Un week-end cu spumă

La Bruxelles. Dați fuga repede până la primărie, că mai prindeți o halbă până la închiderea standurilor

Subţiri sau mai dolofane, mai parfumate sau mai aromate, blonde, brune sau arămii – pe toate le puteţi vedea şi mai ales degusta, în acest weed-end, dacă treceţi prin Bruxelles, în Grande Place. Braserii mai mici sau mai mari din toată Belgia – circa 50 la număr, s-au reunit pentru trei zile în cadrul celei de-a 13 ediţii a Sărbătorii Berii, în punctul zero al capitalei Europei.

de Carmen Dinu

Dacă vă place berea, atunci puteţi degusta nu mai puţin de 350 de sortimente de bere, fie în ambalajul tradiţional (sticle de diverse forme şi culori), fie la halbă.

Nu ştiu unde se află Belgia în statisticile privind consumul de bere, dar sigur in aceste zile ea se află în top, cu atâtea sortimente la dispoziţia amatorilor băuturii cu sau fără spumă.

Iubitorii de tradiţii nu puteau rata parada organizată prin centrul oraşului de producătorii de bere, cu vehicule şi şarete istorice ale braseriilor, în paralel cu grupurile muzicale şi reprezentanţii producătorilor de bere, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, (un fel de emblemă a firmei).

Pentru a putea degusta diferitele sortimente de bere este nevoie să achiziţionaţi jetoane – dopuri de sticle de bere. “Plătind” 2 sau 3 jetoane veţi primi o sticlă sau un pahar de bere, în funcţie de sortiment. 1 jeton costă 1 euro. Casa se închide cu 2 ore înainte de ora închiderii oficiale a standurilor. Un jeton de 2 euro pentru pahar trebuie achiziţionat de asemenea (un fel de garanţie că vizitatorul nu va pleca cu paharul din care a băut berea). De altfel, un control al eventualelor bagaje pe care le deţineţi este prevăzut la ieşirea din perimetru şi nimeni nu se supără.

Organizatorii spun că anul trecut evenimentul a atras 75.000 de vizitatori, recordul fiind stabilit la ediţia din 2009, când nu mai puţin de 84.000 persoane au venit la degustat bere belgiană.

Este o cifră impresionantă pentru un spaţiu destul de redus. Week-end-ul berii este  organizat de Asociaţiile producătorilor de bere în colaborare cu oraşul Bruxelles.

  

Tags: , , ,

One Response to “Un week-end cu spumă” Subscribe

  1. Ioana 05/09/2011 at 12:19 #

    Ai de capu’ meu de pofta mi-ai facut:) In vacanta din octombrie sigur ne mai facem un drum pana la Bruxelles, ca pe aici berea belgiana (aia ca lumea) parca ii aur lichid atata-i de scumpa.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.