Buletin de București, să tot trăiești

Ghici ce termen de valabilitate a primit mama de la regimul Boc, pe buletinul de identitate?

Când a împlinit 44 de ani (adică prin anii 80) mama a fost nevoită să-și schimbe buletinul. Și pe vremea comuniștilor era regula asta, la zece ani, ca și acum. Numai că atunci i-au făcut un buletin cu valabilitate nelimitată. Regimul credea probabil că e nemuritor, și că omul nu-și mai schimbă fizionomia după 44 de ani. Așa că până zilele trecute mama a trăit bine-merci cu buletinul ei vechi, din care-i râdea tinerețea de la 44 de ani. Avea o figură impozantă, mândră de ea, coafată, rujată… ce mai, o doamnă.

În plus tot zicea că ce rost are să-l schimbe, cât mai are să trăiască?

Anul ăsta, la 70 de ani, are și ea de gând să treacă granița pentru prima dată în viață, și ca să nu-și facă pașaport – e cheltuiala prea mare – a zis că i-a sunat totuși ceasul vechiului buletin cu stema RSR pe el. Așa că l-a schimbat în sfârșit. A fost șocată să vadă cât de bătrână și deloc fotogenică au scos-o ăștia pe noua carte de identitate, prin urmare, cu ochii la poza nereușită a scăpat din vedere termenul de valabilitate al actului. Cât credeți că i-a mai dat voie regimul democratic  mamei să trăiască, până își schimbă buletinul din nou?

E? Să mai zică cineva că are Boc ceva cu pensionarii!

Etichete: , , , ,

10 comentarii la “Buletin de București, să tot trăiești” Subscribe

  1. Adrian 08/08/2011 at 08:58 #

    Sa-i dea D-zeu, si noua pe langa dansa sa aiba cine-i manca retetele delicioase 🙂

    • Dollo 08/08/2011 at 10:02 #

      He, He, da, ar putea fi chiar un slogan pentru mâncărurile mamei: „Garantat până în 2071” 😉

  2. cristina 08/08/2011 at 10:14 #

    asta e mita electorala!
    oricum, ar fi bine sa fie asa, sa traiasca pana in anul ala.

  3. Kitana 08/08/2011 at 11:13 #

    a lu mama e pana in 2067……mai bine puneau naibii o linie sau ceva , sau……o fi descoperit criogenia si noi nu stim?

  4. TNH 10/08/2011 at 12:46 #

    Măi cârcotașilor, păi voi n-ați auzit că s-a inventat inima artificială? Dacă există oameni care au pus toată viața bani la saltea și acum, în loc să-i lase nepoților, își cumpără o inimă din asta și trăiesc 120-130 de ani?

    • Dollo 11/08/2011 at 09:21 #

      Da, dar ce te faci cu oasele, venele, ficații și alte chestii care nu te mai țin? 😉

      • TNH 12/08/2011 at 00:40 #

        Păi ai grijă de ele până se inventează înlocuitori.

  5. Sonia B 11/08/2011 at 09:11 #

    E valabil pana la ziua dumneaei !?

    • Dollo 11/08/2011 at 09:15 #

      E valabil încă 60 de ani de acum, iar mama are 70 🙂

  6. Sonia B 12/08/2011 at 23:39 #

    Pai daca tot ingheata pensiile , poate au astia vreo metoda de stat in staza, ne criogeneaza, si cand or fi vremuri mai bune , poate s-o gasi unul care sa ne scoata de acolo…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților