Noi te feliem, ca să-ți cunoști interiorul

Ăsta e sloganul unui centru de imagistică medicală din Galați. Cum credeți că arată felia de român?

Cine a făcut vreodată un RMN în viața lui cunoaște sensul acestui slogan: „Noi te feliem, ca să-ți cunoști interiorul!”. E sloganul unui centru de imagistică medicală din Galați. Cavxmed. O să vă povestesc cu altă ocazie cum am ajuns să le cunosc motto-ul, dar azi în supermarket mi-am dat seama cum ar arăta și imaginea potrivită la acest slogan.

Ați văzut ce înghesuială e întotdeauna la raftul de bacon, șunci și mezel preambalat? Cred că nu există nicio marfă mai răscolită, aleasă și pipăită decât bacon-ul la români. Eu una am văzut mereu în dreptul acelui raft câte doi- trei indivizi care alegeau marfa din grămadă, ca niște găini: asta e prea grasă, asta e prea mare, asta e prea mică, asta are șorici, asta are ambalajul înțepat și a luat aer etc.

Eu însămi fac asta, de ce să mă ascund, pentru că îmi place un bacon bine împănat ori în omletă ori mâncat așa, crud-uscat. Mi-e și greu să-mi amintesc ce naiba mâncam înainte de 89 la micul dejun. De fapt nu mi-e greu, dar e mai comod așa, de ce să-mi amintesc de șnițelul din parizer sau de  friganele?

De asta mă gândeam azi, cum o arăta interiorul românilor, dacă ar fi să ni-l vedem feliat? O arăta ca o felie de bacon? Mai ales în ultimii 20 de ani cred că da. Poate pe vremuri arăta ca o mămăligă, tăiată cu ața, apoi ca o felie de salam cu soia, dar de când a dat consumerismul și abundența peste noi, cred că felia de român seamănă cu una de bacon. Mai multă grăsime decât mușchi, că suntem o națiune cam sedentară, dar ușoare urme de cărniță încă se mai arată. Că doar nu ne-a secat criza de tot.

Etichete: , , , , ,

12 comentarii la “Noi te feliem, ca să-ți cunoști interiorul” Subscribe

  1. mircea 12/11/2011 at 23:11 #

    Bine ca mi-ai adus aminte: chiar zilele trecute am luat un metru de costita afumata de Selgros… L-am taiat in doua ca sa incapa in frigider si acolo a ramas…

    • Dollo 13/11/2011 at 10:29 #

      mmm, bun, deja a prins mâzgă

  2. Escu 13/11/2011 at 00:42 #

    cand „feliezi” primul lucru care iti iese in cale este grasimea. alb-galbuie..ca mai apoi sa dai de carne…si de oase. cu mult sange. nu cred ca aratam ca baconul. suntem ceea ce mancam :))

    • Dollo 13/11/2011 at 10:29 #

      păi și dacă mâncăm bacon, cum de nu iese bacon în secțiune, hai? 😉

  3. Diana 13/11/2011 at 13:04 #

    Ce atâta bacon… își iau românii câteva felii amărâte…
    Dar șunca românească? Kaiserul? 😆 Ne-am modernizat prea mult?

    • Dollo 14/11/2011 at 15:12 #

      Slană cu pită

  4. janina 13/11/2011 at 16:03 #

    Pai depinde interiorul carui roman il feliem.
    Ca la cei de prin fundul tarii, unde nu-i canalizare dar este deschis un santier pentru bazin de inot, la aia nici nu ai ce sa feliezi, ca dai numai peste tendoane si piele.
    Daca ne mutam mai spre orase, atunci in cea mai mare parte dam peste osanza pufoasa produsa de cartofi si fainoase. Cu varianta la care detaliul interior arata cam ca si ceafa de porc (aia de pe gratarele de 1 mai): carnita impanata cu foarte putina grasime.
    Oricum Escu are dreptate: suntem ceea ce mancam. SI de cele mai multe ori, nu arata deloc bine!
    Si ca sa va fac in ciuda: eu in dupa-amiaza asta voi face placinta de praz. Invatata de pe la machedonii nostri de Dobgrogea. Sac!

    • Dollo 14/11/2011 at 15:12 #

      Mama a făcut una cu carne și ciuperci, mai ca la oraș 😛

  5. Andreea 14/11/2011 at 11:21 #

    Daca te intrebi cum arata interiorul oamenilor (la propriu), atunci ar fi fain sa prinzi o expozitie din seria Bodies. N-au venit in Romania (inca), dar eu am avut norocul sa ii gasesc chiar de 2 ori, o data in Madrid si o data in Rotterdam. Este fascinant, pur si simplu! Am luat cartea (care e destul de groasa si bine ilustrata), poate ne mai vedem la o cafea si iti arat :).

    • Dollo 14/11/2011 at 15:07 #

      Hm, înfiorător, dar fascinant într-adevăr. Nu știu cum ar fi pe viu 🙂 Păi, să ne vedem, zic și eu.

      • Andreea 14/11/2011 at 16:13 #

        iti zic eu, e atat de stiintific incat nu mai e infiorator 🙂
        Eu astept sa castigi concursul, sa vezi atunci ce de chefuim! Aduc si cartea, promit.

        • Dollo 14/11/2011 at 16:25 #

          Ah, eu mă gândeam să fug în Brazilia cu banii dacă câștig. Dar vă chem acolo… 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.