Flori de mucegai

După ce a renunțat la reciclare pe motiv că e o abureală de ochii UE și nu aduce profit, Prigoană ne spune că din deșeurile noastre mustind de zeamă de pepene și tăiței prelinși din ciorbă răsar chestiile alea frumoase de pe mașinile lui. Așa o fi, dar poate în conturile familiei Prigoană, că aci pe străzi mașina asta nouă și frumoasă lasă o dâră de putoare de vară....

Am văzut azi noile mașini de gunoi ale lui Prigoană. Numai nichel argintiu, flori și fluturi care izvorăsc, cum altfel, din resturi alimentare, doze din aluminiu și sticle goale de plastic. Dacă n-ar scrie ROSAL pe ea și dacă n-ar duhni a pubelă ținută în soare ai zice că e o cisternă de lapte.

După ce a renunțat la reciclare pe motiv că e o abureală de ochii UE și nu aduce profit, Prigoană ne spune că din deșeurile noastre mustind de zeamă de pepene și tăiței prelinși din ciorbă răsar chestiile alea frumoase de pe mașinile lui. Așa o fi, dar poate în conturile familiei Prigoană, că aci pe străzi mașina asta nouă și frumoasă lasă o dâră de putoare de vară…. ceva de speriat.

În plus, faptul că nu suntem constrânși cumva să colectăm selectiv gunoiul ne va aduce în situația în care România va plăti niște amenzi către UE, față de care s-a angajat la niște cote de deșeuri reciclabile. Adică tot noi vom plăti mai scump gunoiul, după ce i-am plătit și mașinile astea frumoase lui Prigoană.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă deranjează că omul investește în afacerea lui, foarte bine, dar tot datoria lui ar fi să investească și în colectarea selectivă, mai ales că a încasat niște fonduri publice pentru chestia asta. Iar la el în sector, cel puțin, sunt alți privați care fac colectare selectivă, pentru ăia de ce o fi rentabil oare?

Tags: , , , ,

10 Responses to “Flori de mucegai” Subscribe

  1. Adrian 01/08/2012 at 12:30 #

    Atentie, in Romania se colecteaza selectiv gunoiul in caz ca nu stiai, cel putin in Bucuresti la blocuri e plin de aurolaci care rascolesc gunoaiele in cautarea:
    1) dozelor de bauturi (aluminiul e mai scump decat fierul)
    2) in lipsa 1 sunt bune si peturile de plastic.
    Practic se intampla implicit aceasta colectare selectiva.

    • Dollo 01/08/2012 at 13:58 #

      La mine la bloc se colectează separat plasticul și aluminiul. Vine la final de săptămână un camion și le ia, dar e o chestie voluntară, pune acolo doar cine vrea. Or dacă s-ar face organizat, la nivel de sector măcar, iar locatarul să simtă de exemplu că primește o reducere dacă aruncă deșeurile selectiv, ar fi altceva.

  2. Andor74 01/08/2012 at 12:47 #

    Hi, hi, hi….
    Da’ ce-ati zice de asta: sunt 3 containere alaturate (hartie/sticla/plastic) iar colectarea = 1 (UNA) masina care le goleste pe toate trei…. 🙂
    „Viata bate filmul” (scuze pt. citat)

  3. NL 01/08/2012 at 19:48 #

    Ce-am mai patit in Germania, acu’ zece ani, cu selectarea gunoiului! Erau chestii pe care stiam unde sa le pun: era clar, dozele de bere la doze de bere (acum poti sa duci dozele inapoi la magazin si-ti iei garantia pe ele, la fel sticlele). Hirtia se impacheta separat si se lasa in fata usii. Alea biodegradabile la „bio”. Sticla neagra la sticla neagra, afara, la niste containere, la fel si sticla verde si sticla transparenta. Hainele vechi si incaltamintea aveau si ele containerele lor. Plastic la plastic. Dom’le, dar n-am stiut niciodata unde se pun cutiile de lapte, alea Tetra Pak. Pentru ca pe afara sint din carton iar in interior e o folie din aluminiu.
    Stateam la o baba, Frau Wolf, care mi-a aratat cum se face: nu e suficient sa arunci ambalajul la hirtie, sau la plastic. Trebuia neaparat sa o pui pe jos si sa o turtesti cu piciorul pentru ca gunoiul se plateste la volum, nu la kilogram.
    Iar daca nu sortai gunoiul exista o solutie simpla: nu ti-l ridicau si riscai sa stai o saptamina cu el in soare. Si sa-l duci pe cimp sau la cosurile de gunoi era destul de periculos: nu stiai niciodata de unde pindeste o camera video si riscai sa-ti iei o amenda de ai fi ajuns sa cauti prin gunoaie de foame.

    • Dollo 02/08/2012 at 11:59 #

      da, cam în toată Europa de Vest e implementat sistemul ăsta, noi suntem boieri, nu vrem bani din reciclabile

    • blo 02/08/2012 at 15:27 #

      :)) si eu am avut aceeasi nedumerire cu privire la cutiile de lapte

  4. mircea 02/08/2012 at 04:08 #

    Nu numai in Ro pute dupa masina de gunoi… Saptamina trecuta am avut „norocul” sa fiu in trafic in spatele uneia iar ventilarea din masina era setata sa taga aer de afara. Masinile de gunboi au acelasi „parfum” fie ca-s Iveco cu numere de Timis sau Mack-uri cu numere de New York…

    • Dollo 02/08/2012 at 11:57 #

      mda, mirosul banilor e la fel peste tot, se pare

  5. Xanaxdoo 02/08/2012 at 11:04 #

    Sa inteleg deci ca masinile astea de gunoi sint reprezentarea grafica a expresiei ‘am facut rahatul bici’, cu varianta ‘sa faci din rahat basca’? Fain

    • Dollo 02/08/2012 at 11:59 #

      da, un bici care lucește și pute de trăsnește 😉

Leave a Reply

Oldies but goldies

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.