Nu ne mai revendicăm „olimpicii” dacă pică BAC-ul

Dollo zice bine și are și dreptate! Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a sesizat că are mai mulți „olimpici” pe listele BAC-ului special decât participanți la Olimpiadă. Numai că s-a indignat tardiv, după ce turma de la BAC a făcut de râs breasla și a picat masiv examenele. Ba au mai fost prinși și copiind. Halal spirit olimpic!

Eu le-am zis de luna trecută că sunt prea mulți „olimpici” pe lista BAC-ului special. La vremea când am documentat eu acest articol Comitetul Olimpic și Sportiv Român tăcea ca domnul Morariu în fotoliu. Nimeni nu voia să vorbească oficial, nici măcar de la Agenția Națională pentru Sport, despre modul în care sunt întocmite și aprobate listele cu așa-ziși olimpici la radioamatorism, festivaluri rock, biliard sau tenis cu piciorul.

Acum, însă, după ce 25 de „olimpici” au fost prinși copiind și dați afară din examen, 106 nu au luat note de promovare a examenului peste 6 și aproape 70% au picat BAC-ul, domnul Morariu de la COSR a emis un comunicat indignat în care cere ministerului educației să investigheze modul în care au apărut aproape 900 de olimpici pe listele de BAC, când tot lotul olimpic de juniori nu are mai mult de 108 capete. Ministrul însuși a anunțat tot azi că a dat ordin să se cerceteze situația la nivel de minister și să se ia măsurile în consecință împotriva celor care au aprobat listele.

Păi ia uitați, domnule ministru și domnule Morariu, ce ziceau doamna Liliana Preoteasa (șefa Direcției Generale Educație și Învățare pe Tot Parcursul Vieții din cadrul Ministerului Educației) și domnul Alin Păunescu (inspector general în Ministerul Educației, reponsabil cu Educația Fizică), atunci când le-am atras atenția că sunt prea mulți olimpici pe listele alea:

Liliana Preoteasa: „Olimpiada de la Londra e explicația. Merg mulți acolo. În ceilalți ani nu am avut atâtea competiții sportive și nici olimpiadă”. La întrebarea dacă, totuși, ministerul verifică în vreun fel aceste liste, Preoteasa a pasat răspunderea la federațiile sportive: „noi nu am trecut pe listă decât ce am primit de la federații. Au semnat și ștampilat. Anul acesta le-am cerut și explicații cu privire la concursurile la care merg elevii.”

Alin Păunescu: „E normal să se adune atâția oameni de la peste 60 de federații sportive câte are România. Nu putem să-i bănuim de rea credință, dar nici să-i verificăm. Noi punem doar o semnătură și o ștampilă și trimitem lista mai departe, nu avem noi căderea să controlăm federațiile!”.

Înghesuiala asta pe listele BAC-ului special s-a datorat faptului că anul trecut procentul de promovabilitate acolo a fost de 90%, comparativ cu 40% cât a fost la BAC-ul național. Anul ăsta se pare că nu le-a mai mers. COSR ar fi putut, însă, să se sesizeze înainte ca toate loazele cu pile la diverse federații sportive să le facă de râs numele olimpicilor.

Știu că nu-i frumos să zici „I told you so”, dar tot mi-s mândră, Dollo zice bine și are și dreptate! 😉

Etichete: , , , ,

10 comentarii la “Nu ne mai revendicăm „olimpicii” dacă pică BAC-ul” Subscribe

  1. Niki 01/06/2012 at 15:06 #

    Bine ai zis! Sa mai zici!

  2. chris69 01/06/2012 at 15:50 #

    +1

  3. Andreea 01/06/2012 at 15:53 #

    Dollo rulz! 🙂

  4. LStefan 01/06/2012 at 16:51 #

    Radioamatorismul nu cred ca este sport olimpic. In alte tari exista o perceptie pozitiva despre radioamatori si rolul acestora in societate.
    Bacalaureatul acela, din cite am inteles, a fost pentru participantii la concursuri internationale si olimpiade. Radioamatorii se incadreaza probabil in prima categorie. Radioamatorismul este atit un sport (deloc usor cind vine vorba de performanta – si au fost momente in care asa ceva a existat si in Romania si poate va mai exista) cit si un foarte frumos si util hobby.

  5. daniel 01/06/2012 at 17:20 #

    …tzucu-tzi gura ta….ca bine le zici…Da io vreau sa mai si combati,nu numai pe ici…pe colo…asa cum ai mai facut-o….Fii barbata,Dollo!

    • Dollo 02/06/2012 at 09:39 #

      cum ar fi combătutul ăsta?

  6. Tudor 02/06/2012 at 00:03 #

    All Hail Dollo, All Hail Dollo! :))

  7. mircea 02/06/2012 at 05:08 #

    Adica nu-s romanii cei mai destepti de pe planeta?
    900 olimpici intr-o singura generatie n-are nici China…

    • Dollo 02/06/2012 at 09:38 #

      ei, au fost răi ăia de la Bacău că le-au pus camerele de supraveghere în ochi

  8. Jean Valjean 20/01/2014 at 23:57 #

    Alin Păunescu = o nulitate in fruntea sportului scolar

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.