Să pupi ștampila popii

Un popă din Hunedoara și-a tras ștampilă cu cruce ca să-și parafeze sfeștaniile

C atolicii pupă inelul popii, ortodocșii pupă poala popii, sătenii din Valea lungă, Hunedoara, pot de acum să-i pupe și ștampila. Pe care o aplică pe fiecare casă sfințită. Cu har, firește 🙂

Știți, desigur, că România e țara ștampilei. Nicăieri în lume nu veți găsi o birocrație mai tributară acestei mărci ca aici. Era doar o chestiune de timp până să apară necesitatea ștampilei și în relația cu Dumnezeu, nu numai cu instituțiile statului. Că doar ține pasul cu oamenii și sfânta noastră biserică, nu?

Este atât de mișto găselnița acestui popă din Hunedoara,  încât nu pricep de ce s-a limitat să ștampileze cu sfințenie numai casele. Ar putea să aplice o ștampilă pe copiii botezați, pe frunțile mirilor cununați, pe morții duși la groapă și chiar pe ăia exorcizați, după ce se scot dracii din ei. Să le aplice la toți o dovadă de conformitate. Să ne recunoaștem între noi în lume, după ștampilă. Care o are mai mare, ăla e mai credincios. Oricum popa nu dă vreo dovadă că ți-a luat banii, măcar cu ștampila să rămâi. Iar pentru credincioșii cu bani, părinte, se poate crucea pe model roșu, eventual bătută cu mici cristale Swarovski în capetele razelor? Așa, ca să știe și Dumnezeu cu cine are de-a face…

Hai, Doamne ajută și ștampilează!

Etichete: , , ,

19 comentarii la “Să pupi ștampila popii” Subscribe

  1. camil 16/03/2012 at 12:34 #

    mai lipsește să devină PFA

    • Dollo 16/03/2012 at 12:51 #

      n-au interes să devină PFA, că sunt plătiți de la buget, cu carte de muncă 🙂

      • Ochiu ratiunii 18/03/2012 at 21:39 #

        PFA-urile mai platesc si impozite :))

  2. Dumnezero 16/03/2012 at 13:10 #

    Birocratia, teocratia… merg mana in mana.

  3. Adrian 16/03/2012 at 13:49 #

    De acord, îi mai estetic!

    • Dollo 16/03/2012 at 15:59 #

      spune drept, câte cruci făcute cu lumânarea ai în casă? 😛

  4. mixy 16/03/2012 at 16:07 #

    si daca aia nu mai zugravesc 20 de ani, ce face, nu mai trece pe la ei ? sau le stampileaza toti peretii ?!

  5. angel 16/03/2012 at 17:17 #

    Oare cite boli se raspandesc prin icoanele pe care le pupa sute/mii de indivizi?

  6. daniel bumb 16/03/2012 at 20:14 #

    NOI SUNTEM PROŞTII fiindcă punem botul la toate aberaţiile PRESFINTILOR .
    Sau cel puţin unii , pe preasfintiile lor de ce nu-i ia statu la puricat .

  7. ady 16/03/2012 at 20:16 #

    zau, dollo, nu fi rea, o fi dat omu’ peste un dunctionar bancar mai zelos care n-a mai gandit ca „firma” e biserica si i-o fi cerut omului sa stampileze actele. si-o mai fi dat nus’ pe unde peste alt functionar la fel de zelos care i-a cerut acelasi lucru. si l-or fi apucat nevii pe bietu om si si-a facut stampila. daca pe stampila scrie „parohia cucuietii vechi” si nu „preot x-escu”, nu vad problema.
    sa-ti una cu functionari tampiti si stampile: acu’ ceva ani povestea o colega de socru-sau care, pensionar fiind, s-a dus la fostu’ angajator (sau unu’ din fostii angajatori) si a cerut (cu cerere scrisa, semnata, nu din vorbe) o adeverinta care sa-i ateste anii de munca si veniturile realizate. tantile de la RU (HR) ii cereau o cerere stampilata. nu, nu sa stampileze vreun director cererea dupa ce verifica nus’ ce, nu stampila aia in care se scrie data si numaru’ de inregistrare, ci pur si simplu omu’ sa stampileze afurisita de cerere. colega mea, jurist, fost avocat, vazuse si auzise multe, dar p-asta nu. si dupa ce omu’ s-a dus de mai multe ori si alea n-au vrut sa-i primeasca cererea nestampilata, asta s-a nevrozat, si a trimis o cerere prin avocat: conform codului muncii, art x sunteti obligati sa eliberati fostului angajat o adeverinta, asa si pe dincolo; daca nu, va dam in judecata”. stampilata si stampila avocatului. a primit omu’ adeverinta in 2 timpi si 3 miscari.
    cine stie prin ce-i fi trecut si popa ala de si-a facut stampila.

    • Dollo 16/03/2012 at 20:41 #

      Andreea, urmărește știrea proTV, e vorba despre o ștampilă în formă de cruce, pe care popa a primit-o de la un credincios. O folosește ca să ștampileze pereții când face sfeștanii

      • ady 17/03/2012 at 10:28 #

        scuze. am mai spus de cateva ori ca nu ma uit la televizor. 🙂

        • Dollo 17/03/2012 at 13:07 #

          nici la videoclipurile pe care le pun eu aici? 🙂

          • ady 17/03/2012 at 18:13 #

            nici. 🙂
            nu fac discriminari. exprem de rar ma uit la videoclipurile puse in articolele pe care le citesc pe bloguri. (bloguri la plural, nu doar blogul tau). nu prea stiu de ce.

  8. Escu 16/03/2012 at 21:56 #

    Cred ca daca vine vre-un popa cu stampila il dau cu capul de tocul de la usa. La ultima intalnire cu „sfantul” cartierului..parca venise cu boboteaza…i-am inchis usa in nas…fara sa-i zic nimic.

    • Ileana Camelia 16/03/2012 at 22:01 #

      :)))) Nici eu nu deschid usa la popi . Dupa ce ca abia termin de spalat oglinzile prin casa ( si am oglinzi, nu gluma) vine ala cu pamatuful de-mi flescaie tot. Ma lipsesc. Iar stampila asta… e ultima gluma.

      • Brixu 03/12/2013 at 12:24 #

        Doamna Ileana, se pare nu prea cunosti importanta acestei „flescaieli”. Este apa sfintita nu apa din canal, iar stampila are ca semn Sf. CRuce nu vreun semn satanic. Te-ai intrebat vreodata care este rostul tau pe acest pamant? Oare doar sa mananci, sa bei si sa profiti de tot ceea ce iti ofera aceasta viata? Mediteaza putin, poate o sa intelegi si treaba cu „flescaiala”.

  9. Ioana 17/03/2012 at 22:54 #

    Cum de nu s-a gandit nimeni pana acum ca festania cu ocazia aghezmuirii mici sa se indentifice cu cruci PATRU la numar, asa, ca sa fie estetica problema. Mintenas o sa festeasca cu sabie laser direct din clopotnita, biserica e mereu in pas cu tehnologia de varf. Star Trek nu alta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. polimedia.us/fain - 16/03/2012

    Sa pupi stampila popii – Dollo zice Bine…

    ” Hai, Doamne ajută și ștampilează! „…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Când gardul te dă de gol că ești nababul satului (III)

gardul

Proba șanțului și a zidului drept la sate; Viață de turnător de beton la mână; Azi ești tânăr și mâine îți cumperi gard jaluzea

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.