Ce mai țineți în portofel?

Prezervative, poze cu copiii sau amulete?

Ieri am fost într-un centru de radiologie dentară și a trebuit s-o aștept un timp pe mama. Nu mai fusesem demult, de pe vremea când centrul ăsta era într-un apartament cu două camere la unul dintre etajele aceluiași bloc în care ocupă acum ditamai spațiul comercial de la parter. Semn că merge afacerea cu pozatul dinților de români. De altfel e semn bun că oamenii se duc în sfârșit să se caute la dinți. Dă doamne să crească și consumul de săpun și pastă de dinți și ne-am scos.

Despre altceva voiam să vă zic. Lângă mine, în sala de așteptare, un domn îmbrăcat bine – costum, cămașă bleu elegantă, butoniere, cravată, fular din mătase – își controla portofelul așteptând să-l strige casiera și să plătească filmul. Curioasă, deh, era practic sub nasul meu, mi-am aruncat o privire înăuntru. Știu, nu e frumos, dar n-am putut să mă abțin.

Avea câteva bancnote, carduri, iar dintr-o secțiune a protofelului îi ieșea un colț argintiu, dintr-un loc în care pielea portofelului luase forma obiectului băgat în ea. De unde până atunci mă uitam așa, cu coada ochiului, mi-am întors capul involuntar ca să văd că argintiul era colțul ambalajului unui prezervativ. Mi s-a lățit un zâmbet involuntar pe față, domnul mi-a văzut privirea și zâmbetul, s-a înroșit (!) și s-a ridicat de pe scaun. A mai așteptat o vreme în picioare lângă ușă, până l-a strigat doamna de la casierie – așa i-am aflat și numele dar nu-l divulgăm – a plătit și a plecat.

Am aflat cu ocazia asta că se mai poartă încă prezervativele în portofel, deși aflasem la un seminar mai demult că dacă îl tot ții în portofel și îl presezi în buzunarul din spate, eventual te mai așezi și pe el, riști ca atunci când îl folosești să nu mai fie valid. În fine valid sau nu, zic că purtarea unui prezervativ la tine e un lucru la fel de bun ca spălatul pe dinți și folosirea săpunului despre care ziceam la început.

După câteva minute a ieșit mama din cabinet și a făcut aceleași mișcări. S-a așezat lângă mine, și-a scos portofelul ca să pregătească banii de radiografie. În secțiunea în care de regulă se țin legitimații și alte chestii de arătat, tronau trei poze mici cu mine, aliniate ca într-o vitrină. Una de la absolvirea liceului – uniformă, bucle, zâmbet angelic, capul ușor într-o parte după moda vremii – alta cu mine pe la 20 de ani, cu un șirag de perle la gât și cercei asortați – iar ultima cu mine tunsă băiețește, într-o salopetă  de jeans, poză făcută pentru primul pașaport din viața mea. Ce amintiri păstrează mama despre mine! Lângă pozele mele, un cartonaș cât o carte de vizită cu numele ei scris cu pixul și numărul de telefon. Mama are cărți de vizită?! Mă întreb dacă tata o fi avut și el prezervative în portofel la viața lui. După câte neveste și copii a avut cu fiecare, înclin să cred că nu 🙂

Și dacăt tot m-am stârnit, să vă zic ce am și eu în  dolofanul meu. E dolofan pentru că am vrut să le țin pe toate în același loc, așa că pe lângă bani, carduri, buletin, permis auto, talonul mașinii, carnetul de donator de sânge (în caz de accident să țină loc de donator de organe) am piesa de rezistență: un card pe care scrie „Bank of abundance, kosmic kredit kard”. E un card cumpărat la un seminar din ăsta despre energii și alte abureli metafizice, pe care vânzătorul zicea că dacă-l ții în portofel vei avea mereu bani. Ce-i drept de atunci nu l-am scos, nu știu dacă datorită lui sau mie, dar de atunci mi-a mers bine, financiar vorbind. Sau oricum nu prea rău 🙂 Pe spatele lui scrie că „în final, Bunăstarea pe care o creăm este egală cu contribuția pe care o aducem”.

Voi ce țineți în portofele? În afară de bani, firește.

Tags: , , ,

43 Responses to “Ce mai țineți în portofel?” Subscribe

  1. Lucian 11/01/2012 at 13:54 #

    Uite că alţii ţi-au luat-o înainte. Am pus în urmă cu aproape un an aceeaşi întrebare pe blog la mine (http://lucicx.com/voi-ce-tineti-in-portofel/), bineînţeles după ce am răspuns eu primul.

    Şi spun aici pentru cine nu are chef de dat click pe linkuri, printre altele, am şi prezervative. Partea bună e că ştiu că nu se ţin în portofel, în buzunarul de la spate. Partea şi mai bună e că eu nu ţin niciodată, dar niciodată, portofelul în buzunarul de pe fund.
    Motive obiective :)):

    • Dollo 11/01/2012 at 14:01 #

      Deh, nu poți fi mereu original 😉 Deci din cauza icoanelor nu ții portofelul sub buci? :))

      • Lucian 11/01/2012 at 14:29 #

        :)) A, nu. Sunt alte mai multe motive: primul ar fi că din buzunarul de la spate portofelul poate să „plece” mai repede decât din buzunarul din faţă sau cel de la piept.
        Al doilea ar fi că lucrurile din portofel stau incomod sub fund.

  2. Ana 11/01/2012 at 14:33 #

    Eu am doar carduri in el.

    Bani mai rar, cand se intampla sa am si din aia. Si apoi banii sunt inlocuiti, pentru scurta vreme, pana ajung acasa, de bonuri. Pe care le scot acasa si ramane iar doar cu carduri.

  3. TNH 11/01/2012 at 14:35 #

    Carduri, cartea de identitate, un calendar (e util când mă plictisesc în transportul în comun pentru că îmi vin o grămadă de idei și de planuri și mă ajută să le programez) și legitimația de la Biblioteca județeană (pe care n-am mai folosit-o de 3 ani, dar măcar stă drept și nu se deteriorează).

  4. Alexandra 11/01/2012 at 14:35 #

    Buletin, permis, extras de cont pt ambele conturi pe care le am (vreau sa stiu oricand unde gasesc IBAN-ul), certificat de nastere, cartela de acces, cartela de metrou, card de RATB, card bancar. A, si bani 🙂

    • Adi 11/01/2012 at 14:53 #

      Nu scrii iban-ul pe mobil ? 😀

  5. dojo 11/01/2012 at 14:46 #

    Buletin, permis, 3 carduri, talonul masinii, bani (bancnote si ceva marunt). That’s all 🙂

    • Adi 11/01/2012 at 14:54 #

      Maruntul este stresant pentru ca atarna greu si imi aluneca mereu din portofel. 😀

  6. Adi 11/01/2012 at 14:52 #

    Prezervativ (nu se vede din exterior nicio forma, si nu tin portofelul in buzunarul de la spate niciodata), card debit folosit cel mai des, cash, carti de vizita (ale mele si ale altora), CI, cartele de metrou, abonament RATB, bonuri (pana le arunc), hartiute insemnari (gen programari, retete etc), prmis conducere, si rar cate un card de memorie sau un sim.

    • T-Bone 11/01/2012 at 16:42 #

      I pity the fool!
      Note „Prezervativ”(singular)! Asa, fa-te de ras!

      • Adi 12/01/2012 at 09:44 #

        Cat sa incapa in portofel? 😀

  7. Glass and Iron 11/01/2012 at 14:57 #

    Se pot desprinde doua concluzii – 1) chiar este tolomac, fiindca geme net-ul de „NU il tineti in portofel” si daca este atat de tolomac, se poate crede ca este tolomac si la folosirea corecta; 2) este acolo de pe vremea cand inca il tinea memoria … acum este tot acolo dar a uitat de el sau se intreaba „la ce o fi bun ? las’ ca nu cere de mancare …”.

    Raspuns : card-uri si doua bancnote + cateva monede cu valoare sentimentala.
    Actele de identitate sunt in alt buzunar, banii in alt buzunar … asa ca daca cineva citeste postarea mea si ma cunoaste si vrea sa ma „faca” tre’ sa stie ca are de lucru, nu gluma, plus ca Federatia mi-a interzis doar sa lovesc cu dreapta, nu si cu stanga 🙂 :).

  8. Adi 11/01/2012 at 15:03 #

    „Absolutely do not carry a condom in your wallet!!!! Your body heat is what actually destroys the condom causing them to break down and possibly burst during intercourse.”

  9. Adi 11/01/2012 at 15:05 #

    http://notyourmothersplayground.com/wp-content/uploads/2011/12/Picture-3.png

  10. Ileana Camelia 11/01/2012 at 15:51 #

    Da. Pe principiul NU PUNE TOATE OUALE IN ACELASI COS, eu am 3 portofele. In care sunt distribuite eficient cam tot ce ati enumerat si voi mai sus. In plus mai detin niste farduri, ceva aspirine, listele de cumparaturi pe ultimele luni… si cred ca daca ma strofoc, mai gasesc, dar nu vreau sa ma laud.

    • Dollo 12/01/2012 at 10:45 #

      pe principiul 1 în 3 :))

Leave a Reply

Oldies but goldies

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist