Greții de la Romțelecom

Să tii de la mine, când mai reclamai ceva la Romtelecom să nu scriei cu diacritice, că vi le scoate automat din mesaj i s-ar putea să nu îneleagă nimeni ce ai vrut să scriei :)

R omtelecom s-a modernizat fabulos în ultima vreme. Acum vreo lună m-a sunat un robot de la ei invitându-mă să răspund la un chestionar – tot automatizat – ca să-mi verifice gradul de satisfacție în urma unei sesizări pe care o făcusem la ei. Am fost chiar șocată atunci să constat că m-a sunat un soft de computer, în loc de o persoană vie, și m-a ghidonat să apăs pe diverse taste ca să aleg diverse opțiuni din chestionar. Zic, grecii ăștia, stresați de madam Merkel cu productivitatea muncii și redresarea economică, s-au apucat să facă treabă mai întâi la noi.

E, azi am pățit-o iar. Mai exact am vrut să sun de pe telefonul fix și era mort. Dar Internetul mergea, așa că am intrat pe site-ul lor ca să aflu numărul la care trebuie să sun la deranjamente. Am găsit numai numere care merg din rețeaua Romtelecom. Poate sunt eu mai bleagă, dar n-am reușit să sun la numerele alea de pe mobil. Nici cu 021 în față, nici fără. Mai exact la 1921 sau la 1930. În fine, ca să n-o mai lungesc, le-am scris o sesizare. Și, în scurt timp am primit răspuns tot pe email.

Zice așa:

Buna ziua !
Sesizarea dumneavoastra a fost inregistrata cu numarul 32788691…. si transmisa serviciului tehnic pentru verificare si remediere.
Va multumim!

Mai jos era redată sesizarea mea. Și mă apuc s-o recitesc. Și găsesc o literă lipsă. Altă literă lipsă, trei, patru… mă dar cum naiba am scris eu așa prost? Că de regulă recitesc înainte de a da send, și chiar dacă mai scapă câte una, nu sunt chiar așa fomistă. Până la urmă m-am prins. Programul lor probabil că nu recunoaște diacriticele – cu excepția lui „ă” și „î”. Așa că mi-a scos automat din tot mesajul „ș”-urile și „ț”-urile. O fi o formă de a-l menaja pe robotul ăla care se ocupă de reclamații, dar chiar așa, să nu știe el cum vorbesc „greții”?

Aa că, să tii, când mai reclamai ceva la Romtelecom să nu scriei cu diacritice, că vi le scoate automat din mesaj i s-ar putea să nu îneleagă nimeni ce ai vrut să scriei 🙂

Etichete: , ,

11 comentarii la “Greții de la Romțelecom” Subscribe

 1. Béranger 05/02/2013 at 12:14 #

  Grețilil de la RoȚelecom nu mai sunt greți, acuma sunt von Deutschen gekauft worden.

  Deutsche Telekom deține 40% din OTE, fiind acționar majoritar al acestuia (statul grec deține 10%).

  • Dollo 05/02/2013 at 12:18 #

   deci s-a făcut un carcalete lingvistic acolo în acționariat. totuși CEO-ul la noi nu e tot grec?

 2. val 05/02/2013 at 12:34 #

  „Greții” – rasistă mică 🙂 🙂

 3. Niki 05/02/2013 at 13:33 #

  Carcotasa nene (fara diacritice)! Ai primit raspuns in scurt timp si faci scandal? Eu am scris unei banci la care aveam un cont si am primit raspuns in 24 de zile. Nu mai am cont la ei.

  • Dollo 05/02/2013 at 13:37 #

   Păi am primit răspuns că se lucrează, nu că s-a rezolvat 🙂

   • Niki 05/02/2013 at 13:51 #

    Si eu la fel. De rezolvat nu s-a mai rezolvat vreodata. Poate s-ar fi rezolvat daca nu lichidam contul de nervi.

   • Andor 06/02/2013 at 12:38 #

    Las’ca eu le scriu ceva de genul: „am contactat reprezentantul local pentru […..] si mi-a zis sa scriu un mail la serviciul clienti”.
    Ei imi raspund dupa 2 ore ca problema va fi analizata si voi primi raspuns in cel mai scurt timp.
    Dupa cca 1 luna le scriu din nou (cu nr. sesizarii vechi) intrebandu-i (printre altele) daca mai traiesc, daca mai vad sa citeasca, daca pot sa scrie….
    Si primesc mail in 2ore !!!!
    Problema dvs. se poate rezolva, dar trebuie sa vorbiti cu reprezentantul local !
    OK, zic io! Ma duc iar la ala local… care …….
    In fine nici in ziua de azi (si dupa inca 3 plangeri/sesizari depuse de vecini pentru acelasi lucru) tot nerezolvata si fara raspuns clar e problema.
    Bine, e rezolvata din punctul meu de vedere la alt furnizor 🙂
    Sa inteleg ca nu le plac banii mei ?

 4. eugen plesa 05/02/2013 at 13:57 #

  Dacă ai fi sunat, probabil așteptai mai mult pentru un răspuns. Apelul meu a fost preluat și după o oră.

 5. ioana 05/02/2013 at 15:12 #

  Cineva sa-si instaleze http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=16083 Ori tu, ori ei 🙂

 6. TNH 06/02/2013 at 11:30 #

  Eu mi-am luat demult diacritice de la http://www.secarica.ro/html/tastatura_ro.html dar nu le folosesc când trimit e-mailuri pentru că ştiu că cele mai multe companii nu au fost interesate de aspect şi că o să iasă o varză totală din mesajele mele, unde mai pui că mă aştept să nu mă bage în seamă având ca scuză faptul că n-au înţeles nimic.

 7. mircea 10/02/2013 at 19:40 #

  Data viitoare foloseste google translate ca sa le scrii direct in greaţ, pardon: greaca.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.