Un eșec gustos și arătos

Pentru prima dată în viața ei mama a făcut o tartă. Cu căpșuni. A preparat coca „cum scrie la mine în carte”, a făcut crema în care a pus chiar și resturi de nuci tocate (rămase de la colivă), a tăiat căpșunile feliuțe și a băgat totul la cuptor. Un singur lucru a refuzat să pună, pe motiv că „n-am folosit niciodată și nu știu cum se face” - gelatina.

Pentru prima dată în viața ei mama a făcut o tartă. Cu căpșuni. A preparat coca „cum scrie la mine în carte”, a făcut crema în care a pus chiar și resturi de nuci tocate (rămase de la colivă), a tăiat căpșunile feliuțe și a băgat totul la cuptor. Un singur lucru a refuzat să pună, pe motiv că „n-am folosit niciodată și nu știu cum se face” – gelatina.

Rezultatul a extaziat-o peste măsură. La prima vedere, după cum se poate vedea și în poză, tarta arată foarte bine. Primul cuțit înfipt în ea a fost și primul semn că totuși din cartea aia a mamei lipsea ceva. Blatul, deși gustos, era prea tare, iar crema, pentru că n-a avut gelatină, s-a fleșcăit și s-a prelins de pe blat. În final tarta a fost mâncată cu lingurița, cu care au fost pescuite din farfurie și căpșunile și crema. În ciuda aspectului trist din farfurie, gustul a fost foarte bun. Tarta aia a fost un eșec tare bun și arătos.  Orgolioasă, bucătăreasa a refuzat să divulge rețeta cu probleme. A zis că mai încearcă și ne-o spune când îi iese 🙂

Încercarea asta s-a datorat zilei lui Buni. 86 de ani și o dorință pusă în gând când a suflat în cele 7 lumânări de pe tartă: Ca nepoții ei să-și ierte tatăl. Cândva înainte de moartea ei.

Restul meniului de azi se găsește deja pe blog: ciurperci umplute cu creier și creier pane. Socata a ținut loc de șampanie.

Tags: , , , ,

One Response to “Un eșec gustos și arătos” Subscribe

  1. Gasca Dragos Eugen 12/06/2011 at 17:07 #

    Oaaa !!! Ce bine arata tarta ! =p~

Leave a Reply

Oldies but goldies

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?