena e categoric o destinație ce nu trebuie ratată. Iar Tarom are, de exemplu, curse dus întors de 150 de euro de persoană.

Etichete: , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea