Un om valorează mai mult decât aurul pe care-l poartă?

Un mesaj frumos, irosit pe poporul care pune atâta preț pe aparențe, brand-uri, diplome și titluri. Roșia Montană se vinde bine, deocamdată, artistic

E mișto sloganul ăsta, e singurul lucru care-mi place din campania asta „halucinantă”, ca să folosesc un termen drag ziariștilor de televiziune, făcută pentru Roșia Montană. Nu-mi place Maia Morgenstern, stilul ei exagerat teatral cu care îl plânge pe Iisus din poziția Fecioarei Maria, or vinde cafeaua aia proastă Elita și soarta poporului român pe care o să-l cotropească ăia care vor să ne fure aurul. Dar dat fiind că și partea adversă a umblat la sentiment, cu clipurile alea lacrimogene cu localnicii care nu au ce mânca pentru că statul român nu vrea să-și vândă pe nimic resursele naturale, găsesc că mișcarea celor de la Salvați Roșia Montană răspunde cu aceeași monedă. De aur 😉

Azi văd că și Dragoș Bucur își donează un dinte de aur – mă îndoiesc că îl avea – în același scop nobil. La clipul cu Maia, replica a fost cu Arhi care invită la donat sânge, gratis. Să vedem ce replică i se mai dă lui Bucur. Să ne așteptăm la  o femeie (cu numele lui tatuat pe o bucă, eventual) care să invite la spălat pe dinți, ca să prevină căderea dinților și înlocuirea lor cu coroane din aur?

Cum spuneam, îmi place sloganul „Un om valorează mai mult decât aurul pe care-l poartă”, dar nu știu de ce când îl aud mă gândesc la pozele astea, pe care cu siguranță le cunoașteți toți. Oare în cazul acestor oameni cum se calculează valoarea? Și dacă li s-ar cele lor să-și doneze aurul (din gură sau din mână) ce ar zice?

Nu știu cui se adresează mesajul, în țara asta care pune atâta preț pe aparențe, brand-uri, diplome și titluri. Și e destul de evident că „poporul” nu prea are cum să se pronunțe în cazul ăsta, pentru că oricum ar face-o doar emoțional. Tot politicienii vor fi ăia care vor da drumul la exploatare sau vor renegocia contractul, dacă și atunci când le va pica lor bine. Dar până atunci se cheltuiesc sume însemnate pentru entertainment, cu clipuri artistice. Poate concurăm cu ele la Oscar, dacă tot ne batem atâta în figuri de Buftea.

 

 

Etichete: , , , , ,

13 comentarii la “Un om valorează mai mult decât aurul pe care-l poartă?” Subscribe

  1. Andreea 25/06/2012 at 12:12 #

    Ce nu-mi place mie la clipurile cu pricina:
    1. de ce se mutileaza nebunii?! chiar nu pot „dona” ceva, nu pot bate obrazul si nu pot raspunde cu aceeasi moneda si fara sa isi rupa urechile sau sa-si scoata un dinte? Dramatismul asta mi se pare foarte ieftin si total nejustificat pentru transmiterea ideii.

    2. nu cumva o idee la fel de importanta ca aia intentionata este si cea din subtext, si anume ca protegonistii (si cei pe care cica ii reprezinta) nu sunt impotriva aurului decat daca vine de la Rosia Montana? Ca nu cred ca vreunul din ei s-a intrebat vreodata de unde e si cu ce pret a fost extras aurul din cercei, ceas ori dinti.

    Am sa precizez si ca nu sunt nici o fana a proiectului RM dar nici nu sunt impotriva lui. Nu imi plac idei prostesti de genul „nu ne vindem tara” si nici nu consider ca zona respectiva are ce cauta in patrimoniul UNESCO. Pe de alta parte nu sunt nici pro, pentru ca RM a procedat gresit in multe privinte (si continua sa o faca), pentru ca statul roman nu are garantii eficiente cu privire la refacerea mediului si managementul riscurilor, si pentru ca statul nu castiga destul din afacerea asta (din redevente vreau sa spun, ca in realitate s-au platit deja o sumedenie de alte sume, si nu ma refer la spagi).

    • Dollo 25/06/2012 at 12:18 #

      Exactly my point, ce înseamnă să fii avocat! 😉

    • VASILIU MIRCEA PAUL 25/06/2012 at 12:29 #

      Subscriu 100 % !

  2. Andreea 25/06/2012 at 12:15 #

    Dupa ce am scris comentariul anterior am intrat si pe doneazasangeresponsabil.ro, via al treilea clip. Mi-a placut mult „O campanie TV care folosește sângele ca instrument de manipulare emoțională este imorală și iresponsabilă„.

    • Gogu 25/06/2012 at 15:18 #

      Initial nu prea m-a atras reclama cu burtosu-nsangerat, dar mesajul pe care l-ai zis si tu cu bold chiar e valabil si replica celor de la doneazasangeresponsabil.ro pentru Maia e la-naltime.
      Nici eu nu prea o agreez pe Maia. Personal cred ca ar trebui sa joace intr-o piesa ecranizare dupa Miorita, in rolul ciobanului batut in cap (la propriu si figurat). Rolurile ei cam au aerul asta.

      PS: Chit ca nu prea o suport eu pe Maia, nici viclenii ailalti cu RMGC nu-s kosher.

