Băiatul ăsta stresat, care face apel cu lacrimi în ochi la domnul ministru al educației să ia o decizie favorabilă cu privire la BAC-ul de anul ăsta, a fost ocupat probabil cu studierea intensivă a gramaticii și nu știe cum s-au descurcat alții între timp ca să ia BAC-ul pe blat.
Deși nu se mai poate înscrie acum pe listă, îi spun eu cum au făcut alți 916 colegi de-ai lui, copii buni dar tot nepregătiți 100%, care vor da BAC-ul special și foarte probabil îl vor și lua fără stres.
Între 19 mai și 1 iunie, la Bacău, se dă Bacalaureatul special al olimpicilor, organizat mai devreme de Ministerul Educației pe motiv că sportivii participă la competiții internaționale în perioada BAC-ului național. Tradiția asta durează deja de mai mulți ani și deși inițial sesiunea specială a fost concepută pentru olimpicii la materiile școlare (matematică, fizică, română) s-a extins în timp și asupra sportivilor, ca să ajungă azi să-i cuprindă pe toți membrii loturilor naționale lărgite de la orice sport, fie olimpic sau neolimpic.
Anul acesta a crescut cu 50% numărul înscrișilor la BAC-ul special, comparativ cu anul trecut. Motivația dată de oficialii din Ministerul Educației este aceea că „anul ăsta avem Olimpiada la Londra și de asta avem mai mulți înscriși”. Neoficial, chiar și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sport (ANS) admit faptul că această sesiune specială este o modalitate aproape sigură de a lua BAC-ul.
Anul trecut rata de promovabilitate la BAC-ul special, desfășurat la Râmnicu Vâlcea, a fost de aproape 99%, în timp ce la BAC-ul național nu a ajuns la 50%. Vestea că la „BAC-ul olimpicilor” se trece mai ușor i-a făcut pe mulți să se orienteze spre diverse sporturi în ultimele luni. Așa am ajuns să avem pe lista de BAC special peste 900 de înscriși, în timp ce Comitetul Olimpic Român își face griji că nu va avea nici 100 de sportivi reali pe care să-i trimită în delegația națională la Londra.
Printre sporturile practicate pe lista celor care dau BAC-ul anul acesta la Bacău sunt: 50 de practicanți de arte marțiale-karate, șase jucători de biliard, 11 care se dau cu sania bob, șapte dansatori sportivi, 23 de fotbaliști și trei care practică tenis cu piciorul, șase de la gimnastică aerobică, 30 de sportivi de la hochei pe gheață și pe iarbă, trei de la motociclism, 25 de schiori, trei elevi care vor merge la „orientare sportivă”, unul care se ocupă de „radioamatorism”, unul care participă la concursul Global-rockstar.Rio+20 Global Youth Music Contest” și unul care participă la programul de voluntariat White Sulphur Springs.
Vă rog să citiți restul investigației pe care am făcut-o pentru Curs de guvernare.
*Poza e de pe Facebook, de la prietena Ioana care a luat-o chiar de pe blogul domnului ministru al educației, care luptă zilele astea cu acuzațiile de plagiat. Nu la BAC, ci la doctorat 😉
Haide-ți, domnu ministru, dațile și la copii ăștia șansa să ajungă și ei miniștri într-o zi, nu fi-ți hain! 😉
ma intreb cum de-am supravietuit fata sa trecem pe la psihiatru/psiholog si cine s-o mai ocupa de nervii din capu’ oamenilor noi astia care am dat BAC-ul pe bune.
nu zic ca nu s-o fi copiat si pe vremea mea (nus’ pe vreamea voastra 🙂 ), dar era la nivel de amatori si ma indoiesc ca ne-ar fi trecut prin cap sa facem apel la ministru daca am fi auzit ca niste profi au de gand sa supravegheze la sange sau sa se instalele camera (poate am fi mestecat niste injuraturi, dar am fi considerat normala chestia).
oricum, in facultate, cand saguna a organizat o supraveghere de si daca respirai mai altfel te dadea afara, nimeni nu s-a dus la decan/rector/ministru.
sa ma trimita totusi cineva la serviciu. 🙂
numai sase la biliard? pacat, credeam ca elevii de a XII-a au mai mult potential la disciplina asta…
In (oarecum) alta ordine de idei, macar sa inteleaga ce or copia, s-o mai lipi ceva de ei, sa nu urmeze exemplul dlui Manga, care nici ce a copiat nu a inteles: http://www.cs.technion.ac.il/~biham/
buna
foarte interesant subiectul….. un m-as fi gandit la asa ceva
intamplator azi am mai gasit o stire ca m-a distrat si speriat in acelasi timp- pana unde poate merge creatia artistica…..
http://www.rtv.net/nudul-imparatului-traian-a-ajuns-in-presa-britanica_26968.html
astept cu nerabdare urmatoarele articole
numai bine!
Cred ca romanii(de la elev la ministru) au uitat de cuvântul „demnitate”, deși a fost pronuntat nu de mult de ungurul Borbely in fraza ” demnitar vine de la DEMNITATE”)!
http://www.dcnews.ro/2012/04/borbely-nu-intamplator-„demnitar”-vine-de-la-„demnitate”/
Trist, din păcate. Copiii ăștia nu au învățat un lucru de bază în școala aia, că un 5 luat pe merit e mai bun decât un 9 luat pe copiat… că mai rămâne și ceva în cap, nu iese analfabet cu 10 pe linie. N-au învățat sau n-au fost învățați…
@ lupu
Copiii astia au invatat exact ceea ce vad in jur…
Remarc ca tinarul i se adreseaza d-lui ministru cu apelativul amical-respectuos „Domnul Ioan”, pentru a crea acea atmosfera de intimitate atit de necesara „rezolvarii” problemei sale. E un fel de „hai, colega, intre noi, hotii”.
Dar ce ave-ti cu bietul baiat??? Copiiii din ziua de azi e ancorati in realitatea faptica, ce atata studiu, ca nu gramatica l-e da de mancare.
PS tre’ sa recunosc spasit ca aia trei cu orientarea sportiva chiar au fost creativi 🙂 adicatelea, s-au „orientat” =))
Ăsta e secretul succesului întotdeauna
eu nu-nteleg o treaba: de ce au toti copiii astia (si parintii lor) impresia ca toata lumea trebuie sa promoveze bacalaureatul?
nu toti oamenii au capacitatea de a invata suficient pentru a-l promova. asta e! isi gasesc un rost pe masura abilitatilor lor. avem nevoie si de maturatori, de gunoieri, de muncitori pe camp sau pe santier.
cred ca parintii sunt principalii vinovati pentru ca „viitorul” a ajuns la un grad de cultura ce tinde catre zero, cu limita la minus infinit.
le baga in cap odraslelor ideea ca o astfel de meserie nu e de nasul lor, desi ei chiar nu pot mai mult si, pe deasupra, ii mai si incurajeaza sa triseze.
a, inca ceva: pustiul asta sigur e dintre cei capabili. greselile de ortografie sunt din cauza lacrimilor, nu mai vedea bine tastele.