Armata americană

5 comentarii la “Armata americană” Subscribe

  1. Ioana 20/08/2011 at 11:09 #

    Mai deunazi Sarkozy a fost nevoit sa tina un discurs la inmormantarea celui de-al unshpelea soldat francez mort in Afganistan, si oricat de pe ocolite a dat-o tot nu a reusit sa convinga asupra scopului mortii aluia si a prezentei militare franceze la dracu-n praznic. Zi-i unei mame ca baiatul ei a murit pentru „libertatea” nush carui popor si despre „teluri inalte”, ii ca munca de convingere dusa pentru justificarea catedralei curului cand romanii mor de foame.

    Morti pentru „patrie”, „steag”, „natiune”, „idealuri”, -isme de tot felul, doar pentru ca diferentele intre oameni ne fac sa ne cacam pe noi de frica.

    Du-te protesteaza, Madam, eu ma bag in sindicat de la toamna si le arat eu lor educatie nationala si lipsa de mijloace materiale:)

    • Dollo 21/08/2011 at 10:02 #

      Care sindicat, acolo sau aici?

  2. Dragos B 20/08/2011 at 13:26 #

    Primii, mai mult decat urmatoarele sase insumate… He, he…
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

    • Dollo 21/08/2011 at 10:04 #

      Eu n-aș fi așa sigură că raportările alea sunt reale, dar e posibil ca ordin de mărime să fie un sâmbure de adevăr 🙂 Până la urmă ajungi să zici că uite, domnule, comunismul, a cheltuit banii populației în ridicarea nivelului de trai, nu a luptat pentru democratizarea altora 😉

      • Dragos B 21/08/2011 at 14:46 #

        Evident ca tre’ sa luam totul cum grano salis (si ceva mancare de la Mama lu’ Dollo, sa alunece sarea mai usor pe gatlej) dar adevarul e cam pe acolo… Mi-amintesc un articol din ed rom a „Le Monde Diplomatique” si acolo era cam tot asa. Vorba cantecului… „Uncle Sam does the best he can…”.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai