Nu e curcan ca rața și wurst ca morcovul

Rață cu piure de morcov, o cină elvețiană în mijlocul Berlinului

V-am promis că azi vă povestesc despre arhivele și muzeul Stasi și credeți-mă că am ce vă povesti. Doar că mâine dimineață pe la ora 10.30 ora Berlinului o să îmi susțin capodopera în fața unui comitet de tovarăși din presa europeană, așa că vă mărturisesc că bietul meu creier e ocupat acum să găsească doar cuvintele potrivite în engleză, ca să-i dau gata pe tovarăși într-un sfert de oră.

Așa că în loc de Stasi vă arăt doar ce am mâncat în seara asta, de thanks giving day, la unul din restaurantele chic din Berlin –  Diekmann Chalet swisse – situat într-o pădure în sud-vestul orașului. Rață cu piure de morcov, o legumă călită care semăna cu varza, dar avea gust de ceapă, și un sos maroniu cu un gust interesant. Mărturisesc că m-a dat gata rața elvețiană mai mult decât currywurstul berlinez, iar piureul de morcov a venit după o supă, tot din morcov, un pic picantă, cu ceva gust de ierburi neidentificate. Ce mai, a fost o cină portocalie. În compania unor tovarăși pe care trebuie să-i impresionez mâine dimineață.

Etichete: ,

3 comentarii la “Nu e curcan ca rața și wurst ca morcovul” Subscribe

  1. Liviu Filip 25/11/2011 at 12:03 #

    Succes cu „capodopera”! Sper sa nu vina vreun ziarist olandez cu un subiect depre spionarea clientilor unui mare lant de magazine cu ajutorul cardului de „Bonus” sa-ti faca concurenta:). Tocmai am downladat o aplicatie pe telefon oferita de lantul respectiv si acum stiu si eu ce am cumparat(si cat) in ultimele trei luni:).
    Sa-ti fie de bine dupa rata(locul patru in topul meu, dupa sarmale, micii de la piata, si piciorul de miel):)!

  2. mircea 25/11/2011 at 14:41 #

    Bafta!
    Cit despre mincarea din poza, sint sigur ca dupa asa o portie mare (75-100 grame?) a mai ramas loc si pentru 2-3 currywursti . Si o bere.

  3. Niki 25/11/2011 at 17:02 #

    Successuri!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei