Un eșec gustos și arătos

Pentru prima dată în viața ei mama a făcut o tartă. Cu căpșuni. A preparat coca „cum scrie la mine în carte”, a făcut crema în care a pus chiar și resturi de nuci tocate (rămase de la colivă), a tăiat căpșunile feliuțe și a băgat totul la cuptor. Un singur lucru a refuzat să pună, pe motiv că „n-am folosit niciodată și nu știu cum se face” - gelatina.

Pentru prima dată în viața ei mama a făcut o tartă. Cu căpșuni. A preparat coca „cum scrie la mine în carte”, a făcut crema în care a pus chiar și resturi de nuci tocate (rămase de la colivă), a tăiat căpșunile feliuțe și a băgat totul la cuptor. Un singur lucru a refuzat să pună, pe motiv că „n-am folosit niciodată și nu știu cum se face” – gelatina.

Rezultatul a extaziat-o peste măsură. La prima vedere, după cum se poate vedea și în poză, tarta arată foarte bine. Primul cuțit înfipt în ea a fost și primul semn că totuși din cartea aia a mamei lipsea ceva. Blatul, deși gustos, era prea tare, iar crema, pentru că n-a avut gelatină, s-a fleșcăit și s-a prelins de pe blat. În final tarta a fost mâncată cu lingurița, cu care au fost pescuite din farfurie și căpșunile și crema. În ciuda aspectului trist din farfurie, gustul a fost foarte bun. Tarta aia a fost un eșec tare bun și arătos.  Orgolioasă, bucătăreasa a refuzat să divulge rețeta cu probleme. A zis că mai încearcă și ne-o spune când îi iese 🙂

Încercarea asta s-a datorat zilei lui Buni. 86 de ani și o dorință pusă în gând când a suflat în cele 7 lumânări de pe tartă: Ca nepoții ei să-și ierte tatăl. Cândva înainte de moartea ei.

Restul meniului de azi se găsește deja pe blog: ciurperci umplute cu creier și creier pane. Socata a ținut loc de șampanie.

Etichete: , , , ,

One Response la “Un eșec gustos și arătos” Subscribe

  1. Gasca Dragos Eugen 12/06/2011 at 17:07 #

    Oaaa !!! Ce bine arata tarta ! =p~

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.