Suntem cei mai slabi din UE

Ungaria a pus de azi taxă pe mâncarea grasă. Noi ne-am răzgândit, pentru că suntem slabi. Și la propriu și la figurat.

Și la propriu și la figurat. Ia uitați-vă la graficul ăsta. 

De pe Der Spiegel, care zice de Ungaria că a introdus de azi taxa pe fast-food, îngrijorată că are prea mulți obezi în populația adultă. De România zice că s-a răzgândit, că i-a fost teamă guvernului că populația se va orienta spre mâncăruri și mai ieftine. Parcă îl aud pe unul la TV anul trecut, care zicea că shaorma nu e fast food, că e mâncare sănătoasă, că are carne la grătar în ea, nu prăjită :D.

Totuși, cum naiba de la noi e așa mică rata obezității la adulți? Cred că sunt raportările mincinoase, că altfel nu-mi imaginez cum să fim noi cei mai slabi din UE.

Tags: , , , ,

9 Responses to “Suntem cei mai slabi din UE” Subscribe

  1. Escu 01/09/2011 at 20:17 #

    Probabil ca la noi inca se mai gateste prin bucatarii…cine stie…ne-au incurcat cu altii..care incep tot cu R…

  2. Gilbert 02/09/2011 at 00:23 #

    Păi n-au decât să bage taxa pe fast-food, pe motiv că e nesănătoasă. Dar să bage una si pe mâncarea ieftină, că si aia e la fel de nesănătoasă…

    Deci la auto se taxează diferentiat functie, de câti cc ai sub capotă. Oare nu s-ar putea găsi ceva similar, pentru câti cc ai sub cămasă?… Deh, zic si eu…

    • Dollo 02/09/2011 at 09:26 #

      Așa ar trebui, pentru că ăia grași vor solicita mai mult sistemul medical la un moment dat. Deși nu e sigur, că poți muri subit dintr-o înfundare de artere și gata, nu mai iei nici pensie.

  3. ro-personale 02/09/2011 at 09:19 #

    As manca o shaorma cu fructe de padure !

    • Dollo 02/09/2011 at 09:23 #

      :)) asta e cea mai bună, după aia cu fructe de mare 😉

  4. Aristocle 02/09/2011 at 12:35 #

    Mai bine ar investi mai mult în educarea oamenilor. Încă o taxă pe spinarea românului nu ar ajuta cu nimic, tot ar băga în el shaorma şi hamburger. Până la urmă moare statul de grija burţii prea mari a cetăţeanului… Taxa e pentru buget, nu pentru sănătate. Restul e vrăjeală.

    • Dollo 02/09/2011 at 14:41 #

      Normal că e vrăjeală, dar nici educația nu ne folosește, că avem tot ce ne trebuie în materie de „nutriție” la biserică – popa îți zice când să ții post și când ai voie shaorma 😉

  5. dojo 02/09/2011 at 16:44 #

    Ar trebui educatie, nu taxe in plus. Oricum nu suntem inca in asa rahat ca altii, dar nici departe. Din fericire inca se mai gateste in casa, ca romanii sunt pe ideea ‘femeia la cratita’ si destule dame nu se fac chiar de ras in bucatarie. Acu’ e drept ca ar fi cazul sa invatam sa mancam si mai multe fructe/legume, dar oricum stam mai bine decat alte natii care mananca de 3 ori pe zi la Burger King.

  6. Diana 02/09/2011 at 23:00 #

    Încă mai avem destulă populație la țară, nemâncătoare de șaorme și muncitoare la câmp? 😀 Asta e bună?

Leave a Reply

Oldies but goldies

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.