Scrie-i parlamentarului tău şi spune-i ce te doare

Cine are parlamentari să le scrie, cine nu, să şi-i caute. Nu-i lăsaţi aşa nebăgaţi în seamă în prag de alegeri. Că aşa o să vă trateze şi ei după aia, tot mandatul.

Am fost aseară la o întâlnire organizată de Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet, pe tema „Mai există viaţă privată pe Internet?”. Una din întrebările moderatorului a fost dacă ştie cineva din adunare numele a măcar doi europarlamentari români cărora am putea să le scriem şi să le cerem să ia poziţie la Bruxelles, în legătură cu Directiva privind retenţia datelor.

Câţiva s-au gândit instant la EBA şi la Becali (dacă EBA le-o avea cu Internetul, mă cam îndoiesc că la Becali a ajuns vreun bit până acum). Eu mărturisesc că o uitasem pe EBA, şi mă gândisem iniţial la Vadim şi Gigi. Pe măsură ce ne întrebam unii pe alţii a mai gravitat în sală şi numele Monicăi Macovei. Cineva a zis că parcă aveam şi unul bun la agricultură, dar ulterior s-a lămurit că Cioloş e comisar, nu europarlamentar. Ce mai, concluzia a fost nu numai că habar n-avem cine ne reprezintă pe la Bruxelles, dar nici nu ne trece prin cap să-i deranjăm cu vreo solicitare, dacă tot îi ţinem pe banii noştri acolo.

Plecând de la întâlnirea aia m-am întrebat dacă eu ştiu măcar cine sunt parlamentarii aleşi în circumscripţia mea, în Parlamentul României. Habar n-aveam. Cinstit. Aşa că am intrat frumos pe www.parlament.ro să-mi aflu senatorii şi deputaţii de Bucureşti. Aşa am aflat că unul dintre ei tocmai a ieşit din puşcărie (Voicu de la PSD). Pe alţii îi cunosc, că am colaborat cu ei ca ziarist. Mă întreb dacă ar conta asta când le voi scrie. Oricum, am decis să stric nişte emailuri pe adresele lor, să văd ce iese.

Spre deosebire de alte popoare mai versate în democraţia asta participativă, noi nu suntem obişnuiţi deloc să punem presiune pe politicieni. Iar dovada că cine cere primeşte – sau oricum nu piere – este faptul că şi anul ăsta 20% din amendamentele aduse la bugetul pe 2012 vizează tot bani pentru construţia sau renovarea de biserici. Europa arde şi parlamentarii români cer 150 de milioane de lei pentru biserici. Şi asta se întâmplă în fiecare an din ultimul deceniu. Deci, dacă cei 20.000 de popi din România au o asemenea influenţă asupra parlamentarilor români, vă daţi seama ce influenţă ar avea cele şapte milioane de români care au acces la internet şi pot trimite emailuri pe adresele senatorilor şi deputaţilor?

Ce ziceţi, comitem o aroganţă? Aşa, în prag de an electoral, când politicianul român devine brusc mai aplecat spre problemele electoratului.  Eu o să le scriu parlamentarilor mei şi le cer să iniţieze o lege prin care să elimine finanţarea cultelor de la bugetul de stat, iar banii să fie redistribuiţi la educaţie şi sănătate. O să vă ţin la curent cu ce răspunsuri primesc.

P.S. Fotografia e luată de pe site-ul PNL sector 6, care îşi invită astfel alegătorii să le scrie la partid. Nu ştiu dacă o fi o metaforă vizuală sau aşa se aşteaptă liberalii să primească depeşe de la popor.

Etichete: , , ,

12 comentarii la “Scrie-i parlamentarului tău şi spune-i ce te doare” Subscribe

 1. Claudiu Minea 08/12/2011 at 19:49 #

  Lui Adrian Nastase? 🙂

  • Dollo 08/12/2011 at 20:05 #

   Năstase e deputat de Prahova, dupa cum apare pe site. Eu mă limitez la bucureştenii mei, dar dacă e al tău, scrie-i tu şi spune-ne ce zice 🙂

 2. Liviu Filip 08/12/2011 at 20:20 #

  OK, si pe noi astia din afara cine ne reprezinta?
  Oricum, iata ce i-as cere eu parlamentarului respectiv:
  1)abolirea legilor discriminatorii intre cetatenii romani din tara si cei din afara(ex. noua lege a adoptiilor, nu permite romanilor din strainatate decat adoptia copiilor pentru care nu s-a gasit o familie adoptatoare din Romania in doi ani, desi sunt 67.000 de copii abandonati si 1700 de familii interesate sa adopte in Romania).
  2) abolirea tuturor reglementarilor de circulatie prin care se retine certificatul de inmatriculare al masinilor in cazul contraventiilor(soferii din alte judete sunt pusi pe drumuri(le sparte ale patriei) ca sa-si recupereze certificatele in persoana(nu se poate altfel, posta, reprezentant, etc)).
  3) Interzicerea finantarii cultelor de la stat in numele toturor cetatenilor (pe principiul „dragoste cu forta nu se poate”). Daca vor, pot sa faca ca in Germania, cine se declara credincios sa plateasca impozit special pt. biserica lui.
  4) eliminarea birocratiei. Daca o institutie a statului are nevoie de o hartie de la o alta institutie a statului(cazier, dovezi de plata a taxelor, etc), hartia respectiva sa fie ceruta intre institutii, nu sa fie pus cetateanul pe drumuri.

  • Liviu Filip 08/12/2011 at 20:34 #

   P.S. Lui Voicu nu mai trebuie sa-i scrii ce vrei. Probabil stie deja:).

  • Dollo 08/12/2011 at 20:40 #

   Exista si parlamentari alesi in circumscriptia romanilor din strainatate. Cauta pe site si ii gasesti la final, dupa Bucuresti. Bune cererile tale.

   • Liviu Filip 08/12/2011 at 21:15 #

    Eu am scris deja pe temele respective urmatorilor:
    Basescu, ministerul de interne, ministerul transporturilor, Oficiul roman pentru adoptii. Rezultate? S-ar fi vazut daca erau, nu?
    Succes cu parlamentarul(desi nu-ti dau prea multe sanse)! :)(cam amar)

 3. Escu 08/12/2011 at 20:26 #

  sa facem putin „spam”… de la vreo 7 milioane de utilizatori… ca ei ne bombardeaza cu fluturasi si calendare in cutiile postale!

  • Dollo 08/12/2011 at 20:42 #

   Ei, nu sunt asa optimista ca ar scrie 7 milioane, dar macar un milion daca ar scrie si ar fi bine

 4. janina 08/12/2011 at 20:28 #

  Sa stii ca habar n-aveam ce parlamentari am in Constanta.
  M-am uitat pe site-ul parlamentului, mi-a sarit in ochi fratele primarului Mazare si gata, m-a apucat lehamitea.

  • Dollo 08/12/2011 at 20:41 #

   Baga un email la domnu Mazare, cu lamaie 🙂

 5. ileana 10/12/2011 at 01:15 #

  Foarte buna ideea. Ma apuc de scris. La mine in sectorul 3 nu stiu cine e, dar dau eu de el, nu-mi scapa.

  • Dollo 10/12/2011 at 01:30 #

   Scrie-le la toţi din Bucureşti, ca sunt pusi la gramada pe site, nu pe sectoare.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?