Centrul istoric se întoarce. Pe dos

Nici nu s-a inaugurat bine, că intră în reparații pe anumite tronsoane. Centrul istoric al Capitalei, care produce 150 de milioane de euro pe an din cârciumărit.

Problemă de perspicacitate, nivel mediu:

Se dă un Centru istoric într-o Capitală europeană. 16 străzi a 15 hectare suprafață totală. Se dau/iau cu împrumut 34 de milioane de euro (din 2003 până azi) pentru refacerea infrastructurii acestor străduțe. Cu chiu cu vai se reabilitează. Se mai dă și un primar fericit, care declara acum o lună că gata, cu excepția gropii ăleia mari din fața Șaromeriei Dristor (unde s-au descoperit urmele hanului verde…) Centrul istoric zona pilot e gata. Veniți de vă minunați!

Se mai dă și o poză cu „mațele” străzii Șelari, scoase azi la vedere, și niște vigilenți muncitori de la Distrigaz care miroseau gazele în zonă, pentru siguranța noastră.

Se cere răspuns la întrebarea:

– cât câștigă primarii (oricare dintre cei 3 care „au lucrat” la Centrul istoric din 2003 până acum) din cele 150 de milioane de euro produși anual de cele 120 de cârciumi înființate în Centrul istoric? 🙂

Oprescu ar fi spus că a făcut economie la cele 35 de milioane de euro cheltuite de primărie pentru refacerea infrastructurii. Deci de acolo nu s-a putut câștiga (prea mult). Deși mai bine nu se zgârcea la bani și-i plătea pe ăștia de la Distrigaz să facă treaba bine din prima, să nu mai sape și să strice bunătate de străzi încă o dată. Dar lasă, că tot e bine că a făcut economie, că are acuma bani ca să le plătească și cârpelile.

Dar zic, din cele 28 de avize care-ți trebuie ca să deschizi o cârciumă s-o câștiga câte ceva, nu?

Etichete: , , ,

10 comentarii la “Centrul istoric se întoarce. Pe dos” Subscribe

  1. Motanul Revoltat 08/03/2012 at 09:14 #

    Dar de asta ce părere aveți?

    • Dollo 08/03/2012 at 09:36 #

      zicem că trebuie să avansăm și noi, nu mai putem cumpăra semințe de bostan și floare direct din punga țigăncii, ne trebuie niște chioșcuri orientale 😉

      • Motanul Revoltat 08/03/2012 at 10:22 #

        Oare cât o fi chiria vanzatorilor ambulanti pentru ele? Oricum, la așa ceva cred ca o sa dea turiștii străini valma, sa vadă minunatiile:)). Am încă o idee buna pentru Oprescu: construcția unui zid chinezesc(suspendat daca se poate);).
        Eu nu știu cum rezistati voi bucureștenii la așa ceva, fără sa va apucati sa trageti in primărie ca politistul in coafor:p!

  2. bogdan 08/03/2012 at 10:13 #

    partea lui oprescu la fiecare carciuma infiintata este de 200 000 euro. partea de obtinere a avizelor e separat.

    • Dollo 08/03/2012 at 10:21 #

      vorbești din experiență? 🙂

      • bogdan 08/03/2012 at 15:07 #

        vorbesc din auzite de la diversi,din pacate lucrurile astea sunt greu de probat.

        • Dollo 08/03/2012 at 15:09 #

          așa e, și de multe ori se mai și exagerează sumele. totuși, nu iese fum fără foc, și nici nu există doar o tabără vinovată. vinovați sunt și ăia care dau, nu numai ăia care cer.

  3. Xanaxdoo 08/03/2012 at 14:12 #

    Mai, mai, draga Dollo, ce bine ca ai scos de la naftalina cuvintul „perspicacitate”, ca uitasem de el. Ce inseamna pina la urma „perspicace” – destept, smecher, descurcaret?
    Ma duc imediat la dexonline sa verific, dar intii sa nu uit sa iti spun un „8 Martie fericit” (inainte sa apuce sa iti trimita email pe tema asta cineva de la Primavara Liberala) 🙂

    • Dollo 08/03/2012 at 14:40 #

      perspicacă mică, ce ești tu 😛

  4. angel 08/03/2012 at 15:53 #

    Centrul istoric nu e decit o mare circiuma, unde toti cocalarii si pitipoancele vin ca asa e moda acum. Necazul e ca imbata ca porcii si urla noaptea pe la ferestrele mele. Si asta se intimpla in fiecare weekend acum, iar vara cam la doua nopti.
    Pot sa fie strazile poleite cu aur, degeaba, e zero civilizatie.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților