Patriahul Daniel a sfințit Catedrala Samsung

Cea mai importantă investiție culturală a statului român laic a fost inaugurată și sfințită de capul Bisericii Ortodoxe Române, sub înaltul patronaj al firmei coreene Samsung.

Întâistătătorul Bisericii naționale a sfințit azi sediul impunător al noii Catedrale naționale. Pardon Catedrala Samsung, zisă și Biblioteca națională. Patriahul Daniel a făcut o cruce mare chiar sub ecranul mai mare Samsung, atârnat pe peretele dinspre răsărit al bibliotecii. Cu această ocazie, la concurență cu plasmele Samsung de pe pereți au fost expuse în holul bibliotecii și câteva icoane.

O icoană și o Scriptură a primit cadou și directoarea bibliotecii, de la Preafericit. Apoi cei doi au semnat împreună actul inaugural al sediului bibliotecii.

Deci nu numai că Biblioteca națională a României – pentru care vom plăti toți peste 100 de milioane de euro în următorii 20 de ani – a primit pe din dos numele Samsung, dar ea este, iată, botezată, „sfințită” și inaugurată, într-un stat laic, de capul unei biserici.

Nu știu de ce, dar cred că nu va mira pe nimeni momentul în care aceeași biserica va dispune să fie arse toate cărțile care contravin moralei creștine, și să nu existe în rafturile Bibliotecii naționale alte cărți sfinte decât Biblia ortodoxă, aia tipărită și difuzată de tipografia oficială a Patriahiei.

De mâine, 23 aprilie, Biblioteca se deschide pe bune. De la orele 13.00. Mergeți și luați cultură de la ea. Cât mai puteți 😉

*Pozele sunt luate de pe site-ul basilica.ro

Etichete: , , ,

16 comentarii la “Patriahul Daniel a sfințit Catedrala Samsung” Subscribe

  1. Alupigus 22/04/2012 at 19:52 #

    Scuza-mă, esti penibila la final!

    • gogu 22/04/2012 at 20:15 #

      de ce, nu crezi ca bor ar face asta chiar maine daca ar putea ?

    • spufi 23/04/2012 at 08:33 #

      tu esti penibil inca de la bun inceput :))

  2. Daniel Brad 22/04/2012 at 20:21 #

    …nu e…adevar graieste…

  3. lupu 22/04/2012 at 20:45 #

    Se pare că nu sunt singurul care vede biserica precum un fel de caracatiță…

    • Motanul Revoltat 22/04/2012 at 23:31 #

      Caracatita?
      O celula care se raspandeste fără limita si măsura in detrimentul altor celule/organe intr-un organism știi ce boala da, nu? In Ro, bisericile BOR cresc in număr(si volum) zi de zi. Numărul spitalelor, școlilor, si chiar numarul posturile de poliție(la tara de ex.) in schimb scad.

      • Motanul Revoltat 22/04/2012 at 23:34 #

        *posturilor de poliție

  4. ady 22/04/2012 at 22:21 #

    sincer, eu nu vad chiar asa o mare problema sfintirea noii cladiri a bibliotecii. si eu am facut sfestania casei, dupa ce m-am mutat si am icoane in casa, desi un an mai taziu m-am declarat neafiliata vreunei religii la recensamant.
    consider relatia cu Domnul ca una foarte persoanala si care se exteriorizeaza fix cum vreau eu. 🙂

    • Dollo 22/04/2012 at 22:59 #

      Tocmai, dacă e personală ce caută pe pereții unei instituții publice?

      • Ronnie 23/04/2012 at 08:55 #

        pt ca asa e in Romania: toti se declara atei, liber-cugetatori, agnostici pe forumuri sau la recensamant dar in public se inghesuie in biserici duminica sau de sarbatori. tot asa poti intreba ce cauta icoanele sau ora de religie in scoli.

        @Motanul Revoltata: mare dreptate ai – poate ca peste ani si ani spitalele se vor muta in curtea bisericilor si politia va fi facuta de duhovnici si gata 😀

        • Motanul Revoltat 23/04/2012 at 10:28 #

          Faci o confuzie intre BOR(singura biserica care suge de la tzatza statului) si religie in Romania in general. Si nu multi au curajul sa se declare atei in Romania, ca asa e la noi, dar iti dai seama care sunt cand ii intrebi ce se sarbatoreste de Paste de exemplu;)
          https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T55IrWRt17Q
          Problema e ca statul propteste BOR mai mult decat e constitutional(prin icoane si ore de religie in scoli), legal(prin neretrocedarea bisericilor greco-catolice si catolice chiar dupa decizii judecatoresti definitive si irevocabile- si de aia ne arde CEDO), si moral, mai ales in campania electorala.

        • Lolo 23/04/2012 at 10:37 #

          deja sunt… daniel este peste tot: si in spitale, si in politie, si in turnatori, si in procuratura, si in justitie, si in parlament, si in guvern, si in tribunale, si in scoli, si in serviciul secret, si in economie, si la cotroceni, si in guvern, si in „biserici”. Numai in credinta celui de sus nu este…

        • ady 23/04/2012 at 19:00 #

          usurel. m-am declarat „neafiliata” tocmai pentru ca ma enerveaza caracatita BOR, religia in scoti si tot restul. (ti-as mai zice si ca n-am mai intrat intr-o biserica de nici nu mai stiu cand si n-am mai asistat la o slujba de pe la inceputul adolescentei, dar nu-ti mai zic)
          credinta si religia sunt concepte foarte diferite.

      • ady 23/04/2012 at 19:01 #

        si o institutie publica e ca o casa. poate au dorit sa-l aduca pe Domnul in acea casa.

        ok. stiu. in prezent situatia e de asa natura ca niciun om cu capu’ pe umeri n-ar vrea sa mai existe popi, biserica si ce-o mai fi pe tema.

  5. zibusor 23/04/2012 at 15:21 #

    ciudatenie de pe site-ul bibnat:

    În stabilirea preţului s-a ţinut cont de următoarele elemente:
    • amortizarea echipamentelor folosite în procesul de reproducere;
    • manopera;
    • regia unităţii.

    De ce te costa 5 lei sa faci o poza (cu aparatul tau) si doar 1 leu sa scanezi (cu aparatul lor)?!?!?

    • Dollo 23/04/2012 at 15:41 #

      păi nu zice că fotografierea ar fi cu aparatul tău. cred că e tot cu aparatura lor.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

De ce ea?

tarau-victoriei-an

Povestea neromanțată a unei românce care a făcut pușcărie nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare, deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait, închis abia după 15 ani de procese

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei