Spune-i primarului tău să nu mai dea bani la biserică

Patriarhul Daniel le cere primarilor câte un milion de euro pentru catedrală. Cere-le și tu să nu-și bată joc de banii tăi. Semnează petiția ASUR.

Asociația Secular Umanistă din România (ASUR) a inițiat o petiție online pe care o va trimite primarilor din țară, cerându-le să nu mai finanțeze Catedrala Neamului de la buget. Știu că de regulă petițiile astea online sunt făcute doar ca să se răcorească oamenii ăia cărora le e lene să protesteze în mod real, dar de data asta vă recomand să semnați petiția, tocmai pentru că ea va susține cu numele noastre un demers real al societății civile. În felul ăsta primarii nu vor mai putea să se prevaleze de faptul că „oamenii le cer să finanțeze biserica”. Pentru că oamenii le cer de fapt să facă ceva mai util cu banii lor.

Demersul ASUR vine în urma dezvăluirii Hotnews, cum că Patriarhul Daniel le-a scris primarilor din marile orașe să doneze fiecare câte un milion de euro de la buget pentru construirea Catedralei Neamului.

Am aflat din presă că Patriarhia solicită bani primăriilor din țară pentru continuarea lucrărilor de construcție la Catedrala Mântuirii Neamului. Însă noi considerăm că finanțarea cultelor ar trebui să se realizeze prin donațiile voluntare ale enoriașilor. Prin urmare, dacă un primar sau un consilier local dorește să facă o donație, o poate face din buzunarul personal, nu din taxele plătite de contribuabili

, zice Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR.

Petiția a fost semnată deja de peste o mie de persoane, iar la finele lunii ianuarie ASUR o va trimite către primăriile din țară. Semnați-o și promovați-o. Să vedem, măcar de curiozitate, câți suntem de acord cu asta.

Tags: , , ,

21 Responses to “Spune-i primarului tău să nu mai dea bani la biserică” Subscribe

  1. Logosfera.ro 13/12/2012 at 09:49 #

    Daca patriarhul Daniel ar veni sa spuna „Mi s-a aratat Dumnezeu si mi-a spus sa mancati cacat pentru iertarea pacatelor” s-ar conforma milioane. Iar alte cateva ar dezbate serios propunerea. Asta e puterea religiei.

  2. Adrian 23/01/2013 at 22:04 #

    De acord cu petitia !

    • Sava Tiberiu 23/01/2013 at 23:31 #

      Sunt prea multe de spus, acesti popi s-au indepartat atat de mult de la cuviantul lui Isus incat tot ce le mai suna in urechi e zgomotul banilor.

    • maria 09/04/2013 at 09:24 #

      de acord cu petitia

Leave a Reply

Oldies but goldies

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.