Cronică de club cu gaze. Lacrimogene

Propuneți ce carte vreți să citim pentru următoarea întâlnire a clubului de carte

Am băut vin fiert (unii dintre noi), am mâncat covrigi cu susan de la Romană și am discutat despre „Cronică de familie”, întrerupți de sms-uri alarmate din partea familiilor (unora dintre noi). „La Universitate e prăpăd!”, „Au dat cu lacrimogene!”,„Nu vă duceți pe la Unirea!”.

La întoarcerea acasă ne-am dus, totuși, că p-acolo era drumul. La ieșirea din metrou mă așteptam să cadă cu bucăți de bordură din cer. În loc de asta mirosea a ars și pișca la ochi, de la gazele lacrimogene. O tanti grăbită dădea fuga spre stație și ne-a întrebat din galop dacă merge metroul. Când i-am zis că merge a exclamat ușurată: „mânca-v-aș curu vostru!”.

Curu mi-a fost în siguranță până acasă, deși pe drum m-am intersectat cu niște tineri puși pe fapte mari care se regrupau în spatele blocurilor ceaușiste de pe Splai, după intervenția jandarmilor. Vorbeau la telefoane și plănuiau cum să ajungă la Sfântul Gheorghe. Ulterior am auzit la TV că au și reușit s-o facă.

Revenind la clubul de carte, că despre el era vorba, a fost o întâlnire plăcută, chiar dacă ocazionată de o carte greu de citit pentru unii 🙂 Bună, interesantă, actuală, dar lungăăă. Intenția mea de a vă deschide apetitul pentru literatura românească n-a fost încununată de succes, pentru că din cei 5 care am fost la club aseară doar Ileana s-a apucat să citească și celelalte volume. Restul se vor limita la primul.

Așadar, vă invit de azi să propuneți ce carte vreți să citim la următorul club. Propunerile sunt bine venite până duminică, 22 ianuarie, atunci vom face un sistem de vot mai organizat decât până acum, și purcedem la citit.  Sperăm că se împrăștie și lacrimogenele până atunci sau alte fumigene. Puteți face mai multe propuneri de căciulă.

P.S. Pentru că întâlnirea noastră pașnică nu a fost subiect de foto sau filme, vă ofer două poze din categoria „meanwhile în Bucharest”, pentru că se petreceau cam în aceeași perioadă.

Etichete: ,

8 comentarii la “Cronică de club cu gaze. Lacrimogene” Subscribe

  1. Ileana Camelia 16/01/2012 at 17:28 #

    Pentru urmatoarea intalnire, propun :
    Apararea are cuvantul de Petre Bellu

    In prefata primei editii a romanului, Panait Istrati afirma:
    „Nu stiu daca Petre Bellu va fi in stare sa mai
    scrie o lucrare de calitatea si trairea celei de fata,
    dar stiu ca o poveste moderna atat de naturala si care
    sa te subjuge chiar de la prima pagina nu exista in
    literatura noastra contemporana, iar in cea universala,
    opere asemanatoare se pot numara pe degete. […]
    Asemenea opere raman unice.”

  2. ady 16/01/2012 at 21:06 #

    eu ma mir ca nu m-au sunat ai mei, ca-s tot timpul calare pe televizor si uneori ma suna si daca aud ca e polei pe jos. 🙂
    propunerile (zau, ca nu pot sa ma limitez la una singura) sunt urmatoarele:
    1. pentru ca imi plac la nebunie povestile si cartile „pentru copii” si mi se pare ca dintr-o carte „pentru copii” bine scrisa orice adult poate invata ceva: terry pratchett: scotidusii liberi.
    http://www.librarie.net/carti/62193/SCOTIDUSII-LIBERI-Terry-Pratchett
    2. pentru ca este autoarea mea preferata (am cumparat si citit tot ce a aparut la noi) si cartile ei au placut tuturor celor carora le-am recomandat-o: isabel allende: eva luna.
    http://www.humanitas.ro/humanitas-fiction/eva-luna
    3. pentru ca cineva a propus sa propunem carti pe care cel care propune nu le-a citit: joanne harris-linii de coasta (e la mine in biblioteca pe raftul cu „de citit” alaturi de mai multe alte). (si cartile acestei autoare imi plac si le am/citit pe toate)
    http://www.edituravivaldi.ro/detalii_carte.php?id_carte=147

    asa, pe langa discutie, unul din motivele eugeniei pentru dispozitive electronice pentru citit (ala cu carti aparute si netraduse la noi) mi-a dat zdravan de gandit; doar la prima strigare mi-au venit in cap 6 volume. cred ca pun o chestie d-asta pe lista de „to buy” pe anu’ asta. 🙂

    • Ileana Camelia 17/01/2012 at 09:58 #

      Eugenia, pune-o, merita toti banii!

  3. camil 17/01/2012 at 11:33 #

    câteva propuneri:
    – Trei dinți din față, de Marin Sorescu
    – Un port la răsărit, de Radu Tudoran
    – Groapa, de Eugen Barbu
    – Calea Victoriei, de Cezar Petrescu

    • Dollo 17/01/2012 at 19:36 #

      Camil, îmi aduci aminte de adolescență 🙂

      • camil 18/01/2012 at 00:32 #

        atunci e bine 🙂
        pot propune și din literatura străină, dar am zis să fie deocamdată doar români

  4. Escu 17/01/2012 at 20:34 #

    Am cateva carti pe care le recomand oricui, si ar merita discutate la clubul de carte. Am sa propun asa: 1. Aldous Huxley – Minunata lume noua, 2. Mathias Malzieu – Mecanica Inimii si 3. Mario Vargas Llosa Ratacirile fetei nesabuite

  5. eugenie 17/01/2012 at 20:44 #

    cum să fac, cum să fac? am intrat pornită să propun Virginia Woolf, Trei Guinee (o carte în care se vorbeşte despre motivaţiile războiului), dar am două dileme:
    1. Am găsit cartea în română doar în Republica Moldova, ceea ce mă face să cred că la noi nu s-a tradus.
    2. Înainte să comentez am citit şi propunerile voastre şi aş vota cu ochii închişi 2 cărţi de la escu.
    În concluzie, am făcut o propunere, dar nu e chiar o propunere.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Diferența dintre șpagă și cadou, versiunea polițistului de la rutieră

malecon

O lecție de anticorupție de la doi români indignați, pentru doi polițiști cubanezi înfometați. Plus ultimele experiențe din Cuba, hai, luați de citiți, ca să plec și eu acasă 😉

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

În așteptarea telefonului de la Angela Merkel

tausance-bun

Ce mai face echipa care l-a ajutat pe Iohannis să strângă un milion de like-uri pe Facebook și să ajungă președinte

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale