Care-i PIN-ul de la budă?

KFC Unirea ne face educație fiscală: nu ceri bonul, faci pe tine pe lângă ușa WC-ului.

2123 e la KFC Unirea, dacă vă trece când sunteți acolo și ați uitat să luați bonul de la casă, după ce ați cumpărat vreo două meniuri și ați mai băut încă o bere suplimentar. Stiu, asta ține loc și de educație fiscală: nu ceri bonul, faci pe tine pe lângă ușă, sub privirile vigilente ale bodyguardului. Dacă nu care cumva se întâmplă – când joci tu bătuta pe loc pe lângă ușa cu tastatuă de la WC – să iasă cineva din interior și atunci te-ai scos. Se cheamă că ești norocos.

Dar altfel te simți ca la bancomat, numai că nu tastezi PIN-ul ca să retragi, ci ca să depui. După cum te trece, nu după cât ai în cont. Iar după cum era atmosfera în interior, oamenii cu bon fiscal depuseseră consistent.

Oare câți oameni să fi intrat zilnic în KFC de la Unirea doar ca să meargă la budă, de a fost nevoie de o investiție în aparatele alea de acces pe bază de cod numeric? Și cât să fi costat totuși salariul unor femei de serviciu care să întrețină locurile alea două rușinoase, de nu și le-a permis celebrul lanț mondial de fast food, din profitul pe care-l face. Nu știu în câte țări ți se poate întâmpla să te cauți de bonul fiscal când te trece pișarea la cârciumă.

Și să nu vă închipuiți că și așa, cu parolă la intrare, înăuntru mănânci de pe jos de curățenie – cum îi place unui amic să zică, de parcă el ar mânca de pe jos de la el din baie. Nu, una din bude era impracticabilă, iar a doua era la limită, dacă îți țineai respirația reușeai să supraviețuiești până ajungeai să te speli pe mâini. Ce-i drept, WC-urile astea cu cod arătau că s-a investit ceva în ele față de acum câțiva ani când am mai fost acolo ultima dată. Nu era cu parolă, dar nici nu-ți venea să le vizitezi.

Și da, m-am enervat de am scris postarea asta pentru că nu mi se pare normal să existe cod de intrare la budă, și să trebuiască să mai bei încă un rând de beri ca să capeți un bon și să te poți duce în sfârșit la budă ca să te ușurezi de povara primelor beri. Păi se poate?!

Jos codurile de acces în bude!

Free KFC toilet!

Occupy budele, băăă!

Tags: ,

19 Responses to “Care-i PIN-ul de la budă?” Subscribe

  1. donna 25/01/2012 at 14:52 #

    Mie mi s-a intamplat la Paris: ma dusei la FNAC-ul de la Saint Lazare, care este plasat intr-un fel de mall. Cat am stat eu pe acolo printre carti, CD-uri si alte minuni, am simtit dintr-o data cum ma ia, asa, o … inspiratie. Urgenta! Ma uit in toate partile, cautand insemnele care sa ma conduca in locul acela salvator, dar nimic. Ies din magazin, o iau prin mall, caut, si caut, tot mai presata si disperata, dar nimic. Intreb pana la urma un body guard iesit in cale, „ou sont les toilettes”. Omu’ imi raspunde, placid: „il n’y en a pas”. Adica nu exista in acel loc asa ceva. Ultima solutie: un starbucks dotat cu o toaleta cam ca in poza aia de mai sus (asta am constatat-o mai tarziu), acces cu pin. Pe care il primeai doar pe bon, daca luai ceva. Am luat o cafea (5 euro!), am lasat-o pe masa, si cu bonu’ m-am dus glontz acolo. Tastez codu’ de pe bon, nu merge! Mai trebuia bagat ceva – un diez, o steluta, naiba sa ia, undeva erau scrise si niste instructiuni pe care in graba mea nu le-am observat. M-a ajutat tot body guardu’, mi-a deschis si usa! M-a lasat totusi sa intru singura, oricum nici asa nu incapeam prea bine! Incantator!

  2. Anonymous Coward 26/01/2012 at 01:20 #

    Io-am patit-o acu’ ceva ani pe aeroport in Budapesta. Eram in tranzit (cu microbuzul la Budapesta, de-acolo cu avionu’ mai departe), era dimineata foarte devreme, aeroportul cam gol, si buzile nu functionau decat cu fise. Unguresti, evident 😀

    Intre timp au schimbat sistemul, cel putin in terminalul de unde am zburat ultima data.

  3. Alex One 27/01/2012 at 02:35 #

    Incercati la Mc Donald.Am luat bere si placinta la Bucur Obor. Bonul era pe masa.Precizez ca eram prima data intr-un astfel de stabiliment. A venit tiganca care strangea resturile si in afara de servetele mototolite a luat si bonul.Se duce nevasta mea sa se pise ,canci acces. Se intoarce nervoasa, reclama la sefu ,adica mie, eu la vanzatoare ,aia zice tastati codul, eu zic ca numai am bonul ca mi la ciordit cioara,aia zice sa fiu sanatos cu nevasta(nepipilita) cu tot. Eu scandal, amenintari, ca ma pricep, ca tot romanul.Ei cedeaza si ii deschid nevestei poarta raiului. La plecare le-am mai tras o pizduiala, asa sa nu ma uite.

    • Dollo 28/01/2012 at 12:12 #

      Păi după combinația bere+plăcintă trebuia să stați cu ochii pe codul de la budă ca pe butelie :))

      • Alex One 29/01/2012 at 00:00 #

        Pai nu am precizat ca eram prima oara in asemenea stabiliment si nu stiam procedura ? Eu credeam ca este cel mult ca la Lido ori Ambasador , ca asa percepeam eu atunci McD. Cred ca abia deschizandu-se era de datoria lor sa ma previna ? Adica unui idiot din USA i-au platit vreo suta de mii de $ pentru ca nu l-au atentionat cat de fiebinte e cafeaua si omul si-a prajit gura iar romanului nu-i explici cum e cu buda ? Bine, ulterior m-am prins ca toti salariatii stiau de cod de mici copii,de la ma’sa de acasa cand ce cacau infundul curtii, galben ca lamaia cum zicea pe vremuri un cantec studentesc, si au crezut ca sunt ca dansii’Greseala mea, n-am fost.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Restul de 60% e tăcere

deget

Portret colectiv al celor 60% absenți de la vot: Vine inspecția sanitară și o întreabă pe asistentă dacă anumite aparate de pe care trebuie să ia probe sunt dezinfectate. Asistenta zice că nu, că nu a avut timp. Inspectorul pune mâna pe soluție, dezinfectează aparatul, ia proba și pleacă mulțumit

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.