Când protestăm și noi?

Pe spanioli i-a enervat, printre altele, și faptul că țara cheltuie inutil atâta bănet pe criză, când biletul de metrou tocmai s-a scumpit de la 1 euro la 1,5. Hai că și la noi s-a scumpit metroul, nu vă băgați?

Dacă la Madrid spaniolii au făcut scandal pentru că guvernul a cheltuit 50 de milioane de euro pentru vizita Papei, noi când protestăm pentru că România bagă de 20 de ani sute de milioane de euro în curul gras al Bisericii ortodoxe? O ocazie bună ar fi pe 1 Septembrie 2011, când se adună niște oameni la Palatul Parlamentului ca să spună nu construirii Catedralei neamului, din bani publici.

Numai primăriile din București (sectoarele 2, 3 și Capitala) au donat deja 30 de milioane de lei (adică vreo 7 milioane de euro) din banii noștri pentru ridicarea acestui monument al ignoranței neamului. Stă și în puterea noastră să ne opunem, măcar.

Pe spanioli i-a enervat, printre altele, și faptul că țara cheltuie inutil atâta bănet pe criză, când de exemplu biletul de metrou tocmai s-a scumpit de la 1 euro la 1,5. Hai că și la noi s-a scumpit metroul, nu vă băgați?

Știrea despre protestele din Spania o găsiți aici. Palatul Parlamentului știți unde e. Pe 1 septembrie între orele 14.00-16.00, da?

Tags: , , , , ,

15 Responses to “Când protestăm și noi?” Subscribe

  1. Raluca 18/08/2011 at 11:54 #

    Da, si de-aia nu mai poate Biserica ortodoxa, de protestele oamenilor, pe care, evident, o sa-i numeasca eretici si „lucrarea diavolului”… crezi ca poate sa zguduie niste protestatari puterea bisericii, daca n-a zguduit-o nimeni pana acum in 2000 de ani…? Maine, poimaine pleaca si Papa in niste cruciade…. 😀

    • Dollo 18/08/2011 at 13:50 #

      Da, dar nu poți să știi niciodată cui mai deschizi ochii protestând inteligent 😉 Părerea mea

  2. Xanaxdu 18/08/2011 at 13:33 #

    50 de milioane euro cheltuiti pentru o vizita a Papei? Woahaa, pai nici spaniolii nu-s novici in materie de deturnare de fonduri de la buget. Cum poti justifica atita banet cheltuit, ma intreb (inca n-am citit articolul de la sursa originala, dar o sa o fac imediat).

    • Dollo 18/08/2011 at 13:42 #

      ăia se cam contrazic, ba că sunt bani publici, ba că sunt din contribuții, cu siguranță că ceva bani publici sunt și acolo, cal a orice vizită de șef de stat… Conteaza reacția, după părerea mea

  3. Xanaxdu 18/08/2011 at 14:28 #

    Am aruncat un ochi curios pe calendar: 1 septembrie pica joi. Deci, ca sa poti protesta intre 14 si 16, trebuie sa fii somer, liber profesionist sau bugetar (ca acolo se poate chiuli). In mod sigur aia care lucreaza in multinationale si la patroni (deci, un grup destul de motivat in a protesta ca banii lor de taxe merg aiurea pe inca o constructie megalomanica) nu o sa isi ia ziua libera ca sa protesteze, si nici nu o sa vina ‘cu clasa’ de la lucru la protest.
    Si ma intreb, asa: daca totusi vrei ca un protest sa aiba impact, nu ar fi cazul sa il programezi intr-un moment cind oamenii interesati de respectivul protest sa poata sa participe si ei?
    Sincer, la asa amatorism al organizarii, e si normal ca protestele nu au sustinere si nu au succes.

    • Dollo 18/08/2011 at 14:33 #

      Da, ai și tu dreptate, eu nu remarcasem când pică. Le sugerez să schimbe, dar cred că e cam târziu, s-ar putea să fi luat deja aprobare de manifestație

      • Xanaxdu 18/08/2011 at 14:39 #

        Poti tu sa le tot sugerezi ex post, ideea e ca nu ar fi stricat sa se fi gindit organizatorii dinainte. E extrem de stupid: cine organizeaza manifestatii joia de la 2 la 4, indiferent unde in lume?

        • Gilbert 18/08/2011 at 19:50 #

          Cum cine? Ăia care n-au interes să se adune prea multă lume 😉

    • Andreea 22/08/2011 at 14:25 #

      Exact la asta ma gandisem si eu cand am vazut „chemarea la lupta” – cum naiba s-a gandit cineva ca va strange vreo lume cu scaun la cap joia putin dupa pranz?! Pai ce, pe sefii mei ii incalzeste cumva ca eu am chef sa protestez si uite ca am nevoie de liber? Sa fim seriosi…

  4. Ioana 18/08/2011 at 16:09 #

    La asta cu ziua si ora ma gandeam si eu cand am citit postul, desi astia cu sindicatele de pe-aici protesteaza oricand, indiferent ca-i zi de lucru sau nu, nu stiu cum ii cu salariile, dar cred ca le taie plata cand fac greva…

  5. Escu 19/08/2011 at 07:54 #

    nu cred ca rezolvati mare lucru cu protestul…cainii latra, caravana trece…

  6. spufi 19/08/2011 at 09:30 #

    primul lucru si eu m-am uitat sa vad daca pica in timpul saptamanii, si mi-a dat cu virgula… anyways, ca sa aiba impact la noi ar trebui ceva violent, nu stiu ce 🙂 dar in tot cazul nu un protest pasnic…

  7. Dumnezero 19/08/2011 at 11:38 #

    Un chimist student, mexican, catolic, a fost arestat pentru ca a fost suspectat de planuirea unui atac cu gaze toxice pe protestatari. Era membru al comitetului de organizare.

  8. LS 20/08/2011 at 19:33 #

    O sa fiu acolo. Ma invoiesc de la serviciu si vin. Pe 01.09. 🙂

    • Dollo 21/08/2011 at 09:55 #

      That is the spirit! 😉

Leave a Reply

Oldies but goldies

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.