Hai că vă dăm un bilet de tramvai

Cum deosebești recenzorul de un hoț: primul circulă gratis cu RATB-ul :D

Cum vă spusesem și după primul instructaj făcut recenzorilor, mulți înscriși s-au lăsat păgubași când au aflat că banii promiși de stat (50 de lei/zi) se impozitează, că dacă ești șomer nu poți să încasezi în același timp două venituri de la stat (șomaj și salariu de recenzor), trebuie să renunți temporar la unul din ele, sau dacă ești mamă care stă acasă cu copilul, idem. După cum nu le-a convenit nici ălora care întrebau: dar cine-mi plătește mie deplasarea pe la casele oamenilor, și mâncarea din cele zece zile de recensământ?

Ei bine, în mărinimia lui, și împins de la spate de nevoie, statul s-a mai scărpinat zilele astea în buzunarele bugetare și ce credeți că a găsit pentru recenzori? Niște bilete de RATB. Cică o să avem transportul în comun gratis, între 20 și 31 octombrie.

Oferta generoasă vine, totuși, pe fondul nevoii disperate de încă 1500 de recenzori, în București, unde se pare că s-au retras așa de mulți că INS-ul se vede cam în fundul parțial descoperit, cu o săptămână înainte de începerea recensământului.

Prin urmare, dacă v-ați descoperit liberi de contract în următorul interval până la finele lunii, aveți buletin de București și chef să puneți umărul la recenzarea populației, iată unde vă puteți înscrie:

–         sediile primariilor de sector 1, 2, 3 şi 4, inclusiv în zilele de sâmbata şi duminica 

–         astazi, 14 octombrie la sediile universitaţilor Spiru Haret, ASE,  Facultatea de Drept din cadrul Universitaţii Bucureşti, pâna la ora 14.00 

–         Liceul Mihai Viteazu, Liceul Matei Basarab astazi, 14 octombrie a.c., începând cu ora 16.00 

–         Mâine, 15 octombrie a.c., la sediul Institutului Naţional de Statistica începând cu ora 09.30. 

Pe toata perioada desfaşurarii recensamântului (20 – 31 octombrie a.c.), recenzorii au asigurat transportul gratuit, în baza legitimaţiei de recenzor, în toata reţeaua RATB.

***

Cerinţele pe care trebuie să le îndeplinescă un recenzor:

–           să aibă cel puţin 18 ani împliniţi;

–           să aibă cel puţin studii medii;

–           să aibă cetăţenia română;

–           să cunoască limba română (scris, citit, vorbit);

–           să aibă capacitatea de a desfăşura muncă pe teren;

–           să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzător;

–           să nu aibă probleme de dicţie pentru a  fi clar înţeles;

–           să poată citi materialele (formularele etc.) care sunt redactate cu un font mic;

–           să aibă un scris citeţ;

–           să aibă capacitatea de a face calcule simple şi corecte la însumarea datelor pentru centralizare;

–           să poaţă fi disponibil pe toată durata de desfăşurare a recensământului, inclusiv în zilele de Sâmbătă şi Duminică;

Deţinerea unui telefon mobil este un avantaj pentru o comunicare eficientă cu coordonatorii recenzorilor.

****

Cum vă dați seama că e recenzorul și nu hoțul, la ușă

Populaţia poate verifica identitatea si calitatea de recenzor  apelând numerele de telefon ale primarie de sector. Recenzorii vor prezenta o legitimaţie tip, semnata şi stampilata de primar şi vor avea asupra lor o mapa personalizata, de culoare albastra, conţinând formularele de recensamânt.

În data de 19 octombrie recenzorii vor efectua o vizita preliminara in teritoriul alocat, anunţând prezenţa pentru efectuarea recensamântului

Extrase din comunicatele Prefecturii Capitalei

 

Fiți vigilenți, așadar, că elementele certate cu legea nu dorm 🙂 Și dacă statul se îndură și mai plusează pe lângă biletul de tramvai și cu un hamburger sau o aripioară picantă, deja presimț că vom avea un recensământ spornic.

 

Etichete: ,

4 comentarii la “Hai că vă dăm un bilet de tramvai” Subscribe

  1. Gilbert 15/10/2011 at 02:39 #

    Da’ pe mine cin’ mă recenzează?…
    Offf, cred că am să rămân al nimănui… 😀

    • Dollo 15/10/2011 at 18:03 #

      O să fii al frunzei de arțar, lasă…

  2. Florin 19/10/2011 at 00:38 #

    Ai grija la CNA si pensie obligatorie, fiscul sau primaria declara automat orice venit catre ei, dar de la ei nu primesti hartii decat peste vreo 3 ani cu toate penalitatile.

    • Florin 19/10/2011 at 00:38 #

      CNAS, scuze

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.