Dați un click pe Ateneu să vedeți ce am văzut eu

Turul virtual al Ateneului Român, o realizare remarcabilă a unor minți tinere și frumoase.

Pentru cine nu a intrat vreodată în Ateneul Român, dar și pentru cei care au fost acolo în realitate, uite un cadoul frumos de Crăciun. Turul virtual al clădirii – exterior, interioare, până în cele mai ascunse colțuri sau în cele mai detaliate fresce. Eu am petrecut jumătate de oră „învârtindu-mă” prin Ateneu azi dimineață. E spectaculos. Dacă aș fi în locul doamnei Udrea aș aloca niște fonduri pentru astfel de prezentări ale monumentelor din România. Nu numai cele din patrimoniul UNESCO, cum e Ateneul.

O observație, pe care sunt sigură că o veți face toți când veți ajunge sus, pe acoperișul Ateneului: tare urât mai arată centrul Capitalei de acolo de sus!

***

Turul Ateneului Român – sediul primei şi celei mai vechi Filarmonici din ţară – cuprinde 30 de panorame sferice (360 de grade), de mare rezoluţie şi calitate vizuală impecabilă. Turul poate fi parcurs fie trecând de la o panoramă la alta (hotspots), fie cu ajutorul hărţii, fie cu ajutorul listei de panorame. Pe lângă spaţiile cunoscute publicului (foyer-ul, sala mare etc) pot fi vizitate si spaţii mai puţin accesible dar foarte interesante (vedere panoramică de pe clădire, luminatorul interior, orga).

Proiectul a fost realizat de agentia youngminds în următoarea echipă:
– Mihai Bodea – fotografie şi post-procesare
– Mihai Tatomir şi Dragos Ionescu – dezvoltare
– Alexandru Butica – design
– Bogdan Taut – project management

Turul virtual al Ateneului Român este disponibil la adresa: http://tur.fge.org.ro

Tags: ,

5 Responses to “Dați un click pe Ateneu să vedeți ce am văzut eu” Subscribe

  1. dojo 21/12/2011 at 14:14 #

    Bai, deci arata de mori. SUPERB. Io l-am vazut doar din afara, anul trecut in ianuarie, acnd ne-am luat vizele de state. Traznet ideea si punerea in practica e senzationala ..

    • Daniel 29/12/2011 at 16:49 #

      Noroc cu americanii astia ca cer vize………….

  2. mircea 21/12/2011 at 14:20 #

    Atheneul Roman e avatarul meu pe diverse forumuri. Cea mai de bun gust cladire din Romania.

  3. TUDOR 25/12/2011 at 19:45 #

    Daca tot le faci reclama alora, fa-o pana la capat: da si tu un link unnde sa dau click.
    Zic si eu…

    • Dollo 26/12/2011 at 11:37 #

      Dragă Tudor, cum a fost de Crăciun, vin bun? 🙂 Dacă tot ai intrat ca să comentezi, puteai să citești și postarea, și așa găseai și link-ul 🙂 La mulți ani și ție!

Leave a Reply

Oldies but goldies

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia