Un fost ziarist, aspirant la președinția țării, umblă de câteva ore cu un sac cu trei milioane de euro prin Capitală, încercând să cumpere cu ei un combinat chimic din România și să plătească salariile muncitorilor. Șeful Guvernului se codește mai bine de o săptămână să pună capăt unui circ de prost gust care evident nu duce nicăieri.
Actualul președinte al României îi pupă inelul patriarhal capului unui cult religios, cu ocazia împlinirii a cinci ani de domnie, și îi mulțumește pentru rolul jucat în viața socială a poporului pe care-l conduce. La fel ca el fac mulți alți oameni de stat, politicieni mai mici sau mai mari, care participă la festivitățile la care același cap al bisericii se laudă că nu se lasă până când România nu va construi un templu religios de 500 de milioane de euro.
În aceeași țară, un sat întreg din Satu Mare asediază postul de poliție în care sunt ținuți niște hoți, cerând justiție prin linșare. Hoții furaseră din casele oamenilor sume în bani (cash, ținuți în casă) cuprinse între 50.000 de lei și 5000 de ron.
Oamenii dintr-un alt sat, din Gorj, refuză să se branșeze la canalizare, deși primăria a cheltuit câteva milioane de euro – bani europeni – ca să le instaleze aceste condiții minimale de viață. Oamenii spun că nu au nevoie de canalizare, pentru că oricum nu au băi în casă, deși taxa pe care ar trebui s-o plătească lunar pentru civilizație e de 5 ron = o lumânare jumate.
Azi e 1 octombrie și a început noul an universitar. Numărul studenților e neobișnuit de mic din cauza faptului că mai mult de jumătate dintre tinerii absolvenți de liceu nu a promovat BAC-ul în 2012, dar și din cauza faptului că șomajul în rândul tinerilor așa-zis instruiți este mai mare ca oricând.
România este o țară guvernată democratic, din 1989, și membră a Uniunii Europene din 2007. Anual pleacă din ea câteva mii de medici, sictiriți de condițiile de muncă (desconsiderarea și salariile mici de care au parte în țară) pentru job-uri bine plătite în străinătate, unde munca lor e apreciată.
Bine ați nimerit în România medievală! Lumânările se aprind ori pe stânga, ori pe dreapta, dar e musai să aibă sigla Patriarhiei.
Imi suna suspect de clar in minte versurile lui Andries: „(uite) de-aia/ nu citesc ziare/ De-aia/ Nu ma uit la televizor”
Lasă că vine ele știrile peste tine, și dacă nu le citești în ziare
Nu stiu ce au facut medievalii sa merite tot acest dispret. Nici respectul fata de liderii religiosi, nici WC-ul in curte, nici linsajul, nici escrocheriile nu au fost inventate in evul mediu. In schimb, universitatile da.
https://www.youtube.com/watch?v=6LYOfJt5jWA
https://www.youtube.com/watch?v=qS9ECV_E8Vc
Cum ce au făcut, ne-au ridicat standardele 😉
Cineva spunea candva: ” …in Romania sunt de 10 ori mai multe biserici decat scoli” !!!
Oare de ce?
Cine are tot interesul ca poporul sa fie indobitocit?
Morala e:
„Nu-i obliga numeni sa se prostitueze in prostie si sa PUPE POALA POPII”
Draga Dollo,
Acum 20 de ani , la inceputul efervescentei religioase pe care o promovau intelighentia vag legionara -si o girau nume ca Sorin Dumitrescu, am avut o conversatie cu o prietena care, in inocenta ei a remarcat ceva foarte interesant si care mie mi-a sunat abracadabrant la vremea aceea :
Se parea ca rusii care pierdusera influenta politica incercau sa recupereze subtil Balcanii pe plan ortodox.
Observind rasputinismul din Romania, inclin sa-i dau dreptate.
Desi nu e de subestimat nici apetenta noastra pentru autodistrugere prin stagnare istorica.
Ar fi interesant de aflat citi bani s-au scurs prin biserica ortodoxa spre Athos prin secolele 17, 18 si ce cistig am avut din asta.
N-am avut niciun câștig noi, dar sunt niște „sfinți părinți” care sigur pleacă mai bogați pe lumea cealaltă 😉