      Ca tot e vorba de roluri aici, statul roman ar trebui sa-si joace pana la cap rolul de curva (care este) si sa ceara banii upfront.
      Sa vina baietii sa depuna banii pentru toata curatarea zonei in cont si apoi sa se apuce de treaba. Apoi scot ce aur vor ei, platesc darile/redeventele/etc. si la sfarsit dupa ce termina de curatat li se dau banii inapoi.
      Tare mi-e mie ca lasati in pace, baietii de la RMGC vor scoate & vinde aur cat vor putea. Apoi statul va intreba de redevente si alte alea pe care ei le vor fenta vreo cativa ani suficient cat sa se piarda urma banilor si statul ii va executa (doar silit) si le va lua o imprimanta si 2 scaune. Dupa care statul va exclama, nevoit fiind de UE sa curete mizeria ecologica produsa: „Uite-asa e! Si fu… pardon, tras in teapa si cu banii luati”

      • Andreea 25/06/2012 at 16:15 #

        Nu-i chiar asa, in sensul ca cei care exploateaza resurse naturale (de orice fel ar fi ele) sunt cei mai bun-platnici dintre contribuabili. Asta pentru ca riscul de a pierde concesiunea din cauza neplatii redeventei ori a datoriilor bugetare e prea mare si nu si-l asuma nimeni. Eu nu asta am pus in discutie mai sus, ci costurile de refacere a mediului. Faptul ca exista obligatia de refacere in contract nu conteaza prea tare daca nu e garantata financiar foarte, dar foarte solid (mai multe banci, mai multe companii de asigurare, etc).

    • petru 29/06/2012 at 15:10 #

      Ai inteles pe dos, Andreea!

  3. RC 25/06/2012 at 12:28 #

    ”Nu știu cui se adresează mesajul, în țara asta care pune atâta preț pe aparențe, brand-uri, diplome și titluri. ”
    Nu cred ca ti se adreseaza tie….din pacate, avand in vedere asociarea intr-o postare pe blog intre o minoritate si artisti. In loc sa critici niste oameni care au luat atitudine (in felul lor, dar au facut-o) ai putea sa intrebi cand ai devenit asa de resemnata….si de asemenea sa te intrebi cum ”Tot politicienii vor fi ăia care vor da drumul la exploatare sau vor renegocia contractul” ? Simplu pentru ca din ce in ce mai multi gandesc ca tine………..ca noi nu contam, ca aia de sus decid tot….etc

    • Dollo 25/06/2012 at 12:47 #

      Dacă mai citești una alta p-aci o să capeți răspuns la întrebările tale 😉

  4. LStefan 25/06/2012 at 16:01 #

    Nu cred ca trebuie pusi in aceeasi categorie oamenii si bunurile materiale. Trecind peste asta: da, un om valoreaza mai mult decit aurul pe care-l poarta. Altminteri un om are in general apa, fosfor, calciu, diverse metale, dar nu astea dau pretul lui. (Nu te supara, cred ca am inteles bine mesajul – sunt doar necajit ca nu se mai termina cu necazurile astea). Nu am copii. E foarte putin probabil ca voi avea vreodata, dar as zice sa ramina acolo aurul acela pentru viitor. Poate vom fi mai intelepti. Sa nu dam acum chiar tot ce avem. Dar depinde oare de mine, de noi?

  5. Motanul 25/06/2012 at 16:32 #

    Poate nu va place de Maia, insa mie imi place de-o vorba a ei: „Moise nu i-a plimbat pe evrei 40 de ani prin desert degeaba. Puteau parcurge distanta pana la tara promisa in genunchi in cateva luni. I-a purtat atat ca sa moara generatia cu mentalitatea de sclavi”. Se referea la Romania.

    • Motanul 25/06/2012 at 17:01 #

      Si apropo de subiect, eu sunt impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana, pentru ca:
      1. Eu n-am nevoie de aur. Singurul lucru de aur pe care-l am e verigheta.
      2. Pentru 1 gram de aur e nevoie de o tona de roca. Roca care trebuie transportata, macinata, prelucrata, topita, etc. Se consuma pentru asta resurse energetice care sunt limitate si ar putea fi folosite la altceva. Iar poluarea pentru extragerea completa a aurului de la Rosia Montana va fi de-a dreptul imensa.
      3. Exista suficient aur gata extras si prelucrat pentru necesitatile tehnologice are lumii.
      4. Chiar daca extragerea aurului va umple buzunarele statului roman(desi ma indoiesc foarte tare), ce o sa faca statul roman cu banii?O sa umple buzunarele politicienilor, si o sa arunce niste ramasite calicilor care stau cu mana-ntinsa la stat. Dar banii aia tot o sa se duca in vant. Daca nu-i cap, poti avea oricati bani, tot o sa-i pierzi pe nimicuri.Peste 50 de ani singura urma a aurului din Rosia Montana o sa fie poluarea cu cianuri. Iar localnicii, pe langa ca o sa fie tot saraci, o sa fie si poluati.

  6. Daniel 01/07/2012 at 14:30 #

    Nu despre aur este vorba acolo, cat despre mineralele foarte rare care se afla acolo in cantitati foarte mari…..aia e miza !

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.