V-am promis că azi vă povestesc despre arhivele și muzeul Stasi și credeți-mă că am ce vă povesti. Doar că mâine dimineață pe la ora 10.30 ora Berlinului o să îmi susțin capodopera în fața unui comitet de tovarăși din presa europeană, așa că vă mărturisesc că bietul meu creier e ocupat acum să găsească doar cuvintele potrivite în engleză, ca să-i dau gata pe tovarăși într-un sfert de oră.
Așa că în loc de Stasi vă arăt doar ce am mâncat în seara asta, de thanks giving day, la unul din restaurantele chic din Berlin – Diekmann Chalet swisse – situat într-o pădure în sud-vestul orașului. Rață cu piure de morcov, o legumă călită care semăna cu varza, dar avea gust de ceapă, și un sos maroniu cu un gust interesant. Mărturisesc că m-a dat gata rața elvețiană mai mult decât currywurstul berlinez, iar piureul de morcov a venit după o supă, tot din morcov, un pic picantă, cu ceva gust de ierburi neidentificate. Ce mai, a fost o cină portocalie. În compania unor tovarăși pe care trebuie să-i impresionez mâine dimineață.
Succes cu „capodopera”! Sper sa nu vina vreun ziarist olandez cu un subiect depre spionarea clientilor unui mare lant de magazine cu ajutorul cardului de „Bonus” sa-ti faca concurenta:). Tocmai am downladat o aplicatie pe telefon oferita de lantul respectiv si acum stiu si eu ce am cumparat(si cat) in ultimele trei luni:).
Sa-ti fie de bine dupa rata(locul patru in topul meu, dupa sarmale, micii de la piata, si piciorul de miel):)!
Bafta!
Cit despre mincarea din poza, sint sigur ca dupa asa o portie mare (75-100 grame?) a mai ramas loc si pentru 2-3 currywursti . Si o bere.
Successuri!