Haina care îl face pe om om

Pe stradă e frig, la tine în șifonier e înghesuială. Fă fericit un om al străzii și te poți considera un om mai bun.

Ați trecut la garderoba de iarnă? Doamnelor, nu vă mai place ce-ați găsit în fundul dulapului, de iarna trecută? Nu mai corespunde cu kilogramele adunate peste an sau cu noua linie pe care ați pus ochii în vitrină la „hașendem”? Hai cu ele la curățat! Pe străzile din București sunt 5000 de adulți care și-ar da și ultima suflare pentru o haină în plus. Campania de anul ăsta organizată tot de Samusocial vă pune la dispoziție două rețele de curățătorii, în care puteți să scăpați de hainele care nu vă mai trebuie din șifonier, în beneficiul oamenilor străzii.

Găsiți pe site-urile Nufărul și Total Wash – singurele curățătorii care au fost de acord să se alăture acestei campanii – adresele cele mai apropiate de voi, la care puteți să duceți ce vă prisosește, iar pe site-ul Samusocial aflați mai multe despre campanie.

„Au nevoie de pulovere, geci, pantaloni, mănuși, căciuli, fulare, șosete, încălțăminte groasă și alte lucruri pe care nu le mai folosiți, însă care, pentru acești oameni, înseamnă încă un strat protector împotriva frigului ce va veni”, zice Monica Tăutul, PR manager la Samusocial România.

P.S. Și mai zic o dată și anul ăsta, că poate anul trecut nu s-a auzit, Biserica Ortodoxă Română poate lasă în nopțile geroase ușile descuiate la bisericile alea construite și din bani publici, ca să nu mai moară oamenii pe străzi.

Etichete: , , , ,

4 comentarii la “Haina care îl face pe om om” Subscribe

  1. Gilbert 19/11/2011 at 02:03 #

    De ce să descuie ușile? Dacă intră cât e viu încă, nu prea „iese” nimic. Da’ dacă intră mort, măcar iese de-un praznic, de-un parastas ceva…
    Deci io chitesc că nu e rentabil să descuie ușa 😉

    • Dollo 19/11/2011 at 12:22 #

      Păi cine crezi că-i mai face praznic omului străzii? Și după cum am văzut la tv, popii nu te îngroapă dacă nu dai banul, deci, tot un drac ar fi și viu și mort, pentru biserică

  2. cristina 24/11/2011 at 09:58 #

    daca ar lasa deschise usile, ar disparea tot din biserica. TOT. la biserica catolica de langa mine se tin inchise si ziua usile. daca vrei sa intri, suni la o sonerie. cica sunt niste oameni care lasa inscriptii pe pereti.

  3. zergu 25/11/2011 at 17:13 #

    Uite că și eu o să zic tot de ușile ălea (se pare că comentariul ăla a făcut mai mult decât articolul :p).

    Vorba Cristinei, dacă lasă ușile deschise, dispare tot. Și sunt surprins că nu vânează BOR oamenii străzii care sunt vulnerabili și ar fi cea mai ușoara pradă pentru ei, transformabili facili în câini de încredere ai BOR. Dar probabil că costă bani curentul și căldura, deci e minus la „bujet”, în consecință niet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.