Un week-end cu spumă

La Bruxelles. Dați fuga repede până la primărie, că mai prindeți o halbă până la închiderea standurilor

Subţiri sau mai dolofane, mai parfumate sau mai aromate, blonde, brune sau arămii – pe toate le puteţi vedea şi mai ales degusta, în acest weed-end, dacă treceţi prin Bruxelles, în Grande Place. Braserii mai mici sau mai mari din toată Belgia – circa 50 la număr, s-au reunit pentru trei zile în cadrul celei de-a 13 ediţii a Sărbătorii Berii, în punctul zero al capitalei Europei.

de Carmen Dinu

Dacă vă place berea, atunci puteţi degusta nu mai puţin de 350 de sortimente de bere, fie în ambalajul tradiţional (sticle de diverse forme şi culori), fie la halbă.

Nu ştiu unde se află Belgia în statisticile privind consumul de bere, dar sigur in aceste zile ea se află în top, cu atâtea sortimente la dispoziţia amatorilor băuturii cu sau fără spumă.

Iubitorii de tradiţii nu puteau rata parada organizată prin centrul oraşului de producătorii de bere, cu vehicule şi şarete istorice ale braseriilor, în paralel cu grupurile muzicale şi reprezentanţii producătorilor de bere, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, (un fel de emblemă a firmei).

Pentru a putea degusta diferitele sortimente de bere este nevoie să achiziţionaţi jetoane – dopuri de sticle de bere. “Plătind” 2 sau 3 jetoane veţi primi o sticlă sau un pahar de bere, în funcţie de sortiment. 1 jeton costă 1 euro. Casa se închide cu 2 ore înainte de ora închiderii oficiale a standurilor. Un jeton de 2 euro pentru pahar trebuie achiziţionat de asemenea (un fel de garanţie că vizitatorul nu va pleca cu paharul din care a băut berea). De altfel, un control al eventualelor bagaje pe care le deţineţi este prevăzut la ieşirea din perimetru şi nimeni nu se supără.

Organizatorii spun că anul trecut evenimentul a atras 75.000 de vizitatori, recordul fiind stabilit la ediţia din 2009, când nu mai puţin de 84.000 persoane au venit la degustat bere belgiană.

Este o cifră impresionantă pentru un spaţiu destul de redus. Week-end-ul berii este  organizat de Asociaţiile producătorilor de bere în colaborare cu oraşul Bruxelles.

  

Etichete: , , ,

One Response la “Un week-end cu spumă” Subscribe

  1. Ioana 05/09/2011 at 12:19 #

    Ai de capu’ meu de pofta mi-ai facut:) In vacanta din octombrie sigur ne mai facem un drum pana la Bruxelles, ca pe aici berea belgiana (aia ca lumea) parca ii aur lichid atata-i de scumpa.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.