Un week-end cu spumă

La Bruxelles. Dați fuga repede până la primărie, că mai prindeți o halbă până la închiderea standurilor

Subţiri sau mai dolofane, mai parfumate sau mai aromate, blonde, brune sau arămii – pe toate le puteţi vedea şi mai ales degusta, în acest weed-end, dacă treceţi prin Bruxelles, în Grande Place. Braserii mai mici sau mai mari din toată Belgia – circa 50 la număr, s-au reunit pentru trei zile în cadrul celei de-a 13 ediţii a Sărbătorii Berii, în punctul zero al capitalei Europei.

de Carmen Dinu

Dacă vă place berea, atunci puteţi degusta nu mai puţin de 350 de sortimente de bere, fie în ambalajul tradiţional (sticle de diverse forme şi culori), fie la halbă.

Nu ştiu unde se află Belgia în statisticile privind consumul de bere, dar sigur in aceste zile ea se află în top, cu atâtea sortimente la dispoziţia amatorilor băuturii cu sau fără spumă.

Iubitorii de tradiţii nu puteau rata parada organizată prin centrul oraşului de producătorii de bere, cu vehicule şi şarete istorice ale braseriilor, în paralel cu grupurile muzicale şi reprezentanţii producătorilor de bere, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, (un fel de emblemă a firmei).

Pentru a putea degusta diferitele sortimente de bere este nevoie să achiziţionaţi jetoane – dopuri de sticle de bere. “Plătind” 2 sau 3 jetoane veţi primi o sticlă sau un pahar de bere, în funcţie de sortiment. 1 jeton costă 1 euro. Casa se închide cu 2 ore înainte de ora închiderii oficiale a standurilor. Un jeton de 2 euro pentru pahar trebuie achiziţionat de asemenea (un fel de garanţie că vizitatorul nu va pleca cu paharul din care a băut berea). De altfel, un control al eventualelor bagaje pe care le deţineţi este prevăzut la ieşirea din perimetru şi nimeni nu se supără.

Organizatorii spun că anul trecut evenimentul a atras 75.000 de vizitatori, recordul fiind stabilit la ediţia din 2009, când nu mai puţin de 84.000 persoane au venit la degustat bere belgiană.

Este o cifră impresionantă pentru un spaţiu destul de redus. Week-end-ul berii este  organizat de Asociaţiile producătorilor de bere în colaborare cu oraşul Bruxelles.

  

Tags: , , ,

One Response to “Un week-end cu spumă” Subscribe

  1. Ioana 05/09/2011 at 12:19 #

    Ai de capu’ meu de pofta mi-ai facut:) In vacanta din octombrie sigur ne mai facem un drum pana la Bruxelles, ca pe aici berea belgiana (aia ca lumea) parca ii aur lichid atata-i de scumpa.

Leave a Reply

Oldies but goldies

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.