D oamnelor – și domnule;) – vă propun să ne întâlnim la Lente cafe, unde vom putea degusta câte un Cosmo, așa cum am stabilit la ultimul club de carte. Vă rog să vă anunțați aici care veniți, până joi, ca să știu pentru câți să rezerv masă.
În același timp e momentul să decidem ce cărți citim în lunile următoare, pentru că am epuizat cărțile de pe primele trei locuri de la ultima votare. Așa că vă invit să propuneți și ce cărți doriți să supunem la vot. Strângem propunerile până sâmbătă, iar de duminică votăm.
Pentru că una dintre cititoare mi-a sugerat să facem și un soi de club de comentat filme, vă supun atenției și această propunere, să vă dați cu părerea cum să fie: discutăm în aceeași întâlnire de la clubul de carte și despre un film, o facem separat, vedem filmele împreună, separat… ? Variațiuni pe team asta sunt așteptate aici împreună cu propunerile pentru cărți.
UPDATE – Am rezervat o masă pentru opt, la nefumători, la Lente Cafe de pe strada Arcului, în spatele bisericii armenești. Sâmbătă, de la ora 19.00, vă aștept acolo.
martie nu poate sa lipseasca din post! 🙂
propunerile mele sunt:
1. eleganta ariciului. ca m-ai provocat. si pentru ca mi-a intors metafiziul pe dos. http://www.nemira.ro/babel/eleganta-ariciului–1294
2. fiica norocului-isabel allende. pentru ca nu voi inceta sa propun allende si pentru ca nimeni dintre cei carora le-am recomandat-o nu s-a plans. http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/fiica-norocului-84329.html?gclid=CJWapYWBr7UCFUaN3godxS8A_w
3. zana carabina-daniel pennac. http://www.librariaonline.ro/beletristica/literatura_universala/romane/zana_carabina-pennac_daniel-p1006350 pentru ca imi place la nebunie cum scrie pennac (in cele din urma cred ca o sa ma apuc de citit in engleza, ca franceza am uitat-o pe toata, ca sa citesc cartile din serie pe care le-a sarit polirom-ul) si pentru ca vreau sa il prezint pe jurnalistul meu preferat din literatura jurnalistului meu preferat din viata reala.
pe toate trei le pot pune la dispozitia membrilor clubului spre citeala.
ps. propun film si carte in aceeasi intalnire.
De acord cu ELEGANTA ARICIULUI.Adaug,ca propuneri de viitor,Cormack Mc Carthy-DRUMUL si SADOVEANU:NICOARA POTCOAVA…:)
Cred ca putem discuta si filme,in aceeasi intilnire.Le putem vedea fiecare,descarcate de pe net.As propune,pentru inceput,MELANCHOLIA lui Von Trier,DUPA DEALURI al lui Mungiu si AURORA de Cristi Puiu.
Pot veni simbata,la 19.Multumesc pentru invitatie-si rezervare.
nu o lua personal, dar chiar nu vreau sa vad filmele astea. vad filme si citesc carti ca sa ma relaxez, nu ca sa caut cutite, pistoate, funii sau macar antidepresive dupa-aia. si asa trec printr-o pasa proasta.
eu propun ceva amuzant, relaxant, vesel, un desen animat, in pana mea. pe mine ma asteapta „hotel transilvania”. 🙂
De ce crezi ca filmele astea sint deprimante?
sunt foarte bune toate 3, MELANCHOLIA este preferatul meu 🙂
PS:care LENTE,cel din Batiste sau din Arcului?!
pe strada Arcului, că am mai fost acolo. e chiar în spatele bisericii armenești
Ok
Se fumeaza in interior?
se fumează, dacă cerem masă la fumători. dar de regulă cerem la nefumători pentru că majoritatea suntem nefumători.
Vin si eu.
Am uitat sa zic: ne(a)fumatoare.
vin si eu.
propunerile de carte sunt James Joyce – Ulise / Portret al artistului in tinerete , Virginia Woolf – Camera lui Jacob, Pascal Bruckner – Hotii de frumusete.
poate combinam cele 2 cluburi si citim 2 carti in loc de 1, una din carti fiind la baza filmului.
am rezervat, vă aștept acolo
Fara rezervare se poate veni? … am citit cartea!:))
Nu stiu daca pot ajunge pe la 19.00, dar daca da, ma primiti si pe mine ??:)
poți veni și fără rezervare, precum se vede s-au dezrezervat alții 🙂 te așteptăm
Pe mine m-a luat o gripa si nu mai ies nici din casa nici din pijama tot weekendul.
propunere pentru clubul de carte: Merce Rodoreda – Piata diamantului
“Ceasurile astea nu sunt decât imitații cât se poate de nereușite a ceva ce are fiecare om în pieptul său. Căci la fel cum aveți ochi pentru a vedea lumina și urechi pentru a auzi sunetele, tot astfel aveți și o inimă pentru a simți timpul cu ea. Întregul timp care nu e simțit cu inima e la fel de pierdut ca și culorile curcubeului pentru un orb sau cântecul unei păsărele pentru un surd. Din păcate, există însă inimi oarbe și surde, care, deși bat, nu simt nimic”.
Va propun MOMO, a lui Michael Ende, o poveste (si) pentru oameni mari, despre domnii cenusii care ne-au furat timpul…
Michael Ende, un autor german, a scris literatura pentru copii si fantastica. Cand eram mai mica, am vazut la televizor o ecranizare reusita a cartii lui – „Poveste fara sfarsit”.
Muuult mai tarziu, adica acum cateva luni, am citit Momo – povestea unei fetite intelepte care pleaca in cautarea…timpului pierdut, alaturi de Casiopeea, o broasca testoasa. Am fost surprinsa sa constat ca romanul este mai degraba pentru oameni mari. Copiii inca nu au invatat sa-si piarda sau sa-si „vanda” timpul si sufletele. Iar Momo este acel prieten de care fiecare dintre noi are nevoie – este calda, rabdatoare, optimista, stie sa asculte si are cate un raspuns la orice intrebare. Si mai presus de toate, are mult curaj. 🙂