Victorie românească

Șoc-Șoc-Șoc! Cum arată Calea Victoriei din Capitala României. Dați repede click ca să vedeți ceva ce i-a șocat pe toți străinii care s-au plimbat cu autobuzul turistic cu etaj prin București. :D

Calea Victoriei, probabil cea mai veche arteră de promenadă a Capitalei. Case precum asta din imagine (în dreptul Pieței Amzei) sunt rezultatul a 20 de ani de nesimțire și interese mafiote ale tuturor politicienilor și administratorilor din București (și nu numai) care au tărăgănat și tărăgănează retrocedările de imobile până când foștii proprietari mor sau își pierd răbdarea.

Bine că primăria cheltuiește sute de milioane de euro pe proiecte fantasmagorice sau pe ceasuri din aur, că artera care leagă inima financiară și administrativă a țării (Piața Victoriei, sediul guvernului), de inima veche, culturală, tradițională (Centrul istoric), arată ca un corset de domnișoară bătrână, care îi mai schimbă din când în când anumite părți de dantelă pe care le arată apoi ostentativ de pe sub rochie, când vrea să impresioneze vreun domn ca să-i cumpere o mastică.

Totuși, datorită/sau din cauza acestei alternanțe de case neîngrijite și magazine de lux (tot pe Calea Victoriei se află Armani, Gucci…), clădiri istorice și imobile moderne, trotuare cu borduri din marmură albă (în Piața Revoluției) și lipsa totală a trotuarelor (în dreptul Casinoului Vernescu), se poate spune că avem în Calea Victoriei o oglindă a României. Cum e Calea Victoriei din Capitală așa e și țara, o societate a extremelor.

Și ca să nu nesocotim, totuși, spiritul românesc, ăla sărac, dar vesel, să închei această postare într-o notă optimistă. Trecând eu azi agale pe Calea Victoriei, de la un capăt la altul, am văzut acest anunț pe una dintre coloanele de la fostul magazin Romarta copiilor. Acum e nu știu ce bancă acolo. De departe mi-a atras atenția exact ce trebuia: „SOC-SOC-SOC” 🙂 Când m-am apropiat era prea târziu. Am râs, am pozat, și am plecat. România este totuși o țară plină de umor.

Etichete: , , ,

6 comentarii la “Victorie românească” Subscribe

  1. brontozaurel 10/09/2012 at 22:44 #

    Soc? 😛

    • Dollo 11/09/2012 at 07:44 #

      He, he, așa arată fructele de soc?

      • brontozaurel 11/09/2012 at 20:11 #

        Da, nici eu n-am stiut inainte sa vad o poza de gen pe ambalajul unei ciocolate cu soc 🙂

  2. alex 11/09/2012 at 12:51 #

    AFAIK e în plan renunțarea la o bandă de pe Calea Victoriei și transformarea ei în trotuar.

    • Dollo 11/09/2012 at 14:03 #

      când asta?

  3. Om bun 13/09/2012 at 19:22 #

    Am vazut si eu afisul din poza ta, dar pe al meu scria sex cu litere mari de 3 ori :))

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.