Nu e curcan ca rața și wurst ca morcovul

Rață cu piure de morcov, o cină elvețiană în mijlocul Berlinului

V-am promis că azi vă povestesc despre arhivele și muzeul Stasi și credeți-mă că am ce vă povesti. Doar că mâine dimineață pe la ora 10.30 ora Berlinului o să îmi susțin capodopera în fața unui comitet de tovarăși din presa europeană, așa că vă mărturisesc că bietul meu creier e ocupat acum să găsească doar cuvintele potrivite în engleză, ca să-i dau gata pe tovarăși într-un sfert de oră.

Așa că în loc de Stasi vă arăt doar ce am mâncat în seara asta, de thanks giving day, la unul din restaurantele chic din Berlin –  Diekmann Chalet swisse – situat într-o pădure în sud-vestul orașului. Rață cu piure de morcov, o legumă călită care semăna cu varza, dar avea gust de ceapă, și un sos maroniu cu un gust interesant. Mărturisesc că m-a dat gata rața elvețiană mai mult decât currywurstul berlinez, iar piureul de morcov a venit după o supă, tot din morcov, un pic picantă, cu ceva gust de ierburi neidentificate. Ce mai, a fost o cină portocalie. În compania unor tovarăși pe care trebuie să-i impresionez mâine dimineață.

Etichete: ,

3 comentarii la “Nu e curcan ca rața și wurst ca morcovul” Subscribe

  1. Liviu Filip 25/11/2011 at 12:03 #

    Succes cu „capodopera”! Sper sa nu vina vreun ziarist olandez cu un subiect depre spionarea clientilor unui mare lant de magazine cu ajutorul cardului de „Bonus” sa-ti faca concurenta:). Tocmai am downladat o aplicatie pe telefon oferita de lantul respectiv si acum stiu si eu ce am cumparat(si cat) in ultimele trei luni:).
    Sa-ti fie de bine dupa rata(locul patru in topul meu, dupa sarmale, micii de la piata, si piciorul de miel):)!

  2. mircea 25/11/2011 at 14:41 #

    Bafta!
    Cit despre mincarea din poza, sint sigur ca dupa asa o portie mare (75-100 grame?) a mai ramas loc si pentru 2-3 currywursti . Si o bere.

  3. Niki 25/11/2011 at 17:02 #

    Successuri!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?