Legătura dintre sex/sport și religie

Proful de sport face sex cu eleva, iar profa de religie e sancționată de conducerea școlii

Nu știu câți sunteți la curent cu cazul elevei de la Liceul Jean Monnet, care îl acuză pe proful de sport că ar fi violat-o. Lucrurile sunt un pic neclare, dacă a fost viol sau sex consimțit cu o minoră. Cert e că profesorul a fost eliberat și acum e cercetat în stare de libertate.

După zile întregi de controverse, în care eleva a cam fost pusă la zid de colegii ei, a venit și ziua în care direcțiunea însăși a decis să dea niște sancțiuni.

Cum proful și-a dat deja demisia, cine credeți că a plătit „oalele” sparte de el? Profa de religie, care a organizat excursia la Predeal, în timpul căreia eleva și proful cică ar fi căzut la așternut. Profesoara de religie a pierdut dreptul de a mai organiza excursii (sic!) și a fost sancționată cu „notă observatorie”.

Se pare că în țara lui Caragiale nici măcar un viol la școală nu poate fi o chestie serioasă. Ce să mai zicem de religie…

Etichete: , ,

12 comentarii la “Legătura dintre sex/sport și religie” Subscribe

  1. Alui 16/11/2011 at 23:35 #

    Pai mi se pare normal ca profesorul care organizeaza o excursie sa raspunda de siguranta elevilor pe durata ei. Eu o sutam pe respectiva din invatamant.

    • dAImon 17/11/2011 at 00:55 #

      E cam kompliziert aici, pentru ca totusi un viol e ceva grav. Inteleg ca organizatorul nu poate fi prezent in X locuri simultan pe post de om de paza, totusi profesoara aia si-a luat raspunderea asupra unor minori. Trebuia sa faca astfel incat sa minimizeze riscurile …

      • Gilbert 17/11/2011 at 02:56 #

        Desigur că organizatoarea nu poate fi simultan în X locuri. Eu cred că era suficient doar să-l păzească pe proful de sport și așternutul acestuia… 😉

        • Andreea 18/11/2011 at 12:19 #

          Adica mai bine se sacrifica profa, nu? :))

          Sa fim seriosi, chiar nu vad cum putea ea sa „protejeze” pe toata lumea in fiecare moment, la modul absolut. E drept ca profesorul are obligatii, si inca mari, dar nu trebuie exagerat.

  2. Alexandra 17/11/2011 at 09:53 #

    Nu cred ca vreun profesor poate sa prevada absolut tot cand pleaca undeva cu liceeni. Si noi pe vremea noastra le dadeam dureri de cap, cei de acum sunt inca si mai si. Cata vreme erau mai multe cadre didactice in excursie mi se pare normal ca raspunderea sa se imparta, pentru ca o singura persoana pur si simplu nu are cum sa faca fata.

  3. magda 17/11/2011 at 10:27 #

    profesor „organizator” presupune ca a avut mai multe atributii decat ceilalti profesori, ca avut grija de tansport, mancare , cazare….
    nu cred ca vreun cadru didactic si-a pus vreodata problema sa isi verifice colegii, acestia se presupune ca erau de aceeasi parte a baricadei….
    politica de stat: sa cautam cat mai multi tapi ispasitori, sa vada opinia publica ca se iau masuri……

  4. mircea 17/11/2011 at 11:27 #

    Daca profa de religie ii dadea ea p***a profului de sport, acum toata lumea era fericita. Mai putin, probabil, eleva care nu mai era acum „sex simbolul” scolii.

  5. janina 17/11/2011 at 11:45 #

    Foarte tare MIrcea!

    Adevarul este ca sunt in acelasi deep sheet.
    Si domnisoara eleva conscatoare in ale vietii de foarte devreme.
    Si domnul profesor de sport care gandeste cu care cap vrea el.
    Si doamna de religie, care … n-a avut noroc

  6. Glass and Iron 17/11/2011 at 12:18 #

    De ce nu au impartit centuri de castitate ?? Era o foarte buna metoda de protectie ! Se facea o licitatie pentru achizitionarea a N centuri de castitate cu sistem electronic de acces, monitorizare video / audio, GPS si sirena de interior. Trucata, bineinteles (nu, nu sirena, licitatia !). Si daca se intampla ceva, intra la apa toata lumea, de la la prelucratorul prin aschiere a centurii si pana la furnizorul circuitelor integrate ale sistemului de actionare si ale alarmei, mai putin profesoara de religie.

  7. Luke 17/11/2011 at 13:36 #

    Acum sincer nu vi se pare putin deplasat ca un profesor de religie sa insoteasca elevii in asemenea excursii? Nu-i vorba ca sunt impotriva orelor de religie in scoli dar daca se fac acei profesori ar trebui sa se delimiteze de aceste chestii „lumesti”. Eu bag mana in foc ca un profesor de religie nu are pregatirea necesara sa faca fata unei asemenea provocari. Cred ca avem doua situatii la religie: profesorii inchistati in dogme de care nu e vorba aici si profesorii care ar face orice sa-si atraga simpatia elevilor dand doar note de zece si asa mai departe si probabil o astfel de atitudine a avut si in excursie. Acestia din urma probabil castiga simpatia copiilor dar in nici un caz respectul lor indiferent ca-i vorba de prof de religie sau de altceva. Nu cred ca asemenea excursii ar trebui lasate pe mana altcuiva decat a dirigintelui clasei.

  8. monica 17/11/2011 at 14:14 #

    In scurt timp nu se vor mai organiza excursii cu minori si cadre didactice. Doar firmele specializate deoarece vor avea contracte bine facute, avocati, mai multa puetre financiara pentru a plati eventuale daune. Nici o persoana fizica intraga la minte nu si va mai asuma responsabilitatea pt un grup de copii sau adolescenti. Eu mi-am rupt piciorul in o excursie, profa nu era cu noi chiar in acel moment dar chiar daca ar fi fost tot cred ca as fi cazut nu putea sa ma duca in brate. Deci in viitor buh bye excursii ieftine cu scoala si apelam la profesionisti scumpi cu mai multi supraveghetori decat clienti. Poate in viitor nici profesionistii nu si vor mai asuma asta si parintii vor fi sancionati daca propriul copil face o prostie la un moment dat.

    • magda 17/11/2011 at 15:25 #

      gluma, gluma, dar stii ca e foarte probabil?

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.