Scârța scârța, în față la KFC

Ce credeți că face moșulică din imagine, care scârțâie la vioară la ușa KFC-ului, cu banii adunați în cutia viorii?

Azi am comis o aroganță mâncând la KFC. Și am surprins o scenă în interior pe care am înțeles-o abia când am ieșit. De aceea vă propun o ghicitoare foto:

Ce credeți că face moșulică din imagine, care scârțâie la vioară la ușa KFC-ului, cu banii adunați în cutia viorii?

Cine e cel mai aproape de adevăr primește o porție de aripioare picante sau crispy la alegere. Cado, de la mine 😉

Să știți că strângea ceva, că avea și cântar electronic lângă el, iar la picior avea legată o tamburină, așa că era un soi de mini orchestră statică nenea.

 

Răspuns: Cel mai aproape a fost domnul George, care desconsideră însă oferta mea și vrea o ciorbă de burtă. Poate le sugerăm ăstora de la KFC o diversificare de meniu 😉 ?

Da, era un nene trecut de 50 de ani, cu cămașă bleu office și o vestă tricotată bleumarin care stătea la coadă la KFC și schimba măruntul strâns de violonist în punguțe din plastic. O doamnă de la una din case părea că îl știe bine, că nu a fost nevoie de cuvinte între ei, a luat punga și i-a dat alți bani domnului. Un soi de win-win situation, restaurantul are mărunt ca să dea restul la clienți, omul de afară pleacă acasă după o zi de lucru cu buzunarul plin de hârtii, în loc de tinichele. Cândva KFC avea niște cutii din plastic transparente la case, unde erai invitat să lași restul ca să contribui la nu știu ce cauză nobilă. Acum violonistul de afară ține loc de cauză nobilă.

După ce a schimbat banii în hârtii, bărbatul cu cămașă bleu s-a dus afară ca să-i dea punga violonistului, s-o umple din nou. Apoi s-a întors în restaurant și a așteptat să se mai strângă mărunții. N-am văzut exact unde au ajuns banii de hârtie, posibil să fi rămas la domnul care i-a schimbat, deci „protectorul”, cum spuneau Clementina și Janina. Așa că avem balotaj. Clementina fiind prea departe de aripioarele din București, rămâne Janina 🙂 Și George cu ciorba lui. Cum facem?

Etichete: ,

13 comentarii la “Scârța scârța, în față la KFC” Subscribe

  1. janina 09/11/2011 at 12:11 #

    Janina … asemeni … nu foarte departe, dar nici prea curand in Bucuresti
    Asa ca pofta buna la ciorba de burta 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.