Faci caz pentru 10 bani?

M-am certat cu o casieră de supermarket pentru că îmi cerea cu 10 bani mai mult decât scria pe punga de zahăr. Şi după aia am cumpărat un zahăr cu un leu mai ieftin din altă parte :)

Am luat doar o pungă cu zahăr din raft. Nu mai intrasem până atunci în supermarketul „Quick” de pe Nerva Traian. Era pustiu şi de clienţi, şi de marfă, o mulţime de spaţiu neexploatat. Eram doar eu şi casiera.

Pe pungă, un mic abtibild pe care era tipărit preţul – 7.20 lei. Când ajung la casă scot o hîrtie de 10 lei şi casiera zice:

– 7.30. Nu aveţi 30 de bani?

Mă caut, nu aveam decât 20. Când mă pregăteam să mă scuz că nu am îmi pică ochii pe pungă. Scria totuşi 7.20. O fac atentă pe duduie că pe pungă scrie mai puţin decât zice ea.

– Da, dar mie pe casă îmi ia automat 7.30

– Păi de ce aţi mai scris pe pungă 7.20?

– Dar n-am scris eu, probabil colegii mei, ce vă luaţi de mine?

– Păi dumneavoastră îmi cereţi banii, de cine să mă iau? Colegii dumneavoastră tot la magazinul ăsta lucrează, nu?

Ea se face că plouă, bate 7.30 şi îmi bagă cei 10 lei în casă. Zic:

– Nu mai cumpăr, nu mi se pare normal ce faceţi.

– Păi am bătut pe casă, de ce n-aţi spus dinainte?

– Păi v-am spus că eu văd alt preţ. Dumneavoastră mă aburiţi…

– Faceţi atâta caz pentru 10 bani… îmi trândeşte hârtia de 10 lei şi ia punga cu zahăr din faţa mea.

Dacă mai cumpăram şi altceva probabil că n-aş fi văzut, dar fiind singurul produs, a fost uşor să-mi dau seama. Mai grav e că nu cred că alde Quick sunt singurii cu politica asta de 10 bani. Ulterior am găsit un zahăr mai ieftin la alt magazin. Chiar cu 1 leu mai ieftin. Îmi venea să mă duc să-i dau cu el peste nas casierei. Dar mi-am luat seama, cred că o să ajung că fiu socotită nebuna din cartier dacă mai fac scene din astea. Mamă, dar ce bine m-am simţit! 🙂

Tags: ,

26 Responses to “Faci caz pentru 10 bani?” Subscribe

  1. Doro 04/12/2011 at 02:19 #

    Şi da, aş fi făcut urât chiar şi pentru ăia 10 bani amărâţi. Nu suport să văd pe cineva gândind atât de greşit. Nu numai că mi-aş fi cerut banii înapoi, dar probabil că aş fi şi pleznit-o pe tipă.

    • Dollo 05/12/2011 at 17:31 #

      Şi eu aş fi vrut să-i vărs punga cu zahăr în cap 🙂

  2. ramona 04/12/2011 at 22:31 #

    astazi in carrefour baneasa: in fata mea, o femeie termina de platit si se intoarce peste un minut, nedumerita, cu bonul in mana. pachetul de servetele pe care-l cumparase era mai scump cu un leu fata de pretul de la raft. vanzatoarea i-a zis ca nu stie care-i treaba si sa se duca sa vorbeasca cu cei de la informatii/relatii cu publicul, ce au ei acolo. si femeia tot nu intelegea de ce difera pretul. i-am spus si eu ca se practica asta in mai multe magazine, ca tocmai ce citisem la tine pe blog povestea. sa se coboare un hipermarket la asa ceva?? probabil ca da, daca managerii sunt romani.

    • Dollo 05/12/2011 at 17:30 #

      Ramona, nu cred că românii au inventat mizeria asta. Trebuie că există demult, la cât de bine merge

  3. Alexandra 05/12/2011 at 10:23 #

    Mi s-a intamplat de mai multe ori sa vad ca pretul de pe bon e altul decat cel vazut la raft, insa niciodata nu am plecat fara marfa din supermarket pentru ca pur si simplu detest statul la cozi. Daca am stat deja 5 minute la casa asteptand sa-mi vina randul, in nici un caz nu mai stau inca 5 minute la alt supermarket willingly. Probabil ca ei se bazeaza pe asta, plus neatentia oamenilor

  4. Kitana 12/12/2011 at 15:36 #

    eu in Sibiu n-am patit pana acum asa ceva, dar cum drek costa 7.20 un kil de zahar? eu am luat cu 4.50!

    • Dollo 12/12/2011 at 18:40 #

      Ăsta e preţul plătit pentru buricul Capitalei, deh, şi salariile cică ar fi mai mari p-aci…

  5. Canon 28/03/2012 at 16:37 #

    Eu as fi facut la fel ca tine. Cine are cap, vede ca nu e vorba de 10 bani ci de un principiu. Trebuia sa ii fi chemat superiorul direct sa remedieze situatia pt ca altfel vii cu OPC-ul. Oricum in baza legii, asta este considerata inselaciune. Personal, consider chestia asta ca pe un gest de cea mai proasta factura, parca ar fi barbugii la coltul blocului, sau la alba-neagra.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Tata

tata

Mama, aplecată asupra crucii lui, exclamând cu o imperceptibilă urmă de satisfacție: „Deh, Nelule, ai murit așa cum ai trăit, ca un câine!”. Mi-am dat seama că ea nu l-a iertat niciodată.

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.