C ea mai bună dovadă că poporul ăsta e cu totul în afara vremurilor și că se lasă ținut acolo de Biserica Ortodoxă Română.
Via Gândul
Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român
Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.
Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.
Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor
Adevarul e ca generatiile urmatoare ne vor judeca dupa ce am construit, nu dupa cit am consumat.
Crezi? Generațiile care-l venerează azi pe unul care a creat consumabile cu marca „măr” o să ne judece pe noi cum l-am judecat noi pe Ceaușescu după Casa poporului?
Eu zic de cei ce vor fi dupa noi peste 10 ani, nu peste 20. Cele mai frumoase cladiri din Bucuresti stii din ce perioada sint? Cea din jurul lui 1890-1910. Mai degraba admiram Palatul CEC sau Sutu sau mai stiu eu care, si mai rar ne aducem aminte de Flaminzi….
*100 ani, nu 10…
Pentru mine construirea acestui edificiu ramane o maaaare enigma … noi nu avem traditie in a construi catedrale, catedralele s-au construit intr-o vreme in care chiar reprezentau ceva … care este logica construirii unei catedrale „a neamului” aici si acum ? … enigma (pentru mine).
Trec peste ideea ca cineva vrea sa manareasca niste fonduri si nu imi ramane decat ideea care mi se „invarte” in cap de mai multa vreme : Biserica Ortodoxa Româna nu isi intelege menirea, aici si acum.