Carte frumoasă, cinste cui te propune

Propuneți aici ce carte vreți să citim luna asta.

Am reușit, până la urmă, după lupte seculare care au durat mai bine de două luni, să ne și adunăm ca să bifăm pe lista clubului cele două distopii – Minunata lume nouă și 1984. Unii dintre noi n-au avut suficient sânge sau răbdare să le citească, pe considerentul că „oricum am trăit vremurile alea, de ce să mă mai chinui citind despre ele”. Alții au fost nemulțumiți de forța literară și stilistică a lui Huxley (sau de lipsa ei), care ar fi irosit o poveste bună, neducând-o până la capăt pe anumite direcții. Alții pur și simplu au tăcut, și i-au ascultat pe ceilalți 🙂 Oricum, a fost îmbucurător pentru mine să constat că aseară au venit la club trei oameni în plus față de câți așteptam, ceea ce m-a făcut un pic să visez cu ochii deschiși la ziua în care clubul cărții va cunoaște gloria internațională, își va deschide filiale și francize pe toate continentele 😛

Revenind cu picioarele pe pământ, vă dau acum posibilitatea să propuneți ce doriți să citim pentru luna care urmează. Știu că aseară ziceam de niște Saramago, cu care am rămas și eu datoare – le-am început și abandonat pe noptieră – dar uite că azi m-am trezit cu alte dispoziții în cap, prin urmare că propun așa:

Toate numele, Memorialul mănăstirii sau Pluta de piatră – Jose Saramago și Eternitatea clipei – Zoe Valdes

Contribuiți și voi cu alte propuneri, apoi votăm și vedem ce iese. Vă reamintesc că am convenit să propunem cărți pe care nu le-am citit. La propus e liber și pentru cei care nu au de gând să vină la club, votarea va fi restricționată doar pentru cei care chiar au de gând să citească și să participe.

 

Etichete: ,

26 comentarii la “Carte frumoasă, cinste cui te propune” Subscribe

  1. eugenie 23/04/2012 at 21:14 #

    dollo, aproape că nu mai vreau să propun altceva, căci am de susţinut nişte cărţi de mai sus. dar totuşi, mi-am amintit de acest autor la care nu am ajuns încă: http://www.humanitas.ro/humanitas-fiction/mantia-de-stele

    indiferent de rezultatul votului, eu aş propune o democraţie mai altfel a clubului, şi anume, să alegem mai departe dintre învinşi 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni