Țipă puiule, țipă!

Dacă ăsta ar fi fost puiul lui Alexandru Brătescu Voinești, generații întregi de români ar fi fost astăzi mai curajoși, nu credeți? :)

11 comentarii la “Țipă puiule, țipă!” Subscribe

  1. Dragos B 27/07/2011 at 08:11 #

    Neah, asta clar nu-i pui romanesc ci sud-american (unde si traiesc lighioanele alea solzoase), e viitor cocos (selectionat din ascendenti tari) pentru lupte de cocosi… … …

    • Dollo 27/07/2011 at 23:44 #

      Poate era o lighioana abandonată de vreun crescător de animale rare, prin parcurile pașnice românești 🙂

  2. Ioana 27/07/2011 at 10:59 #

    Pai puiul lui Al B Voinesti a fost destul de curajos, si-a „testat” mama cum ar zice pedopsihanalistii de azi. Dupa mine nu ar fi meritat sa fie lasat in urma, caci el era al’ mai curajos si intreprinzator din trib, gata sa isi ia zborul de langa ai lui, dar ma rog, la natia romaneasca ascultarea e „sfanta”. Nu mai continui ca ma inervez 🙂

  3. Ioana 27/07/2011 at 11:01 #

    Si apropos, cum naiba a putut ala de-a filmat scena sa nu intervina cand il tragea asa de tare de aripa pe asta mic si pufos?! Creca deja ii bat aia cu drepturile animalelor la usa…

    • Dollo 27/07/2011 at 23:42 #

      Hi, hi, și eu m-am întrebat de unde atâta sânge rece.

  4. cristina 27/07/2011 at 16:10 #

    maiculitsaaa, mi-a sarit inima din piept cand a inceput micutul sa tipe. uite ca mai sunt si vanatori cu happy end.

    • Dollo 27/07/2011 at 23:42 #

      adevărul e că nu se știe, dacă totuși solzosul s-o fi întors după ce n-a mai filmat ăsta?

    • Adrian 02/08/2011 at 09:26 #

      Stai linistita, happy end-ul tine doar pana creste puiul al dimensiunea de taiere…apoi il hacuie omul si atunci chiar nu mai are nicio sansa.

      • Dollo 02/08/2011 at 10:25 #

        De aia l-a lăsat Dumnezeu pe lume, ca să-l hrănească pe om :))

  5. Xanaxdu 02/08/2011 at 15:14 #

    Frati Rrrromani, dar despre ce era vorba in „Puiul” lui Al. Bratescu-Voinesti? Mi-am stors creierii cu elan, si nu mi-a venit in minte decit „La Vulturi!” (internetul mi-a adus aminte ca e de Gala Galaction), alt exemplu de literatura trista si defetista cu care am fost spalati pe creier. Pai de unde sa ne nastem cu spirit competitiv, cu spirit civic, samd, daca la scoala ne-au invatat sa ne ascundem copiii prin fin, si sa fugim sa ne scapam propria piele?
    Parca si „Domnul Trandafir” tot trist era, de „Hagi Tudose” ce sa mai spun – se pare ca manualele de romana erau scrise de niste suflete tare amarite, care aveau sarcina de partid sa ne intristeze pina la loc comanda. Noroc ca a apucat sa intre Caragiale prin manuale, ca altfel am fi fost o generatie de sinucigasi la virste tinere.

    • Dollo 02/08/2011 at 16:21 #

      Tot o poveste despre ce pățești dacă scoți capul aiurea din cuib să faci pe desteptul și nu o asculți pe mama care te învață de bine 😉 Cred că o găsești pe net dacă dai căutare după titlul și autor.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.