Mâncare pentru proști

Mâncăm românește senviș de la Delaco și ne căcăm englezește pe lângă hemoroeasy de la Glenmark.

D elaco s-a lansat pe piața brânzeturilor, dacă nu mă înșel, cu reclama aia în care un mafiot – Toni Delaco – intră într-o clasă și le spune copiilor că în țara asta, ca să fii șmecher, trebuie să faci mai întâi mușchi și apoi să înveți. Iar sloganul era ceva de genul „mâncatul prost și-a găsit nașul”. O scenă copiată din Filantropica.

Azi am văzut la supermarket că a scos și produse pentru proști – „cașcaval de senviș” – probabil țintind generațiile care vin tare din urmă și nu reușesc să sară gardul BAC-ului, pentru că, normal, n-au mâncat suficient în copilărie ca să facă „brandu” tare.

După ce o altă companie le-a băgat în cap copiilor că Peneș Curcanul a fost un curcan nestresat și fără E-uri (apropos, pe Google primul rezultat la căutare e carnea de curcan, urmată de poezia lui Alecsandri și wikipedia), mă întreb dacă tânăra generație s-o fi copt suficient și pentru „hemoroeasy la cutie”. Dar gustul fin românesc se poate însoți decât cu niște hemoroizi cu accent britiș de Bollywood.

 

Tags: , , , , , , ,

14 Responses to “Mâncare pentru proști” Subscribe

  1. Adrian 19/02/2013 at 09:27 #

    True! Delaco astia par a fi o firma de dubiosi. Si numele parca te duce cu gandul la un butic de apartament din anii ’90. Iar reclamele sunt pentru dobitoci. Necazul este ca sunt multi si cumpara pentru ca odata cu „oficializarea” limbajului lor nu se mai simt singuri, se creeaza un fel de gasca pe langa toate brandurile astea de cacat.

  2. Andy 19/02/2013 at 10:09 #

    Dar ce spuneti despre „Cascavalul natur Dalia”, Visul Mamaligii ? 😉

    • Dollo 19/02/2013 at 11:02 #

      Cine suntem noi să ne punem de-a curmezișul viselor? 😉

  3. liviu 19/02/2013 at 10:20 #

    dar chips cu gust de saorma ?

  4. mihai 19/02/2013 at 10:53 #

    ioi, ioi, dollo, pai cascavalul de senvis e de mult! Are cel putin un an de cand l-am vazut prin magazine.

    Apropo, rafturile semnalizate LaLapte, cu fontul specific LaDorna, nu le-ai vazut?

    • Dollo 19/02/2013 at 11:02 #

      Eu acum l-am văzut, că erau multe într-un container și mi-au atras atenția.

  5. Andreea 19/02/2013 at 10:57 #

    Mai, deci chiar nu inteleg! Sa faci o reclama proasta, dar corecta gramatical, e una. Sa scrii ca un agramat e totusi alta! Adica acest „senvis” a trecut prin multe maini de la copywriter la cine a aprobat si cine a imprimat, chiar nimeni nu s-a gandit sa caute in dex?! Sau macar sa se intrebe de ce Delma se cheama „sandvis”.
    Culmea face ca eu chiar am avut la BAC de identificat forma corecta la sandvis :)))

    • Dollo 19/02/2013 at 11:01 #

      Eu cred că au scris special așa, dar nu găsesc logica, totuși.

      • Glass and Iron 21/02/2013 at 15:18 #

        Iti pierzi timp cautand o logica acolo unde nu este asa ceva.
        Poate ca s-au uitat ca fraierii fara sa priceapa ceva la „Actorul si salbaticii” si din „Monsieur se scrie, monsieur se citeste!” au concluzionat ca „Senviş se aude, senviş se scrie !” sau cine stie ce subtilitati i-a dat prin cap autorului, ceva de genu’ DElaco” – „DEsenviş” …
        Hai ca ma pierd scurmand prin logica lor … n-are logica, asa cum nu are nici ciudatenia aia cu „Hai sa senvişim” – chestie fortata pentru a crea un element de recunoastere a produsului.
        Ma intreb daca au inregistrat „chestia” la OSIM ca sa isi protejeze genialitatea.

  6. ioana 19/02/2013 at 17:13 #

    Aşa scrie mafioţii, bre!

    • Dollo 19/02/2013 at 17:36 #

      Mafioții scrijelește cu cuțitele 🙂

  7. afroditus 21/02/2013 at 00:25 #

    au scris intentionat asa, la misto, ca sa atraga atentia si sa-si vanda produsul.

  8. simona 28/02/2013 at 15:47 #

    Ai dreptate Dollores, era intentionata “greseala”.
    In ton cu ambalajul, ne-am jucat putin alegand numele DeSenvis. Inspiratia vine din titlurile nobiliare din cartile pentru copii, astfel incat acesta este un substantiv propriu (DeSenvis) si nu unul comun. Jocul de cuvinte, regasit si in campania tv din perioada lansarii a amuzat sau a contrariat pe cei atenti. S-a intamplat si sa treaca pe langa cei care intr-adevar nu pun pret pe ortografie…Ma bucur sa vad ca tabara celor atenti este tot mai mare 🙂

    • Dollo 28/02/2013 at 16:39 #

      E bine că ne-ai lămurit 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci