Eu chiar nu pricep de ce trebuie să fie alimentele și băutura atât de scumpe în aeroport? Au raze X în ele, cum naiba motivează ăștia când pun prețurile astea nesimțite? În tristul ăsta de aeroport Băneasa, care nu merită să se numească nici măcar gară de provincie, o sticlă de 0,5 l de apă costă 5 lei. Cât un drum cu metroul în Berlin. Și să nu vă imaginați că oferă vreun pahar cu picior ca s-o bei, se vinde într-o cămăruță mică din sala de așteptare, un soi de bufet tot de provincie, ca să fie în ton cu aeroportul.
Și unde mai pui că prețul „recomandat” de producător e 1 leu. Să-mi explice și mie cineva care e fundamentarea contabilă a celor 5 lei pe care îi cer ăia la bufetul gării, și nu dau nici bon pentru ei? Cât să fie chiria la bufetul ăla amărât ca să justifice adaosuri de 500%?
Altfel, la cât de aglomerată e aerogara asta Băneasa, zău dacă pricep de ce vor s-o închidă. Pentru că vilele alea construite până în pista de decolare se văd goale sau la roșu. Nu era niciuna locuită. Sunt ca niște cutii de chibrituri așezate de o mână nemernică de șmecher în lungul pistei, și nu se vede că ar sta cineva în ele ca să fie deranjat de zgomotul motoarelor.
Asta în timp ce rumânii pleacă în masă în Germania, Spania și Italia. Cu low cost. De pe Băneasa.
Apropos, ăștia de la German Wings, cu care am zburat eu, se pare că și-au adus pe Băneasa și autobuzele școlare scoase din uz din Germania, ca să transporte pasagerii de la aerogară la avion. S-or fi speriat că la noi nu s-au inventat nici autobuzele, când au văzut cum arată Aeroportul 😀
E japca. Dupa ce te lasa cei de la control bagaje fara apa adusa de afara pe motiv ca poate exploda, profita cei din interior.
Exact, japcă. Și e peste tot: în Otopeni o cafea e 6-10 lei, un suc „la jumate” 8 lei, după ce treci de controlul corporal nu mai zic. La fel, înainte să ieși din aeroport după debarcare sunt case de schimb (mi se pare că și una cu sigla BRD) care cumpără euro cu 3,6-3,8 lei.
Si la concerte e la fel. O sticla de apa de jumate e de la 4-5 lei inauntru. Si n-ai voie sa intri cu bautura/ mancare proprie.
Si-a luat Ramo covrigi (50 grame) cu $7.99. In Atlantic City, un aeroport si mai mic decit Baneasa. Apa, la fel, 5 dolari flaconul de jumate. Pe motiv ca tu n-ai voie sa treci de security lichide, smecherii profita. Asta daca sughiti bind de la tisnitoare 🙂
io nu sughit daca beau apa de la chiuveta, ma indoiesc ca as sughita daca as bea de la tasnitoare.
din exprimare deduc ca la aeroportul din atlantic city exista tasnitoare. n-am vizitat „aeroportul” baneasa ma indoiesc ca ar fi asa ceva. pe otopeni n-am vazut. desi orice gara/autogara de provincie detine tasnitoare, in majoritata cazurilor functionala.
deci, dollo, am vaga senzatie ca jignesti garile/autogarile de provincie. 🙂
nu ma bagati in seama, delirez de oboseala.
Iar splash-ul ala galben de pe eticheta apei, cu „1 Leu” aplicat peste caprioara: priceless! O fi leul cu coarne…
Ady, majoritatea locatiilor de acolo au tasnitoare: aeroport, ‘veceuri’, mall etc. Si pe strada mai vezi. Preturile de aeroport sunt insa nesimtite peste tot. Stiu ca si la Munchen parca ne-am luat un cola si un croissant sau ceva de genul asta si am ramas masca ce preturi aveau ..
România. Punct.
Şi să vezi cum este pe Otopeni…
m-am trezit si eu dupa 3 zile. nu inteleg de ce „romania. punct.” doi oameni umblati au comentat mai sus ca si in alte parti e la fel.
nu le-ai avea eu cu geografia, n-am mai deschis o carte de gen din liceu si o harta de……. nu mai stiu de cand, dar parca nici atlantic city, nici munchen nu-s in romania.
In dubai airport o apa precum cea din imagine costa 1 AED, aprox. 90 de bani romanesti. Acelasi pret apa o are si in supermarketuri, nu se pune taxa speciala de aeroport , precum in Ro.