Haina care îl face pe om om

Pe stradă e frig, la tine în șifonier e înghesuială. Fă fericit un om al străzii și te poți considera un om mai bun.

Ați trecut la garderoba de iarnă? Doamnelor, nu vă mai place ce-ați găsit în fundul dulapului, de iarna trecută? Nu mai corespunde cu kilogramele adunate peste an sau cu noua linie pe care ați pus ochii în vitrină la „hașendem”? Hai cu ele la curățat! Pe străzile din București sunt 5000 de adulți care și-ar da și ultima suflare pentru o haină în plus. Campania de anul ăsta organizată tot de Samusocial vă pune la dispoziție două rețele de curățătorii, în care puteți să scăpați de hainele care nu vă mai trebuie din șifonier, în beneficiul oamenilor străzii.

Găsiți pe site-urile Nufărul și Total Wash – singurele curățătorii care au fost de acord să se alăture acestei campanii – adresele cele mai apropiate de voi, la care puteți să duceți ce vă prisosește, iar pe site-ul Samusocial aflați mai multe despre campanie.

„Au nevoie de pulovere, geci, pantaloni, mănuși, căciuli, fulare, șosete, încălțăminte groasă și alte lucruri pe care nu le mai folosiți, însă care, pentru acești oameni, înseamnă încă un strat protector împotriva frigului ce va veni”, zice Monica Tăutul, PR manager la Samusocial România.

P.S. Și mai zic o dată și anul ăsta, că poate anul trecut nu s-a auzit, Biserica Ortodoxă Română poate lasă în nopțile geroase ușile descuiate la bisericile alea construite și din bani publici, ca să nu mai moară oamenii pe străzi.

Tags: , , , ,

4 Responses to “Haina care îl face pe om om” Subscribe

  1. Gilbert 19/11/2011 at 02:03 #

    De ce să descuie ușile? Dacă intră cât e viu încă, nu prea „iese” nimic. Da’ dacă intră mort, măcar iese de-un praznic, de-un parastas ceva…
    Deci io chitesc că nu e rentabil să descuie ușa 😉

    • Dollo 19/11/2011 at 12:22 #

      Păi cine crezi că-i mai face praznic omului străzii? Și după cum am văzut la tv, popii nu te îngroapă dacă nu dai banul, deci, tot un drac ar fi și viu și mort, pentru biserică

  2. cristina 24/11/2011 at 09:58 #

    daca ar lasa deschise usile, ar disparea tot din biserica. TOT. la biserica catolica de langa mine se tin inchise si ziua usile. daca vrei sa intri, suni la o sonerie. cica sunt niste oameni care lasa inscriptii pe pereti.

  3. zergu 25/11/2011 at 17:13 #

    Uite că și eu o să zic tot de ușile ălea (se pare că comentariul ăla a făcut mai mult decât articolul :p).

    Vorba Cristinei, dacă lasă ușile deschise, dispare tot. Și sunt surprins că nu vânează BOR oamenii străzii care sunt vulnerabili și ar fi cea mai ușoara pradă pentru ei, transformabili facili în câini de încredere ai BOR. Dar probabil că costă bani curentul și căldura, deci e minus la „bujet”, în consecință niet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.