De ce mai strânge Oprescu semnături?

Cum ar fi dacă n-ar reuși să strângă numărul de semnături în timp util? Oare asta ce ar însemna, că bucureștenii nu au fost mulțumiți de primarul lor din ultimii patru ani? Eu nu cred așa ceva ;)

Un tip îmbrăcat cu un tricou alb pe care scria mare cu albastru că strânge semnături pentru Oprescu mi-a ținut calea azi în fața Magazinului Unirea, dintr-un cort la fel de alb ca… Albă ca Zăpada. M-am uitat urât la el nu pentru că nu voiam să semnez pentru Oprescu – deși nu voiam – dar pentru că mi se pare aberant ca primarul în funcție să mai fie nevoit să strângă 36.000 de semnături, ca să candideze din nou, pe motiv că tot independent ar fi.

Adică deștepții când au făcut legea asta electorală de ce n-or fi prevăzut că primarul în funcție să aibă din oficiu încă o șansă de a mai candida? Înțeleg, hai, dacă vrei pentru prima dată să-ți încerci norocul la vot – deși și asta am zis că e o prostie, că până la urmă dreptul omului de a candida și a vota ar trebui să fie mai puțin îngrădit birocratic – dar chiar să-l obligi și a doua oară să producă niște semnături, când acum patru ani l-au votat mai mult de jumătate din cetățenii care au mers la vot, asta chiar e o aberație. E evident că niște zeci de mii, sute de mii câți or fi fost, de oameni l-au vrut. Unii poate îl mai vor în continuare.

Bașca, USL a zis că-l sprijină, o vrea el să pozeze în independent, dar chiar și în 2008 a depus la Biroul Electoral un număr de semnături pe care n-ar fi putut să le strângă singur, decât dacă lucra 15 ore pe zi, și primea o semnătură pe minut, după cum au analizat unii atunci. Deci e o formalitate inutilă, doar ca să ne dăm legali și independenți, e clar că Oprescu+USL vor fi în stare să producă niște dosare cu semnături în câteva zile. Nicușor Dan se chinuie de mai multe săptămâni să strângă 36.000 de semnături, și abia a ajuns la 30.000, după ce i s-a tot făcut reclamă pe Internet. Oprescu s-a apucat abia de câteva zile, ocupat, desigur, cu treburile orașului…

Oricum, după ce am trecut azi de cortul lui mă gândeam așa, zâmbind în colțul gurii: cum ar fi dacă n-ar reuși să strângă numărul de semnături în timp util? Oare asta ce ar însemna, că bucureștenii nu au fost mulțumiți de primarul lor din ultimii patru ani? Neee, eu nu cred așa ceva 😛

Etichete: , , ,

2 comentarii la “De ce mai strânge Oprescu semnături?” Subscribe

  1. Niki 24/04/2012 at 19:18 #

    Cum de ce? Pai nu trebuie sa pastram macar o vaga aparenta de legalitate?

  2. Martenie Nacu 26/04/2012 at 06:18 #

    Sa-l voteze „Sulea Spataru”
    I-a uite aici:
    1-” Oprescu cheltuiește 4,6 milioane euro pe gunoiul lui Vanghelie
    http://b365.realitatea.net/news/oprescu-cheltuieste-46-milioane-euro-pe-gunoiul-lui-vanghelie/
    Toți bucureștenii sunt puși să plătească pentru gunoiul din Sectorul 5. Primăria Capitalei va cheltui 4,6 milioane de euro, din bugetul local, pentru serviciile de salubrizare și deszăpezire în sectorul condus de Marian Vanghelie. Contractul a fost atribuit la sfârșitul anului trecut, fără licitație.
    Primarul general, Sorin Oprescu, va cheltui 20,19 milioane de lei (aproximativ 4,6 milioane de euro) din bugetul local pentru servicii de salubrizare stradală și servicii de iarnă pe raza sectorului 5.
    Contractul a fost atribuit firmei Romprest SA pe 19 decembrie 2011, prin negociere directă, fără organizarea unei licitații, invocându-se o „situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.
    2- Este fiu de general de securitate (si ce se naste din pisica tot C.A.C.A.T. mananca.
    3- Este iubitorul maidanezilor (mana-i-ar de cacat)

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.