Clubiști din toate cartierele, hai că a venit ziua cea mare. Sâmbătă 21 aprilie, orele 19 trecute fix, vă aștept la Thomas Antiques, strada Covaci nr. 19, cu cele două cărți gata „mestecate”, ca să le digerăm împreună: Minunata lumea nouă, de Aldous Huxley, și 1984, de George Orwell. Am un feeling că vom fi doar niște doamne intelectuale de data asta, domnii fiind duși cu afaceri din localitate 😉
Masa e rezervată la nefumători, pe numele meu.
*Poza e făcută azi, la amiază, chiar lângă Thomas Antiques, când l-am văzut pentru prima dată cu o bere în mână pe nea Chaplin ăsta, care de regulă învârte la o flașnetă cu doi papagali pe pălărie. Azi nu avea nici flașnetă, nici papagali, doar o sete cumplită și un ușor sictir.
Cred că nea Chaplin ăsta a mâncat papagalii și a vândut flașneta să aibă de-o bere după lunch… 🙂
Ce imaginație bogată au unii peste ocean, domnule! 🙂
Da, doar o parte dintre ei…. 😉
raportez cu onor: terminat ambele carti. stop. nu placut niciuna. stop. vin sambata. stop.
apropos. am fost asta seara prin zona.
raportez cu umor ca n-am terminat decat una; incerc s-o termin si pe a doua ……………….
ce înseamnă vacanța, domnule, dați dracu cartea toți și vă faceți de cap 😉
uof, cât stoicism
da’ ce-ti veni breh, cu cartile astea deprimante? cel putin „minunata lume noua” mi s-a parut groaznic de proasta.
bine, nu-s chiar un fan al lui Huxley, mi se pare ca avea ambitii prea mari pentru cat putea livra, dar cartea asta chiar nu mi-a placut.
stilul plat combinat cu actiunea scoasa din tipare, nu creeaza tensiunea asteptata, caracterele mi se par un pic trase de par si in acelasi timp plictisitoare iar din toata cartea nu mi-a ramas in cap nicio scena memorabila.
da’ ma rog, gusturile nu se discuta :))
1984 este alta mancare de peste. George Orwell creeaza imagini atat de puternice, incat e greu sa citesti cartea asta cap-coada fara sa te opresti din cand in cand ca sa lasi totul sa se aseze un pic.
sunt atat de multe scene memorabile, personajele sunt atat de bine construite, incat povestea lui Aldous Huxley pare pe langa 1984, o compunere de scoala generala.
nu este o carte care sa te lase cu spiritul inaltat, ci una care sa te faca sa gandesti si sa re-gandesti tot ceea ce crezi ca te defineste ca persoana.
cred ca este una dintre capodoperele literaturii universale, nu numai pentru ca e scrisa atat de bine, ci si pentru ca intrebarile cu care te lasa vor fi valabile si peste 1000 de ani.
e greu sa spun exact de ce mi-a placut atat de mult, pentru ca nu vreau sa „dau de gol” actiunea, insa pe cuvant ca este o carte care merita citita.