Cât ai imeilu, fată?

Discuție dintre o functionara CEC si prietena ei: - Ce email ai, fata? - De unde vrei, fata, sa stiu, doar nu imi scriu singura?!

Azi, la o sucursală CEC din buricul Capitalei, una dintre funcționare vorbea la telefon cu o prietenă. Aia îi cerea adresa de email. Ea, o femeie trecută nu cu mult de 40 de ani, care stă zilnic la serviciu cu un computer în față, strigă tare la colegul de peste birou:

– Adriane, hai să-i spui Iulianei ce adresă de imeil am, că io nu știu să-i zic…

Ăla apucase să se scoale de pe scaun la prima strigătură a cucoanei, dar până să ajungă la biroul ei aia a terminat propoziția, iar omul își dă seama că se duce degeaba până acolo, că poate să-i spună și din mijlocul agenției CEC:

– cutărica punct cutărescu arond cec punct ro

– Auzi, dragă, zice că cutărica punct cutărescu… și mai cum, Adriane?
– Arond cec punct ro, repetă ăla sictirit. Îmi închipui de câte ori l-o fi întrebat până atunci ce adresă de „imeil” are ea.

Cucoana continuă discuția cu prietena la telefon, chicotind. Bănuiesc că aia îi reproșează că nu-și știe propria adresă, iar ea zice:

– Păi ce vrei, fată, dacă nu-mi scriu niciodată mie, de unde vrei să-mi știu adresa?

Probabil fiind funcționară CEC doamna o fi fost mai familiarizată cu cifrele. Dacă-i dădea instituția o adresă de genul 123454986872@5284756.ro ar fi ținut-o minte mai ușor.

Poza e de aici, unde găsiți o mulțime de alte specimene birocratice din lumea asta mare. World wide, pe limba doamnei de la CEC 😉

Etichete: , , ,

2 comentarii la “Cât ai imeilu, fată?” Subscribe

  1. BogDan 07/06/2011 at 16:58 #

    Astea sunt individele pentru care m-am lăsat de helpdesk, deşi câştigam al naibii de bine. Iar când vine vorba de CEC, adică o adunătură de carcase comuniste menţinute în funcţii, nici nu are ce să mă mire…

    • Dollo 07/06/2011 at 21:27 #

      Femeia asta nu părea să aibă mai mult de 45 de ani, maxim. Iar în ultimii zece ani mă gândesc că o fi fost nevoită să trimită vreun email, totusi…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.