Dați un click pe Ateneu să vedeți ce am văzut eu

Turul virtual al Ateneului Român, o realizare remarcabilă a unor minți tinere și frumoase.

Pentru cine nu a intrat vreodată în Ateneul Român, dar și pentru cei care au fost acolo în realitate, uite un cadoul frumos de Crăciun. Turul virtual al clădirii – exterior, interioare, până în cele mai ascunse colțuri sau în cele mai detaliate fresce. Eu am petrecut jumătate de oră „învârtindu-mă” prin Ateneu azi dimineață. E spectaculos. Dacă aș fi în locul doamnei Udrea aș aloca niște fonduri pentru astfel de prezentări ale monumentelor din România. Nu numai cele din patrimoniul UNESCO, cum e Ateneul.

O observație, pe care sunt sigură că o veți face toți când veți ajunge sus, pe acoperișul Ateneului: tare urât mai arată centrul Capitalei de acolo de sus!

***

Turul Ateneului Român – sediul primei şi celei mai vechi Filarmonici din ţară – cuprinde 30 de panorame sferice (360 de grade), de mare rezoluţie şi calitate vizuală impecabilă. Turul poate fi parcurs fie trecând de la o panoramă la alta (hotspots), fie cu ajutorul hărţii, fie cu ajutorul listei de panorame. Pe lângă spaţiile cunoscute publicului (foyer-ul, sala mare etc) pot fi vizitate si spaţii mai puţin accesible dar foarte interesante (vedere panoramică de pe clădire, luminatorul interior, orga).

Proiectul a fost realizat de agentia youngminds în următoarea echipă:
– Mihai Bodea – fotografie şi post-procesare
– Mihai Tatomir şi Dragos Ionescu – dezvoltare
– Alexandru Butica – design
– Bogdan Taut – project management

Turul virtual al Ateneului Român este disponibil la adresa: http://tur.fge.org.ro

Etichete: ,

5 comentarii la “Dați un click pe Ateneu să vedeți ce am văzut eu” Subscribe

  1. dojo 21/12/2011 at 14:14 #

    Bai, deci arata de mori. SUPERB. Io l-am vazut doar din afara, anul trecut in ianuarie, acnd ne-am luat vizele de state. Traznet ideea si punerea in practica e senzationala ..

    • Daniel 29/12/2011 at 16:49 #

      Noroc cu americanii astia ca cer vize………….

  2. mircea 21/12/2011 at 14:20 #

    Atheneul Roman e avatarul meu pe diverse forumuri. Cea mai de bun gust cladire din Romania.

  3. TUDOR 25/12/2011 at 19:45 #

    Daca tot le faci reclama alora, fa-o pana la capat: da si tu un link unnde sa dau click.
    Zic si eu…

    • Dollo 26/12/2011 at 11:37 #

      Dragă Tudor, cum a fost de Crăciun, vin bun? 🙂 Dacă tot ai intrat ca să comentezi, puteai să citești și postarea, și așa găseai și link-ul 🙂 La mulți ani și ție!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.